Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dan Petrescu a explicat de ce trimite rezervele la meciul cu FCSB! "Era normal!" Căror jucători le-a anunțat plecarea

Bianca Dumitru

Publicat 20/05/2022 la 11:39 GMT+3

FCSB și CFR Cluj se vor înfrunta duminică, de la ora 21:30, într-un meci din ultima etapă a play-off-ului Ligii 1. Înaintea partidei, Dan Petrescu a vorbit despre motivele pentru care a decis să joace cu rezervele și despre jucătorii care vor pleca de la echipă în această vară.

Dan Petrescu

Credit imagine: Eurosport

CFR Cluj a câștigat meciul din penultima etapă a play-off-ului Ligii 1 și a pus capăt luptei pentru titlu, profitând de pasul greșit făcut de FCSB în partida cu FC Voluntari. Echipa lui Dan Petrescu a devenit, pentru al cincilea an consecutiv, campioana României și se pregătește pentru următorul sezon de Champions League, unde ar urma să aibă o misiune mai ușoară decât în alți ani.
În condițiile în care titlul a fost deja adjudecat, meciul din ultima etapă a play-off-ului dintre FCSB și CFR Cluj nu mai are nicio miză, iar conducerea campioanei României a luat decizia de a merge cu echipa a doua la Buzău.
Dan Petrescu a vorbit despre această situație, explicând de ce a hotărât să abordeze partida cu FCSB cu rezervele. Antrenorul a spus că era normal ca jucătorii care s-ar putea afla în atenția selecționerului Edi Iordănescu pentru duelurile din Liga Națiunilor să aibă câteva zile de vacanță.
"Jucătorii de la echipa națională au plecat pentru că era normal să aibă vacanță. Mai sunt și alți 4-5 jucători cu motive destul de serioase pentru care i-am lăsat să plece. Vor fi mai mulți copii, cei care au jucat mai puțin și mai chemăm jucători de la echipa a doua ca să avem pe bancă patru-cinci jucători.
Ne dorim să câștigăm orice meci, dar e clar că importanța meciului e scăzută. Nu știm ce jucători va folosi adversarul, dar, la noi, cei mai mulți vor fi dintre cei care nu au jucat. A fost mai bine așa, să sărbătorim acasă", a declarat Dan Petrescu pentru Pro TV.
Astfel, potrivit informațiilor Eurosport, în primul 11 al CFR-ului se vor afla, printre alții, Kristian Dimitrov, care nu a jucat în niciun meci oficial pentru clujeni, Florin Ștefan, care a adunat 10 apariții în acest sezon în echipa lui Dan Petrescu, și Sergiu Buș, care a evoluat 70 de minute în 4 partide.
Echipa de start a celor de la CFR Cluj pentru meciul cu FCSB: Hindrich - Bălan, Yuri, Dimitrov, Ștefan - Gîdea, Cvek - Costache, Păun, Petrila - Buș.
Citește și:

Ce jucători pleacă de la CFR Cluj

Dan Petrescu a vorbit și despre jucătorii care ar urma să plece de la CFR Cluj în această vară și a punctat că își dorește ca echipa să facă circa 7-8 transferuri pentru a avea la dispoziție un lot puternic pentru următorul sezon al cupelor europene.
"Avem o idee ce jucători vrem. A plecat Susic, care termină contractul. Omrani și Hoban pleacă, termină contractul. Dimitrov, Cvek și Neguț au venit împrumut, termină împrumutul. Deja sunt foarte mulți jucători care termină contractul și pleacă.
Acum trebuie să ne orientăm, să luăm 7-8 jucători. Vreau fotbaliști care au jucat anul trecut și care au mai câștigat trofee înainte", a spus Dan Petrescu.
Partida dintre FCSB și CFR Cluj este programată duminică, 22 mai, de la ora 21:30, la Buzău.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo