CFR Cluj a debutat cu stângul în grupele Conference League, campioana României fiind învinsă cu scorul de 1-0 de Jablonec. Aceasta a fost a doua înfrângere consecutivă a echipei după revenirea lui Dan Petrescu pe banca tehnică.
După înfrângerea din Europa, antrenorul s-a arătat nemulțumit de modul în care au evoluat jucătorii săi, explicând ce gafe enorme s-ar fi comis la echipă înainte de venirea lui și aruncând săgeți spre fostul tehnician, Marius Șumudică.
Acum, Dan Petrescu este decis să renunțe la unul dintre fotbaliștii de bază în echipa CFR-ului la începutul acestui sezon. Este vorba despre Jonathan Rodriguez, care a fost transferat de campioana României în această vară de la FC Botoșani.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, nemulțumit după victoria cu Hermannstadt! "CFR Cluj nu are cum să câștige așa"
30/11/2022 LA 21:29
Argentinianul a fost titular în primele partide ale stagiunii, pe vremea când Șumudică era antrenorul CFR-ului, însă Petrescu nu l-a folosit deloc după revenirea la Cluj și ar vrea să renunțe la el. Potrivit Spotmedia, noul antrenor al campioanei României nu are încredere în Rodriguez și vrea un jucător mai agresiv pe poziția pe care evoluează acesta.
VESTE IMPORTANTĂ ÎNAINTE DE MECIUL DE LA CRAIOVA! BUDESCU, INCLUS ÎN LOTUL FCSB-ULUI

Dispută între Petrescu și Șumudică

După meciul din Conference League, tehnicianul din Gruia a fost mulțumit, per total, de evoluția echipei, dar a aruncat săgeți spre Marius Șumudică:
"Sunt foarte mulțumit, echipa a jucat foarte bine, a intrat excelent în teren. Trebuie să revăd acea fază, nu știu ce a fost, ne-a eliminat jucătorul după ce a dat și penalty. Dar am reacționat bine, nu îmi aduc aminte să fi ajuns după la poarta noastră. Au stat mai bine fizic, dar am încredere, după cum a arătat repriza a doua.
Din păcate, lotul nu a fost făcut de mine, e nevoie de întăriri în pauza competițională. Nu am făcut eu pregătirea, nu am făcut eu transferurile. Nu pot să mă transform dintr-un antrneor de succes într-unul care nu știe ce face. Nu pot să câștig 10 meciuri la rând. Antrenorul a fost schimbat pentru un motiv, iar eu trebuie să salvez ce a fost făcut înainte", a spus Dan Petrescu la ProX.
Șumudică nu a rămas fără replică. Fostul tehnician al campioanei României a replicat dur, cerându-i lui Petrescu să-și vadă de treaba lui și să nu-i mai critice pe jucători sau pe el, arătând că echipa obținuse rezultate bune în perioada petrecută de el în Gruia.
"Înainte de jocul cu FCSB, Ilie Dumitrescu a spus că Dan Petrescu nu a luat legătura cu echipa. După meci, Ilie Dumitrescu arată mesajele de la Petrescu că a pregătit el meciul. Vreți să spuneți că Ilie Dumitrescu e mai prieten cu Petrescu decât cu Șumudică?!
El spune că echipa e nepregătită. A avut două săptămâni la dispoziție. Această echipă cum a putut să-i calce în picioare pe cei de la FCSB? Șumudică i-a pregătit până la meciul cu FCSB, după care apare un antrenor de trei săptămâni, schimbă vreo 7-8 jucători. Păi, eu sunt vinovat că sunt jucătorii nepregătiți?
De ce jucătorii nu mai spun nimic acum? La un antrenor e urât când vorbește de jucători și la altul nu este? Preşedintele a luat campionatele. Marian Copilu a luat campionatele, vă spun eu. Nu Petrescu.
Echipa aceasta, cu Șumudică antrenor, inclusiv meciul cu FCSB, a făcut 8 victorii la rând. Să ne invitați pe amândoi, și pe mine și pe Petrescu, dacă are sânge în instalație, să vedem ce s-a făcut greșit înainte și ce trebuie să repare", a spus fostul antrenor din Gruia.
Pentru CFR Cluj, care este lider în Liga 1 după 8 etape, urmează luni, de la ora 21:00, duelul cu Universitatea Craiova.
https://i.eurosport.com/2021/09/14/3218306.jpg
Romanian Liga I
Dan Petrescu a pus punct speculațiilor despre transferul lui Stanciu la CFR Cluj! "Nu ni-l permitem"
23/11/2022 LA 17:50
Romanian Liga I
Petrescu a răbufnit după duelul cu Mioveni: "Dacă aș spune ce gândesc, aș lua 2 ani de suspendare"
13/11/2022 LA 19:11