Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

De ce nu a reușit Rapid să înscrie decât un gol contra Clinceniului! "Vântul nu ne avantajează"

Bianca Dumitru

Publicat 19/03/2022 la 20:19 GMT+2

Adrian Mutu este neînvins de când a preluat-o pe Rapid, echipa sa învingând-o astăzi pe Academica Clinceni, scor 0-1, într-un meci din a doua etapă a play-out-ului Ligii 1. La finalul partidei, antrenorul a vorbit despre motivele pentru care giuleștenii nu au reușit să obțină o victorie mai clară.

Adrian Mutu, antrenorul Rapidului

Credit imagine: Getty Images

Rapid a învins-o în această după-amiază, în deplasare, pe Academica Clinceni cu scorul de 0-1, într-un meci din a doua etapă a play-out-ului Ligii 1. Golul victoriei a fost înscris cu capul, în minutul 67, de Romario Moise, după o centrare perfectă a lui Antonio Sefer.
La finalul partidei, antrenorul giuleștenilor a vorbit despre evoluția jucătorilor săi. Adrian Mutu a explicat de ce echipa lui nu a reușit să câștige la o diferență mai mare de scor, așa cum era de așteptat ținând cont de situația ilfovenilor.
Tehnicianul a comentat și penalty-ul ratat de Adrian Bălan în minutul 4, când mingea șutată de el spre poartă a fost respinsă de portarul Andrei Ureche.
"Am anticipat înainte de meci că va fi greu, mai ales la nivel mental. A fost greu și din cauza terenului și a vântului. A fost și mai greu pentru că am ratat penalty la început. Per total, sunt mulțumit de atitudinea băieților, că au luptat până la final, le-am spus că trebuie să facă acest lucru dacă vrem victoria.
E normal ca Bălan să aibă o apăsare, să fie cu moralul jos. Am fost și eu fotbalist, când ratezi un penalty în primele minute, e greu, dar la meciul trecut, în derby, a marcat golul trei și ne-a adus liniște. Rezultatul arată o victorie chinuită, dar, în teren, lucrurile au stat altfel. Un astfel de teren și vântul nu ne avantajează", a declarat Adrian Mutu.
Citește și:

Academica Clinceni nu va primi licența pentru următorul sezon de Liga 1

Înaintea partidei cu Rapid, cei de la Academica Clinceni au primit o veste proastă. Clubul nu a primit dreptul de a intra în insolvență, astfel că nu va primi licența pentru Liga 1. Ilfovenii sperau să le fie aprobată cererea de intrare în insolvență pentru a-și putea lua licența pentru sezonul viitor, dar acest lucru nu s-a întâmplat.
"Apelul e de durată, cel puțin două luni. Următorul termen ar putea fi în aprilie-mai. Trece perioada de a lua licența. Nu mai putem lua licența. Situația poate fi deblocată doar dacă apare cineva și girează în numele clubului Academica cu un imobil, ceva. Atunci pot fi deblocate conturile din ANAF și plătite eșalonat datoriile în interval de 5 ani. E complicat, nu putem face operațiuni bancare. Clubul are de încasat sume importante, dar nu se pot efectua plăți.
Curios ce se întâmplă în situația clubului Academica Clinceni. Club cu aceeași formă juridică cum avem în cazul Dinamo și a celorlalte cluburi aflate în insolvență cu datorii mari. Iar Academica cu o datorie mică nu poate intra în insolvență", a declarat Adrian Budeanu, primarul din Clinceni.
În aceste condiții, Dinamo poate trata cu oarecare liniște finalul stagiunii, fiind sigură că va avea șansa de a-și păstra locul în prima ligă în urma unui meci de baraj. Gaz Metan Mediaș este condamnată la retrogradare, ajungând să aibă -1 punct în clasament în urma depunctărilor, iar Academica va retrograda direct chiar dacă va termina peste Dinamo.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo