FRF este în căutărea unui selecționer, după ce Rădoi a refuzat să continue la națională. După ce antrenorul și-a anunțat demisia, la capătul partidei cu Liechtenstein, fotbaliștii au mers la Burleanu pentru a îi explica acestuia cât de bine s-au simțit cu staff-ul tehnic condus de fostul închizător. Ca atare, președintele Federației s-a văzut obligat să poarte o nouă rundă de discuții cu Rădoi, în tentativa de a-l convinge să rămână. Nu s-a ajuns la un numitor comun, iar de atunci FRF îi caută un înlocuitor.
Joi, reprezentanții forului național au discutat cu Dan Petrescu, omul care a făcut din CFR principalul pol de putere din fotbalul românesc. "Super Dan" nu e un tehnician care să impresioneze prin estetica jocului, dar reușește să aibă rezultate, condiție atât de importantă în contextul ratărilor calificărilor pe bandă rulantă. Stoichiță și Burleanu s-au întâlnit cu antrenorul din Gruia, i-au prezentat proiectul, iar după discuție președintele Comisiei Tehnice anunța că există șanse bune să se ajungă la un numitor comun.
"Să fie foarte clar, noi n-am cerut niciun răspuns imediat. Am cerut voie clubului, am avut o discuție cu patronul de acolo, ne-a zis să-i facem o propunere lui Dan Petrescu. Nu forțam pe nimeni, ne facem datoria de a vorbi cu toți cei în măsură să preia echipa națională. Sunt fel și fel de impedimente în a realiza un astfel de contract, dar mi se pare normal să se inițieze o astfel de discuție cu fiecare care merită. În funcție de dorința fiecăruia, dacă vor, sunt bineveniți.
Romanian Liga I
Denis Alibec, dorit în Turcia și Rusia! Ce le-a transmis șefilor de la CFR Cluj
17/01/2022 LA 11:01
N-am vorbit despre clauză, astea le aparțin lor, nu nouă, e foarte clară treaba. Oferta concretă se face în momentul în care își dă acordul să vină la Federație. În niciun caz nu se pune problema să lucrezi gratis la echipa națională. În niciun caz nu va fi un contract pe termen scurt. Va fi probabil pe două campanii. Astea sunt amânunte care se discută mai târziu.
Dan Petrescu nu este a treia variantă. Când am început discuțiile, era prins în meciul cu Randers. Nu am vrut să intrăm cu bocancii în casa omului‚ 'hai, bă, la echipa națională'. Nu a fost vorba de o ierarhizare. Nu a avut loc niciun contact pentru ca Dan era la treabă pentru Conference League. Vom discuta mâine la FRF. Strategia va fi făcută în funcție de modul în care va reacționa în continuare Dan. Altfel, va trebui să ne reorientăm spre alte piste", a spus Mihai Stoichiță.
Citește și:

Dan Petrescu a refuzat echipa națională

În ciuda faptului că cei de la FRF se arătau încrezători că Dan Petrescu va accepta propunerea de a prelua echipa națională, antrenorul celor de la CFR Cluj a anunțat astăzi, în cadrul conferinței de presă dinaintea partidei cu Chindia Târgoviște, că nu va da curs propunerii venite din partea forului.
Dan Petrescu și-a motivat decizia spunând că mai are contract cu echipa din Gruia, despărțirea sa de club depinzând de conducerea clujenilor.
"După cum știți, ieri am avut o întâlnire cu cei de la Federație, pe care nu aș fi vrut să o am. Am zis că aș vrea să se termine campionatul, să vorbim la final, dar au insistat. Plus că patronul a fost informat, fără știința lui nu puteam să mă întâlnesc. Am vorbit cu ei și acum pentru mine subiectul este încheiat.
Mai sunt cinci meciuri și nu e normal să vorbim despre mine pentru că, dacă CFR pierde, o să se spună că n-am fost concentrat sau că am distrus echipa. Eu sunt concentrat 100% la CFR, am contract trei ani, acum nu mai depinde de mine, depinde de club, de patron. La orice altă întrebare o să zic 'next question', deci degeaba mă întrebați", a declarat Dan Petrescu.
Meciul dintre Chindia Târgoviște și CFR Cluj este programat sâmbătă, de la ora 15:00.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/12/03/3264935.jpg
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
Romanian Liga I
Un titular de la CFR Cluj și-a prelungit contractul! Lovitura dată de echipa lui Dan Petrescu
13/01/2022 LA 09:10