Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Dinamo are multe probleme!" Avertismentul lui Dusan Uhrin înaintea partidei cu Sepsi Sf. Gheorghe

Bianca Dumitru

Publicat 19/03/2022 la 15:15 GMT+2

Dinamo o va înfrunta duminică, de la ora 16:00, pe Sepsi Sf. Gheorghe, într-un meci contând pentru a doua etapă a play-out-ului Ligii 1. Antrenorul "câinilor roșii" a prefațat duelul, explicând ce probleme a observat după revenirea la echipă.

Dusan Uhrin Jr. va fi noul antrenor al lui Gaz Metan Mediaș

Credit imagine: Eurosport

Dinamo s-a pregătit în această săptămână de meciul cu Sepsi Sf. Gheorghe, din a doua etapă a play-out-ului Ligii 1, programat duminică, de la ora 16:00.
La conferința de presă dinaintea partidei, antrenorul "câinilor roșii" a prefațat duelul și a vorbit despre situația din echipa sa. Dusan Uhrin a explicat ce probleme a identificat după revenirea în Ștefan cel Mare și ce trebuie să îmbunătățească jucătorii săi.
În plus, tehnicianul a menționat că, deși se bucură că echipa sa are asigurat un loc la baraj, meciul pentru rămânerea în Liga 1 nu va fi deloc ușor.
"Toate meciurile sunt grele pentru noi. Sepsi este o echipă puternică, cu atacanți puternici, care marchează mult. Sepsi e favorită, cu siguranță. E în fața noastră și joacă bine. Trebuie să fim atenți și concentrați în defensivă. Nu vreau să mai vorbesc despre greșeli, am văzut că în fiecare meci se întâmplă ceva. Trebuie să rezolvăm problemele și să avem încredere și să câștigăm meciurile. E foarte important să ne revenim.
Nu știu situația celor de la Gaz Metan și Academica Clinceni, dar e o veste bună. Dar la baraj va fi foarte greu. Trebuie să construim o echipă pentru baraj și să avem încredere în noi. Am văzut deja niște meciuri din Liga 2, dar nu am început să le studiez cu atenție. Am treabă cu meciurile din Liga 1.
Nu vreau să vorbesc despre baraj, dar, în mod normal, trebuie să fim favoriți. Am venit aici să salvez Dinamo, dar echipa are multe probleme. E mai greu acum decât anul trecut. Atunci, jucătorii erau mai concentrați. Avem jucători buni, dar trebuie să dea chiar mai mult de 100%", a declarat Dusan Uhrin.
Citește și:

Dinamo, sigură de un loc de baraj

Dinamo are un sezon de coșmar, dar șansele ca gruparea din Ștefan cel Mare să rămână în Liga 1 sunt din ce în ce mai mari. În ciuda rezultatelor dezastruoase, "câinii" sunt siguri cel puțin de un loc de baraj la finalul stagiuni.
Asta pentru că Academica Clinceni nu va primi licența pentru Liga 1. Ilfovenii sperau să le fie aprobată cererea de intrare în insolvență pentru a-și putea lua licența pentru sezonul viitor, dar acest lucru nu s-a întâmplat.
"Apelul e de durată, cel puțin două luni. Următorul termen ar putea fi în aprilie-mai. Trece perioada de a lua licența. Nu mai putem lua licența. Situația poate fi deblocată doar dacă apare cineva și girează în numele clubului Academica cu un imobil, ceva. Atunci pot fi deblocate conturile din ANAF și plătite eșalonat datoriile în interval de 5 ani. E complicat, nu putem face operațiuni bancare. Clubul are de încasat sume importante, dar nu se pot efectua plăți .
Curios ce se întâmplă în situația clubului Academica Clinceni. Club cu aceeași formă juridică cum avem în cazul Dinamo și a celorlalte cluburi aflate în insolvență cu datorii mari. Iar Academica cu o datorie mică nu poate intra în insolvență", a declarat Adrian Budeanu, primarul din Clinceni.
În aceste condiții, Dinamo poate trata cu oarecare liniște finalul stagiunii, fiind sigură că va avea șansa de a-și păstra locul în prima ligă în urma unui meci de baraj. Evident, există posibilitatea ca echipa lui Uhrin să urce în clasament și să nu mai fie nevoită să treacă prin emoțiile barajului, dar șansele sunt minime.
În acest moment, "câinii" sunt pe locul 8 în play-out, la 9 puncte distanță de U Craiova 1948, prima formație clasată peste linia locurilor de baraj. În plus, între cele două formații mai este interpusă și CS Mioveni, care are cu 6 puncte mai mult decât Dinamo.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo