Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"E rușinos! Aici exista un singur verdict!" Concluziile specialiștilor privind eliminarea lui Steliano Filip

Bianca Dumitru

Publicat 13/09/2021 la 14:53 GMT+3

FCSB s-a impus cu 6-0 în fața lui Dinamo, oaspeții evoluând mai bine de o repriză în 10 oameni. Trei foști arbitri români au comentat astăzi eliminarea lui Steliano Filip din minutul 37.

Steliano Filip (Dinamo) și Valentin Gheorghe (FCSB). Sursa: GSP

Credit imagine: facebook

FCSB a învins-o cu 6-0 pe Dinamo în meciul din a opta etapă a Ligii 1. "Câinii roșii" au jucat mai bine de o repriză în inferioritate numerică, după ce Istvan Kovacs i-a dat un cartonaș roșu lui Steliano Filip în minutul 37 pentru un presupus fault asupra lui Valentin Gheorghe.
Faza care a destabilizat meciul de pe Arena Națională a fost comentată astăzi de foștii arbitri Ion Crăciunescu, Adrian Porumboiu și Cristian Balaj.
Ion Crăciunescu a declarat la DigiSport că, din punctul său de vedere, cel care trebuia să vadă cartonașul galben este jucătorul de la FCSB, care ar fi simulat.
"Eu nu pot să-mi explic această eliminare. Am căutat circumstanțe arbitrului și nu am găsit. Am găsit un jucător care sare în sus fără să fie atins, Valentin Gheorghe. Bate pe ambele picioare și sare. Din săritură cade în adversar, nu are nicio treabă cu Filip. Dacă e să dai ceva aici, există un singur verdict: galben pentru simulare.
Valentin Gheorghe sare în sus ca să-l păcălească pe arbitru. Nu s-a dus cu talpa sus, nu se produce contact. E rușinos! El nu are voie să se ducă spre un adversar dacă nu are mingea? Filip nu e ușă de biserică, dar în acest caz nu trebuia dat cartonaș roșu", a spus Crăciunescu.
Nici Adrian Porumboiu nu consideră că Istvan Kovacs ar fi trebuit să-i dea direct cartonașul roșu lui Steliano Filip: "Nu a fost roșu. Nu știu ce a judecat. Putea să-i spună al patrulea oficial.
În același timp, a fost un 11 metri clar pentru FCSB, la 0-0. Apoi nu a mai contat. A jucat o echipă organizată contra unei echipe făcute de pe o zi pe alta. Se vede diferența de pregătire, de valoare, de omogenitate", a declarat Porumboiu, pentru ProSport.

"Nu am fost surprins că i-a dat roșu"

În schimb, Cristian Balaj a vorbit la Pro X despre faza controversată din derby-ul FCSB - Dinamo, spunând că decizia lui Istvan Kovacs este justificată.
"Nu vă ascund faptul că în momentul în care am văzut intrarea lui Filip, cu agresivitatea și răutatea sa, părerea mea a fost că este justificat cartonașul roșu. E păcat că un jucător care cu un minut înainte a fost atenționat de arbitru, să aibă o asemenea intrare... să îți faci singur dreptate. Nu am fost surprins că i s-a arătat roșu", a conchis Balaj.
În acest moment, FCSB are 12 puncte, fiind la 9 puncte de CFR Cluj. De cealaltă parte, Dinamo, care a ajuns la 5 înfrângeri consecutive, a acumulat după primele 8 etape doar 6 puncte, fiind pe locul 14 în clasamentul Ligii 1.
În următoarea etapă din campionat, roș-albaștrii se vor duela cu FC U Craiova, sâmbătă, 18 septembrie, de la ora 20:00, iar echipa lui Dario Bonetti va primi vizita celor de la FC Botoșani, duminică, 19 septembrie, de la ora 19:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo