Cei de la Dinamo nu știu încă dacă vor mai juca și în sezonul următor în Liga 1 sau dacă vor retrograda. Echipa lui Dusan Uhrin va trebui să treacă prin meciurile de baraj pentru a continua în primul eșalon fotbalistic din România.
Cu toate astea, șefii din Ștefan cel Mare se gândesc deja la primul transfer pe care vor să-l facă. Astfel, dacă vor continua în Liga 1, oficialii "câinilor roșii" vor să-i prelungească înțelegerea lui Balthazar Pierret.
Francezul în vârstă de 21 de ani a ajuns la începutul acestui an la Dinamo, semnând un contract valabil doar până la finalul acestui sezon, cu opțiune de prelungire încă un an.
Romanian Liga I
LIVETEXT Superliga | Când joacă FCSB cu CFR Cluj și Craiova! Programul complet al etapelor din tur
ACUM 16 ORE
Pierret, care a reușit în meciul cu FC Botoșani primele sale două goluri în tricoul dinamoviștilor, a adunat 15 apariții în Liga 1, iar staff-ul tehnic, conducerea și fanii sunt încântați de prestațiile sale.
De cealaltă parte, și mijlocașul ar vrea să rămână în Ștefan cel Mare, mai ales că ar urma să câștige un salariu mai mare decât în prezent. Astfel, potrivit GSP, dacă vor câștiga barajul și vor rămâne în Liga 1, cei de la Dinamo îi vor prelungi, cel mai probabil, contractul.
Citește și:

MODIFICARE IMPORTANTĂ ÎN REGULAMENTUL BARAJULUI PENTRU LIGA 1

Pentru a rămâne și în sezonul următor în Liga 1, Dinamo va trece printr-un baraj în care va înfrunta echipa care ocupă locul 3 în clasamentul Ligii 2, poziție pe care s-ar putea afla Universitatea Cluj, Petrolul Ploiești și FC Hermannstadt.
Cu circa 3 săptămâni înaintea meciurilor, FRF a anunțat introducerea unei noi reguli pentru baraj, care vizează departajarea în cazul în care cele două echipe vor fi la egalitate după cele două meciuri.
Astfel, potrivit reprezentanților Federației Române de Fotbal, nu se va mai folosi regula dublării golurilor marcate în deplasare, ci învingătoarea va fi decisă după două reprize de prelungiri.
"Regula de departajare pe baza golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii desfășurate în dublă manșă a fost abrogata în ședința Comitetului Executiv din 27 iunie 2021 (urmare a deciziei similare a UEFA).
Dacă scorul va fi egal și la finalul timpului regulamentar de joc din a doua manșă, atunci vor fi două reprize de prelungiri de câte 15 minute. Dacă egalitatea va persista, atunci se vor executa lovituri de departajare", au anunțat cei de la FRF.
Meciurile de baraj se vor disputa în dublă manșă pe 22 și 29 mai.
Romanian Liga I
FCSB negociază pentru transferul unui fost dinamovist! Pe cine vor roș-albaștrii
IERI LA 10:30
Fotbal
CS Dinamo salvează FC Dinamo. 100 de jucători ar putea ajunge la echipa din liga a 3-a
IERI LA 08:40