Deian Sorescu și Ante Puljic au vorbit despre situația de la Dinamo. Fotbalistul român în vârstă de 23 de ani a punctat în special promisiunile nerespectate ale celor din programul DDB, care le-au promis în iarnă jucătorilor că nu se vor mai confrunta cu restanțe salariale dacă acceptă renegocierea contractelor.
"Băieții au renunțat la o parte din bani în decembrie, când s-au renegociat contractele, li s-a promis atunci că, dacă își vor renegocia contractele și vor ajunge la o înțelegere cu clubul sau cu cei din DDB, nu vor mai avea parte de restanțe financiare. Dar nu s-a întâmplat asta.
S-a promis că se va pleca în vacanță cu minim un salariu luat, nu s-a întâmplat nici acest lucru. Ni s-a promis că atunci când vom începe pregătirea din acest sezon vor veni cei din DDB și vor discuta cu noi și vor băga salariul înainte de a pleca în cantonamentul din Turcia, nu s-a întâmplat nici acest lucru.
Romanian Liga I
Se reia Liga 1! FCSB - CFR Cluj, derby-ul etapei a 22-a! Cum arată clasamentul competiției
ACUM 4 ORE
Ne-am trezit în Turcia în cantonament că Dinamo intră în insolvență. E clar că nu ne-a picat bine nici nouă. Au tras de timp cu banii, deși știau exact că se va ajunge aici. Am avut o discuție cu un băiat pe care nu l-am văzut niciodată în viață mea și nu mi se pare normal, pentru că până acum am discutat cu alți trei înși, iar din trei inși, doi nu mai răspund la telefon și unul am înțeles că este plecat în vacanță...
După intrarea în insolvență, poți să închei contractul pe loc. Sunt unii jucători care au de recuperat și 6 luni. Sunt de recuperat între 6, 4 și 3 luni de salarii, au tot dreptul să își depună memorii pentru că sunt bani munciți. Singură dorința a noastră e să vină cineva și să ne transmită, să ne asigure că nu ne pierdem banii promiși", a declarat Sorescu, potrivit Sport.ro.

"Ne-au dus cu vorba pe toți!"

Fundașul croat de 33 de ani a comentat și el haosul din Ștefan cel Mare. Nemulțumit de comportamentul fanilor-acționari din DDB, Puljic a anunțat că va pleca de la echipă, lucru pe care este convins că îl vor face și alți jucători de la Dinamo.
"Așa cum anticipam, nu s-a schimbat nimic în bine, așa că voi pleca. De ce să mai rămân? Am crezut un an și jumătate că se va schimba în bine. Mai ales după discuțiile din iarnă cu DDB, când am crezut în ei ca în familia mea, apoi a fost total opusul a ceea ce s-a promis.
Cei de la DDB au scris zilnic că vor face, vor plăti, dar în realitate a fost o minciună pentru suporteri ori o minciună pentru noi. Au fost precum spaniolul ăla, strict în acest detaliu. Nu pot trece peste faptul că au contribuit la salvarea lui Dinamo, au ținut clubul în viață, bravo! Dar noi, jucătorii, ce-am făcut?! Nu l-am ținut în viață când ceilalți au plecat?! Lumea doar judecă. Eu știu ceea ce am făcut, cât de mult mi-am sacrificat, inclusiv când eram accidentat.
Am patru salarii neîncasate... În următoarele zile, ani, probabil, le voi primi, dar cu siguranță voi merge la FIFA și voi vedea care sunt drepturile mele. Habar n-am cine o să mai rămână. Nemec se judecă cu ei. Probabil, va pleca și el. O poate face oricând, are 6 luni de restanțe. Ei de la 1 ianuarie nu au mai plătit. De ce naiba i-ai dat salariu mare?! Te-a pus cineva?!
DDB ne-a dus cu vorba, pe mine, pe toți. Fabbrini se antrenează și așteaptă să plece. Anton e accidentat, dar, probabil, și el are gânduri de plecare. Sorescu e stresat, trebuiau să-l lase să plece afară, la bani mai mulți, pierde și naționala... Dacă le-ar spune jucătorilor că pleacă gratis și să renunțe la bani, cred că fug și nu se mai uită înapoi", a spus Puljic, potrivit GSP.

Dinamo, în insolvență

Pe 25 iunie, Dinamo a cerut intrarea in insolvență la Tribunalul București, alegând astfel să apeleze la soluția pe care a ales-o în urmă cu 7 ani și Ionuț Negoiță. 'Câinii roșii' au ales să apeleze la această soluție din cauza datoriilor, aceasta fiind o cale unică de rezolvare a problemelor.
Clubul va fi apărat din punct de vedere legal, în urma intrării în insolvență, în fața creditorilor, care nu vor mai putea pune presiune asupra clubului din cauza datoriilor, așa cum s-a întâmplat recent, când firma de pază de la Săftica a cerut falimentul lui Dinamo.
Conform lui Ioan Andone, clubul din Ștefan cel Mare ar avea datorii a căror valoare depășește 7 milioane de euro.
Romanian Liga I
Dinamo a anunțat al 3-lea transfer al iernii! Cine e fotbalistul care vine să întărească apărarea
12/01/2022 LA 21:08
Romanian Liga I
Dinamo poate lua gratis un jucător de la Clinceni! Pe cine vrea Stoican
12/01/2022 LA 12:57