Dinamo a avut un sezon de coșmar, care s-a încheiat cu prima retrogradare din istorie a clubului din Ștefan cel Mare. "Câinii" au avut șansa să ajungă la baraj, dar au pierdut în fața celor de la U Cluj, iar viitorul este sumbru.
Pe lângă fotbaliștii care au plecat de la echipă, dinamoviștii au rămas și fără antrenor. Dusan Uhrin a plecat din România la finalul lunii mai, fără să lase un plan pentru pregătirea de vară, semn că nu intenționează să conducă echipa în Liga a 2-a.
Acum, la nici două săptămâni de la retrogradare, cehul și-a găsit un nou angajament. Potrivit DigiSport, Uhrin s-ar fi înțeles cu cei de la Karmiotissa Pano Polemidion, formație care a promovat recent în prima ligă din Cipru. Antrenorul ar urma să semneze un contract valabil un an, cu opțiune de prelungire pentru încă unul.
Romanian Liga I
"O zi proastă pentru cluburile istorice!" Presa internațională a comentat retrogradarea lui Dinamo
30/05/2022 LA 11:15
De-a lungul carierei, Dusan Uhrin le-a mai pregătit, printre altele, pe Bohemians Praga, Mlada Boleslav, FC Timișoara, AEL Limassol, Dinamo Tbilisi, Viktoria Plzen, Dinamo Minsk, Slavia Praga și Gaz Metan Mediaș.
Citește și:

Dusan Uhrin, criticat dur de un jucător de la Dinamo

Mirko Ivanovski nu l-a menajat deloc pe antrenorul ceh, pe care îl consideră principalul vinovat pentru retrogradarea echipei. Atacantul macedonean susține că venirea lui Uhrin a fost cel mai rău lucru care i se putea întâmpla lui Dinamo, deoarece acesta nu a ajutat cu nimic și mereu a dat vina pe jucători pentru nerealizări.
De asemenea, Ivanovski este de părere că altfel ar fi stat lucrurile dacă Flavius Stoican ar fi rămas pe bancă, deoarece jucătorii erau apropiați de el: "Frate, lotul era de play-off! Eu cred că toți jucătorii au tras pentru Dinamo. Și adversarii ne ziceau: 'Cum naiba sunteți așa slabi, bla bla?!' Eu știu echipa de la antrenamente, din interior, nu era una de retrogradare.
Da, trebuia să rămână Stoican! Uhrin n-a făcut nimic! Mai mult am pierdut cu el. Nu lucra tactic, la antrenamente, nu vorbea cu jucătorii, nu știa să-i motiveze. Nimic! Trebuia să rămână Stoican. Toți am vrut asta, mai puțin DDB, din ce-am înțeles. Toți jucătorii, absolut toți, vreo 35, și ăia care jucau, și ăia care nu jucau, îl iubeau pe Flavius, toți erau fericiți cu Stoican. Și vezi că Stoican a prins toate meciurile grele la începutul anului, a avut ghinion. Cu el mergeam mai bine în play-out și la baraj.
Noi nu știam ce jucăm! Suporterii au crezut că Uhrin va face miracole, au crezut că e Mesia. Din ce-am înțeles, din ce-am citit, Zăvăleanu și Mureșan nu au dorit schimbarea, ci doar DDB. Uhrin, de când a venit, a zis că pregătim barajul. Iar după fiecare eșec, spunea: 'Nu știu eu, întrebați jucătorii!' Pe bune?! Dar, tu, antrenor, ce faci? Ce-ai făcut?
El spunea întruna: 'Jucătorii, jucătorii'. A spus: 'Suporterii au avut o ședință cu jucătorii'. Păi, tu unde erai? Din primul moment de când a sosit, Uhrin a avut 3-4-5 jucători pe care nu i-a schimbat și dacă evoluau într-un picior. Schimbă-l, frate, dacă joacă slab! El a pregătit doar 7-8 jucători pentru baraj, a fost o alegere neinspirată", a declarat Ivanovski, la începutul acestei luni.
Romanian Liga I
Dinamo, cea mai mare contraperformanță din istoria clubului: prima retrogradare după 74 de ani
29/05/2022 LA 20:18
Romanian Liga I
Miză financiară uriașă pentru Dinamo! Cât vor încasa jucătorii dacă se vor salva de la retrogradare
27/05/2022 LA 10:23