Începând din 1 decembrie, echipa națională de fotbal a României a rămas oficial fără selecționer, contractul lui Mirel Rădoi încheindu-se pe 30 noiembrie. Oficialii FRF au încercat să îl convingă pe fostul închizător să continue, mai ales că jucătorii naționalei au mers personal la Burleanu să îi explice cât de bună e atmosfera la lot și cât de mare încredere au în Rădoi. Acesta nu a putut fi, însă, întors din drum.
După refuzul lui Rădoi de a continua la națională, Răzvan Burleanu a discutat cu Gică Hagi și Răzvan Lucescu, avându-i în vizor și pe Adrian Mutu și Adrian Ursea, fostul antrenor al celor de la Nice.
O altă variantă pe care o au oficialii Federației Române de Fotbal este Dan Petrescu, despre care s-a spus săptămâna trecută că va avea o întâlnire cu Burleanu și Stoichiță. Această discuție a avut loc astăzi, când președintele FRF a mers să negocieze cu antrenorul celor de la CFR Cluj.
Romanian Liga I
FCSB - CFR Cluj 3-3 | Spectacol total în primul derby al sezonului! Gazdele au egalat ]n prelungiri
23/01/2022 LA 07:46
Potrivit Sport.ro, negocierile dintre Burleanu și Petrescu au mers foarte bine, tehnicianul campioanei României cerând doar câteva zile de gândire înainte de a da un răspuns. Sunt șanse foarte mari ca antrenorul să accepte oferta celor de la FRF, putând prelua echipa națională până la finalul acestui an.
Dacă Dan Petrescu își va da acordul să devină selecționer, Federația va trebui să îi achite clauza de reziliere din contractul cu CFR Cluj, care se ridică la 600.000 de euro.
Citește și:

Mircea Lucescu, o altă variantă pentru FRF?

Jurnaliștii ucraineni au anunțat astăzi că oficialii de la Dinamo Kiev au negociat în ultima perioadă cu antrenorul Abel Ferreira, care o pregătește din 2020 pe Palmeiras, alături de care a câștigat două Copa Libertadores. Cei de la Sport.ua au scris că șefii campioanei Ucrainei sunt în căutarea unui înlocuitor pentru Mircea Lucescu, care este dorit pe banca echipei naționale a României după ce Mirel Rădoi a decis să nu-și prelungească înțelegerea după ratarea calificării la barajul pentru Campionatul Mondial din 2022.
Conform sursei citate, Ferreira este tehnicianul care le-a atras atenția șefilor de la Kiev, care au și încercat să ajungă la un acord cu el, însă antrenorul în vârstă de 42 de ani a refuzat.
Despre interesul Federației Române de Fotbal pentru Lucescu s-a vorbit recent. Aurel Țicleanu, membru al Comisiei Tehnice a FRF, a spus că forul național are 12 variante de înlocuitori pentru Rădoi, printre care se numără și Mircea Lucescu:
"Fiecare membru al Comisiei Tehnice a vorbit, și-a expus un punct de vedere în ceea ce privește situația, criteriile, trecutul și viitorul antrenorului sau antrenorilor propuși.
S-au conturat niște nume, 12 în total. Aceștia sunt cei doi Lucescu, Mircea și Răzvan, cei doi Iordănescu, junior și senior, Hagi, Pițurcă, Olăroiu, Dan Petrescu, Adrian Ursea, Adrian Mutu, Ladislau Boloni și Costel Gâlcă", a declarat Țicleanu.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Fotbal
Noi detalii despre negocierile pentru postul de selecționer! Care sunt cerințele Federației
18/01/2022 LA 03:18
Romanian Liga I
Denis Alibec, dorit în Turcia și Rusia! Ce le-a transmis șefilor de la CFR Cluj
17/01/2022 LA 11:01