Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Doi fotbaliști de la FCSB, în topul celor mai buni 10 marcatori U20 din lume! Cum arată clasamentul

Bianca Dumitru

Publicat 13/04/2022 la 13:50 GMT+3

FCSB s-a impus la începutul acestei săptămâni, cu scorul de 4-0, în fața celor de la FC Voluntari, într-un meci din a 4-a etapă a play-off-ului Ligii 1. Ianis Stoica a înscris unul dintre goluri și a urcat în topul celor mai buni marcatori U20 din lume.

Ianis Stoica, în FCSB - FC Voluntari

Credit imagine: facebook

Luni seară, FCSB a câștigat meciul cu FC Voluntari, cu scorul de 4-0, unul dintre goluri fiind marcat de Ianis Stoica. Fotbalistul în vârstă de 19 ani a dublat avantajul roș-albaștrilor înainte de pauză, ajungând la 7 reușite în acest sezon al Ligii 1.
În urma acestui gol, tânărul atacant a urcat în topul celor mai buni marcatori U20 din lume. Ianis Stoica este pe locul 10, cu 7 goluri și 4 assist-uri, având la fel de multe reușite ca Adam Hlozek (Sparta Praga) și Florian Wirtz (Leverkusen), care au însă mai multe pase decisive.
În clasamentul celor mai buni marcatori U20 din lume se mai regăsește și Octavian Popescu, care ocupă a patra poziție, cu 8 goluri și 4 assist-uri.
Liderul ierarhiei este paraguayanul Julio Enciso, jucătorul de 18 ani al celor de la Libertad Asuncion, care a reușit 10 goluri și o pasă decisivă în 9 meciuri. Pe locul 2 se află francezul Hugo Ekitike de la Stade Reims, iar podiumul este completat de Jakub Kaminski, jucătorul lui Lech Poznan, care va ajunge la Wolfsburg din vară pentru 10 milioane de euro.

Top 10 marcatori U20

  • 1. Julio Enciso (Libertad) - 10 goluri și o pasă decisivă în 9 meciuri
  • 2. Hugo Ekitike (Reims) - 9 goluri și 3 pase decisive în 21 de meciuri
  • 3. Jakub Kaminski (Lech) - 8 goluri și 8 pase decisive în 27 de meciuri
  • 4. Octavian Popescu (FCSB) - 8 goluri și 4 pase de gol în 30 de meciuri
  • 5. Elye Wahi (Montpellier) - 8 goluri și 2 pase decisive în 29 de meciuri
  • 6. Wilfred Gnonto (Zurich) - 8 goluri și o pasă decisivă în 28 de meciuri
  • 7. Stefan Mitrovic (Radnicki) - 8 goluri în 28 de meciuri
  • 8. Adam Hlozek (Sparta Praga) - 7 goluri și 13 pase de gol în 27 de meciuri
  • 9. Florian Wirtz (Leverkusen) - 7 goluri și 10 pase de gol în 24 de meciuri
  • 10. Ianis Stoica (FCSB) - 7 goluri și 4 pase de gol în 25 de meciuri
Citește și:

"Va fi testul de maturitate al celor de la FCSB!"

După meciul cu FC Voluntari, cu șase etape înainte de finalul sezonului, diferența dintre CFR Cluj și FCSB s-a redus la 5 puncte în fruntea ierarhiei. Cele două echipe se vor întâlni de două ori până la încheierea acestei stagiuni, prima confruntare între echipele lui Dan Petrescu și Toni Petrea din această ediție a play-off-ului urmând a avea loc duminică, de la ora 20:30, la Cluj-Napoca.
Înaintea derby-ului, Ilie Dumitrescu a spus că meciul de pe Stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" va fi ca un test de maturitate pentru roș-albaștrii. Fostul fotbalist s-a arătat și curios de modul în care Dan Petrescu va pregăti duelul cu FCSB, mai ales în condițiile în care un pas greșit al CFR-ului i-ar putea duce pe campionii en-titre ai României în pericol de a pierde poziția de lider al clasamentului.
"Este testul de maturitate al acestei echipe, FCSB. Tănase și Olaru trec printr-un moment bun, Edjouma a făcut câteva lucruri interesante, este și Șut care intră foarte bine, inspirație în funcție de antrenor. Dar va fi un meci complicat, testul acestei echipe, meciul de la CFR din deplasare.
Pentru că, indiferent de ce s-a întâmplat la meciul cu Craiova, CFR este o echipă puternică, știe să joace meciurile astea cu miză. Are un antrenor care va analiza orice detaliu înainte de meciul direct. Și sunt curios de abordarea CFR-ului la meciul ăsta", a declarat Ilie Dumitrescu.
Meciul dintre CFR Cluj și FCSB, din a cincea etapă a play-off-ului Ligii 1, este programat duminică, de la ora 20:30.
Cum se va termina meciul dintre CFR Cluj și FCSB?
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo