Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dan Petrescu a răbufnit înainte de FC Voluntari - FCSB! "E incredibil! Să-mi explice cineva"

Bianca Dumitru

Publicat 14/05/2022 la 19:38 GMT+3

CFR Cluj o va înfrunta, în penultima etapă a play-off-ului Ligii 1, pe Universitatea Craiova. Înaintea partidei, Dan Petrescu a vorbit despre duelul echipei sale, dar și despre celălalt meci care contează în lupta pentru titlu, FC Voluntari - FCSB.

Dan Petrescu (CFR Cluj)

Credit imagine: Getty Images

CFR Cluj va primi mâine seară, de la ora 21:30, vizita celor de la Universitatea Craiova, într-un meci contând pentru a noua etapă a play-off-ului Ligii 1.
Antrenorul campioanei en-titre a României a prefațat duelul cu echipa lui Laurențiu Reghecampf, precizând că și-ar fi dorit ca oltenii să se califice în finala Cupei României pentru a fi mai puțin concentrați asupra meciului din Liga 1.
În plus, Dan Petrescu a mărturisit că va fi foarte atent și la meciul din această seară, dintre FC Voluntari și FCSB, al cărui rezultat este foarte important în lupta pentru titlu.
"Trebuie să câștigăm, asta e mentalitatea la CFR. Rămâne de văzut ce rezultat va fi în această seară și apoi o să vedem cum vom aborda meciul. Posibil să avem nevoie doar de un egal, dar dacă jucăm la egal, o să pierdem sigur. Trebuie să jucăm la victorie, să avem încredere în noi și să arătăm că ultimul meci, cu FC Argeș, nu a fost o întâmplare.
Preferam ca ei să joace finala Cupei României pentru că peste 3 zile aveau acel meci și poate s-ar fi concentrat mai mult acolo, dar așa... chiar dacă nu au nimic de câștigat în campionat, vor juca pentru orgoliu, pentru fanii lor. Vor fi schimbări în echipă și cei care vor intra vor încerca să-i arate antrenorului că merită să rămână încă un sezon la Craiova", a declarat antrenorul CFR-ului.
Citește și:

"Să îmi explice cineva cum e posibil!"

În cadrul conferinței de presă, Dan Petrescu a vorbit și despre faptul că partida dintre FC Voluntari și FCSB se dispută pe Arena Națională, stadion pe care roș-albaștrii au jucat majoritatea meciurilor de pe teren propriu.
Tehnicianul s-a arătat nemulțumit de această decizie și a punctat că este convins că s-ar fi declanșat un scandal de amploare dacă CFR Cluj ar fi fost protagonista unui caz similar.
"Nu mi se pare normal ca FCSB să joace de două ori acasă cu FC Voluntari și nimeni să nu zică nimic. Dacă Argeșul spunea: 'Nu putem să jucăm acasă că trebuie să facem terenul, dar mergem la Cluj', cred că era un scandal monstru în fiecare zi și era normal să fie. Dar văd că nimeni nu zice nimic!
Voluntari merge și joacă acasă la FCSB de două ori, toată lumea e bine, e fericită, se scrie numai de CFR că nu știu ce face. Dacă ăsta e un campionat corect...
E incredibil, dar campionatul merge înainte, viața merge înainte și vom vedea ce o ieși. Dar nu mi se pare normal. Eu astăzi știam că se joacă Voluntari - FCSB, dar meciul se joacă acasă la FCSB. Deci e FCSB - Voluntari de două ori.
Mi se pare incredibil. Acum iar o să se comenteze că a zis Dan. Băi, băieți, am zis adevărul! Spuneți-mi și mie cum e posibil FCSB să joace de două ori acasă cu FC Voluntari. Atât vreau să știu.
Să îmi explice cineva din România, Federația, Liga. Să vină să îmi spună. Ca să știm și noi în viitor, să le spunem: 'Hai, jucați și la noi acasă, că avem un teren mai bun, stadion mai bun, e frumos'. Mi se pare incredibil", a spus Dan Petrescu.
Cine va câștiga titlul în Liga 1?
Citește și:

Campioana României se poate decide în ultima etapă

Cu două etape înainte de finalul sezonului, CFR Cluj are 54 de puncte, fiind pe primul loc al clasamentului Ligii 1, în timp ce FCSB ocupă a doua poziție, cu 52 de puncte, iar Universitatea Craiova completează podiumul, cu 45 de puncte.
Până la returul cu FCSB din ultima rundă, care se va disputa la Buzău, echipa lui Dan Petrescu o va mai înfrunta pe Universitatea Craiova (acasă), în timp ce roș-albaștrii vor juca împotriva celor de la FC Voluntari (în deplasare).
Campioana en-titre a României și-ar putea adjudeca un nou titlu încă dinainte de meciul cu FCSB. Pentru asta, CFR Cluj are nevoie de o victorie sau un egal în derby-ul cu echipa lui Laurențiu Reghecampf, în timp ce formația lui Toni Petrea trebuie să piardă duelul cu FC Voluntari.
Dacă clujenii vor avea un avans și de numai 3 puncte în fața celor de la FCSB după penultima etapă, titlul va fi al lor indiferent de rezultatul din meciul direct pentru că departajarea se va face în funcție de locul ocupat la începutul play-off-ului.
În cazul în care cele două echipe vor obține rezultate similare în runda următoare, noua campioană a României va fi stabilită în urma duelului dintre FCSB și CFR Cluj, care va avea loc în weekend-ul 21-22 mai.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo