Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Dacă vom continua așa, vom avea mari probleme!" Petrea, îngrijorat după înfrângerea cu Farul

Bianca Dumitru

Publicat 28/02/2022 la 07:53 GMT+2

FCSB a fost învinsă duminică seară de Farul Constanța, scor 0-2, iar la finalul partidei antrenorul roș-albaștrilor, Toni Petrea, și-a exprimat îngrijorarea față de cum s-ar putea încheia acest sezon pentru echipa sa.

Toni Petrea

Credit imagine: Getty Images

FCSB a pierdut fără drept de apel, scor 0-2, meciul de acasă cu Farul Constanța, în care Andrei Vlad a fost învins de Jefte Betancor și Virgil Ghiță. Roș-albaștrii sunt acum la 11 puncte de liderul clasamentului din Liga 1, CFR Cluj, în timp ce formația lui Gică Hagi a făcut un mare pas spre play-off.
După meci, antrenorul celor de la FCSB și-a exprimat îngrijorarea față de lupta pentru titlu. Toni Petrea a declarat că echipa sa ar putea încheia sezonul mai jos de locul 2 dacă jucătorii nu își vor reveni la timp și nu vor reuși evoluții mai bune în următoarele săptămâni.
Tehnicianul s-a plâns de lipsa jocului colectiv și le-a cerut fotbaliștilor să se concentreze mai bine și să profite de șansele matematice pe care roș-albaștrii le mai au.
"Un meci slab din partea noastră, un meci pe care trebuie să-l uităm cât mai repede, iar din punct de vedere tehnico-tactic trebuie să tragem multe învățăminte, am făcut foarte multe greșeli. Cam nimic din ce ne-am propus nu am făcut. Pe lângă faptul că am făcut greșeli defensive, pe faza de atac am exagerat foarte mult cu acțiuni individiuale și n-am putut să avem un joc colectiv, n-am avut o posesie care să ne aducă în situații de a finaliza.
Totul a venit după câteva acțiuni individuale. O victorie meritată a celor de la Farul Constanța, pe care îi felicit. Rezultatul trebuie să ne dea de gândit. Dacă vom continua să jucăm așa, o să avem probleme și pentru locul 2.
Citește și:

"Vom avea mari probleme!"

Iată că acum n-am reușit să mai revenim. Din cauza faptului că n-am mai făcut ce trebuia, un joc colectiv. Am exagerat cu acțiuni individuale care nu-și aveau rostul și era cât pe ce să mai primim două goluri. Am primit un gol, a fost o greșeală în lanț la primul gol, dar asta nu trebuia să ne oprească din a juca fotbal. Le-am spus la pauză că trebuie să schimbăm ceva, să aducem un plus printr-o mișcare mai bună și o circulație mai bună a mingii, ceea ce n-am reușit.
Am avut și probleme de efectiv, dar trag un semnal de alarmă pentru jucători. Dacă nu schimbăm ceva, vom avea mari probleme. Sunt îngrijorat de joc. N-am reușit să facem nimic azi. Trebuie să vedem ce nu a funcționat. Da, 11 puncte față de CFR, distanță mare, n-am reușit să ne apropiem. Mai sunt două etape grele și într-un interval de timp foarte scurt.
Vedem, acum nu mă gândesc decât la acest joc, ci doar la ce trebuie să recuperăm. Până acum, jocul nostru a fost destul de bun, am marcat de foarte multe ori, însă jocul din această seară ne arată că e destul de dificil să ne putem apropia de primul loc. Atât timp cât șansele matematice există, trebuie să scoatem capul din pământ și să remediem situația", a declarat Toni Petrea.
Până la finalul sezonului regulat, FCSB le mai are de înfruntat pe FC Argeș și FC Voluntari, cele două partide fiind programate în această săptămână, joi, de la ora 21:00, și duminică, de la ora 20:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo