După înfrângerea suferită în a cincea etapă a Ligii 1, în fața celor de la Rapid, scor 1-0, oficialii celor de la FCSB au decis să se despartă de Dinu Todoran, ajungând la un acord cu Edi Iordănescu.
Fostul antrenor de la CFR Cluj a semnat în această dimineață cu roș-albaștrii un contract valabil un an. Iordănescu a bătut palma cu cei de la FCSB după ce i-au fost acceptate mai multe clauze, înțelegerea obținută fiind unică în istoria clubului.
După startul mai slab de sezon, numirea lui Edi Iordănescu pe banca tehnică o poate transforma pe FCSB într-o favorită la titlul de campioană, această schimbare putând avea trei urmări importante, conform GSP.
Fotbal
Edi Iordănescu, vehement după primele meciuri la națională! Ce le-a transmis fotbaliștilor
05/05/2022 LA 09:40

Stil de joc

În primele 5 etape ale sezonului 2021/22 de Liga 1, FCSB a dat 7 goluri și a încasat 4, roș-albaștrii nereușind să strălucească nici în atac, nici în apărare. Antrenorul de 43 de ani este cunoscut pentru faptul că implementează la echipele sale un stil de joc ofensiv, fără a neglija organizarea defensivă.
De exemplu, CFR Cluj a reușit 45 de goluri și a primit doar 14 în cele 29 de meciuri în care campioana României a fost pregătită de Iordănescu. În aceste condiții, FCSB poate arăta foarte bine în această stagiune, iar jocul echipei ar putea fi atât pe placul conducerii, cât și al fanilor.

Atitudine și disciplină

Edi Iordănescu este un antrenor care știe să se impună în vestiar, obținând respectul jucătorilor de la care se așteaptă la disciplină. Cu sprijinul oficialilor echipei, tehnicianul poate să liniștească apele de la FCSB, ajutându-i pe fotbaliști să se concentreze doar pe ceea ce au de făcut pe teren, nu pe atacuri subtile pe care să le lanseze în interviuri.

Împăcarea suporterilor

Sosirea lui Iordănescu la FCSB poate să facă pace și între suporteri și club. Fanii au fost nemulțumiți în ultima perioadă de antrenorii numiți de conducere, iar aducerea unui tehnician cu experiență i-ar putea face pe aceștia să uite de conflicte, revenind cu tot sufletul alături de jucători.
În acest moment, roș-albaștrii sunt pe locul 4 în clasamentul Ligii 1, având doar 8 puncte după primele 5 etape. Următorul adversar al celor de la FCSB în campionat este Sepsi Sf. Gheorghe, meciul fiind programat luni, de la ora 21:30, pe Arena Națională.
Fotbal
Anghel Iordănescu a comentat debutul lui Edi la națională: "E nepermis, nu e ce ne doream!"
31/03/2022 LA 20:05
Fotbal
România continuă să coboare în clasamentul FIFA! Locul ocupat de naționala lui Edi Iordănescu
31/03/2022 LA 14:24