Dinamo va avea un nou stadion. Construcția unei noi arene în Ștefan cel Mare este așteptată să demareze la începutul anului 2023.
Președintele lui CS Dinamo a vorbit despre ce mai trebuie făcut înainte de startul lucrărilor. Ionuț Popa a dezvăluit că se încearcă amplasarea noii arene lângă stradă, spunând că stadionul va fi mai mic pentru că nu vor mai fi pistele de atletism.
"Din momentul în care la ziua clubului, la 74 de ani, am predat amplasamentul, CNI a demarat procedura legală. Sunt niște pași de urmat, au publicat o licitație pe site. Acum se închide licitația, am înțeles. Se atribuie contractul și încep lucrările. Sunt studiile aferente... sonorizare, iluminat, toate studiile, prefezabilitate, fezabilitate.
Romanian Liga I
Nicolae Badea a dat lovitura la Dinamo! A adus un dublu campion al României cu CFR Cluj
03/08/2022 LA 10:11
E totuși în 'groapă', acolo. Eu am propus să îl înălțăm, să fie la baza străzii stadionul. Să nu mai fie jos. Jos să fie parcări. Eu vreau să-l scot și în stradă, așa am propus, ca să îl îmbrăcăm în leduri și să avem reclamă, să vindem reclamă.
Da, la sfârșitul anului acesta, începutul anului următor, vrem să intre buldozerele. Noi am vrea să îl împingem chiar în stradă. Să fie doar o promenadă, câteva magazine. Și în spate să generăm mai mult spațiu, să mai construim niște terenuri. Stadionul va fi mai mic pentru că nu mai e pistă de atletism", a declarat Ionuț Popa pentru AS.ro.
Citește și:

Ce meciuri epice au avut loc pe arena din Ștefan cel Mare

Dinamo - U Cluj a fost ultima partidă care s-a jucat pe stadionul din Ștefan cel Mare. Bătrâna arenă din "Groapă" va fi demolată și vor începe lucrările unui nou stadion. https://www.eurosport.ro/fotbal/romanian-liga-i/2021-2022/dinamo-u-cluj-ultimul-meci-pe-stadionul-stefan-cel-mare-lista-partidelor-epice-jucate-in-groapa_sto8957879/story.shtml
Inaugurat în 1951 într-un meci cu Locomotiva Timișoara (1-0), stadionul Dinamo a găzduit de-a lungul vremii numeroase partide care vor rămâne etern în memoria fanilor alb-roșii, fie pentru că au fost succese istorice, fie din cauza unor eșecuri memorabile.
La nivel internațional, Dinamo nu a jucat cele mai importante meciuri în "Groapă", asta din cauza capacității reduse (15.032 de locuri). Celebrele meciuri cu Atletico Madrid, Inter, Real Madrid, Hamburg, Liverpool, Manchester United sau Lazio, din Cupa Campionilor (Champions League) s-au jucat pe arena Lia Manoliu (actuala Arena Națională).
Totuși, "câinii" au jucat în Ștefan cel Mare destule meciuri mari la nivel european:
  • Dinamo - Panathinaikos 6-1 (Cupa Cupelor - 1989-1990 - optimi)
  • Dinamo - Partizan Belgrad 2-1 (Cupa Cupelor - 1989-1990 - sferturi)
  • Dinamo - Inter 3-2, după prelungiri (Cupa UEFA - 1981-1982 - turul doi)
  • Dinamo - Everton 5-1 (Cupa UEFA - 2005-2006, ultimul tur preliminar)
  • Dinamo - Leverkusen 2-1 (Cupa UEFA - faza grupelor)
În afară de succese care vor rămâne în istorie, Dinamo a suferit și câteva înfrângeri pe plan european care vor bântui memoria clubului pentru totdeauna. Poate cel mai cunoscut astfel de caz este eliminarea în primul tur al Cupei Cupelor în fața albanezilor de la 17 Nentori Tirana, în sezonul 1986/87.
În anul în care marea rivală Steaua se încorona regina Europei, Dinamo pierdea ambele manșe contra albanezilor, înregistrând unul dintre cele mai răsunătoare eșecuri ale fotbalului românesc pe plan european. În turul de la Tirana a fost 1-0, iar la returul din Ștefan cel Mare, Dinamo a pierdut cu 2-1.
Fotbal
Dinu, o scenă
02/08/2022 LA 06:03
Fotbal
Burcă, măsuri dure înainte de startul lui Dinamo în campionat: "Trebuie să-i resuscitez pe jucători"
30/07/2022 LA 12:18