CFR Cluj s-a impus în fața Universității Craiova, cu scorul de 2-1, în meciul din penultima etapă a play-off-ului Ligii 1, și a pus capăt luptei pentru titlu, profitând de pasul greșit făcut de FCSB în partida cu FC Voluntari.
Echipa lui Dan Petrescu a devenit, pentru al cincilea sezon consecutiv, campioana României și se pregătește pentru următorul sezon de Champions League, unde ar urma să aibă o misiune mai ușoară decât în alți ani.
La finalul partidei cu Universitatea Craiova, antrenorul clujenilor a vorbit despre cum a fost acest sezon, în care el a fost destul de criticat, motiv pentru care s-a arătat dezamăgit și supărat.
Fotbal
Alibec, savuros când a fost pus să-i caracterizeze într-un cuvânt pe Șumudică, Petrescu și Hagi
29/06/2022 LA 11:58
Dan Petrescu a spus că simte că nu merită să fie tratat așa cum este tratat în România și a amintit de performanțele pe care le-a reușit atât ca jucător, cât și ca tehnician.
"E cel mai frumos titlu. Ultimul e mereu cel mai frumos. A fost și cel mai greu titlu dintre cele cinci, au fost foarte multe probleme de lot, cu jucători pe care a trebuit să-i schimb. A trebuit mereu să scot jucători de pe listă, nu erau fericiți, au fost multe scandaluri, am fost făcut praf de multe ori.
Sunt foarte supărat. Ar trebui să primesc mai mult respect, pentru că am scos lumea în stradă ca fotbalist, iar ca antrenor mi-am făcut treaba, în ultimii șase ani am câștigat titlul peste tot pe unde am fost.
Am fost făcut praf și pulbere non stop, dar medalia e aici. Ei vorbesc și eu câștig trofee. Am câștigat cu Urziceni și CFR, dar asta se uită foarte repede. Mi s-a cerut demisia, mi s-a spus că nu jucăm nimic... Îi felicit pe cei care dau declarații despre mine. Sunt un antrenor și un om care a făcut ceva pentru fotbalul românesc.
Ca jucător mi-am dat viața pe teren, am scos lumea în stradă, iar ca antrenor, uitați-vă, fac lumea fericită. În continuare voi fi criticat, asta este realitatea, dar nu merit acest tratament pe care-l am în România", a declarat Dan Petrescu.
Citește și:

"Mergem să câștigăm cu FCSB!"

De asemenea, antrenorul campioanei României a prefațat duelul cu FCSB, din ultima etapă a play-off-ului, meci care ar fi trebuit să fie finala acestui sezon, dacă ambele echipe ar fi obținut rezultate similare în acest weekend.
Dan Petrescu a spus că își dorește o victorie, chiar dacă rezultatul nu mai contează în stabilirea ierarhiei. În plus, tehnicianul a recunoscut că nu și-a dorit ca oficialii clubului să organizeze vreo petrecere înaintea partidei Universitatea Craiova, temându-se că astfel jucătorii săi vor avea ghinion.
"În următoarele două-trei zile va fi plin de petreceri, dar vom încerca să câștigăm meciul cu FCSB, nu mergem în vacanță. Nu știu când vom începe antrenamentele, nu știu când vom face petrecerea, le-am spus celor de la club să nu organizeze ceva, că dacă organizăm suntem proști.
Am mai jucat așa cu FCSB, am pierdut cu 0-1, cu gol Teixeira, iar după meci am fost foarte supărat. Nu-mi place să pierd, indiferent ce va fi, mergem să câștigăm cu FCSB", a spus Dan Petrescu.
Ultimul duel din acest sezon dintre CFR Cluj și FCSB este programat duminică, 22 mai, de la ora 20:30, la Buzău.
Fotbal
CFR Cluj, neînvinsă în amicalele din această vară! A învins-o cu 2-0 pe Hajduk Split
25/06/2022 LA 18:30
Romanian Liga I
Dan Petrescu a refuzat o ofertă uriașă pentru a continua la CFR Cluj! "L-am convins să rămână"
25/06/2022 LA 14:41