Luni, Enes Sali a marcat pentru Farul Constanța la 15 ani, 6 luni și 21 zile, după ce a plecat din propria jumătate cu mingea la picior și a driblat mai mulți adversari. Cu această reușită, tânărul jucător a intrat direct în istoria fotbalului românesc.
Enes Sali a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1. Puștiul trecut și pe la academia Barcelonei, La Masia, a bătut astfel recordul care îi aparținea lui Ion Geolgău, cel care marcase, la 16 ani și 24 de zile, pentru Știința într-un meci cu Progresul, pe 16 martie 1977.
În urma golului marcat în poarta celor de la Academica Clinceni, Enes Sali a ajuns în atenția celor de la Marca. Jurnaliștii spanioli au scris despre fotbalistul celor de la Farul, pe care îl consideră urmașul lui Martin Odegaard, cel care a înscris primul gol în prima ligă norvegiană la 15 ani și 4 luni.
Romanian Liga I
Gică Hagi, mesaj clar: "Nu cred că există un club în lume care să facă asta!" Ce spune de Europa
11/11/2022 LA 20:58
"Tânărul talent joacă pentru Farul Constanța în România și a marcat la 15 ani și 6 luni spre bucuria lui Gică Hagi, care a pariat masiv pe el. Cu ani în urmă, Odegaard a fost cel care la doar 15 ani și 4 luni a surprins cu primul său gol în prima ligă norvegiană. Acum, Odegaard are un moștenitor, pe numele său Enes Sali", se arată în articolul din Marca.

"Ăsta este țelul meu!"

După primul gol marcat în Liga 1, Enes Sali a declarat că este extrem de bucuros și a vorbit despre ceea ce își dorește să obțină de la fiecare meci în care este trimis pe teren de Gică Hagi.
"Sincer, nu am cuvinte. Mă simt extraordinar, e o dovadă a ceea ce am muncit până acum. Sper să îmi ajut echipa cât mai mult și să dau cât mai multe goluri. Îmi place să driblez, am lucrat asta de mic. Este o onoare să intru în teren pentru Mister. Atmosfera a fost foarte frumoasă. Intru să dau cât mai mult din mine.
Țelul meu este să câștigăm cât mai multe meciuri și să îmi ajut echipa. Se poate să luăm titlul, normal, trebuie să avem încredere. Se poate orice", a declarat Enes Sali, la finalul partidei cu Academica Clinceni.
Ulterior, tânărul fotbalist a făcut mai multe declarații privind obiectivele sale în ceea ce privește fotbalul, într-un interviu pentru canalul de YouTube al clubului constănțean.
https://i.eurosport.com/2021/09/14/3218306.jpg
Romanian Liga I
Gică Hagi refuză să se gândească la titlu! "Punctele încă nu sunt suficiente"
04/11/2022 LA 21:58
Romanian Liga I
Un singur fotbalist remarcat la FCSB, după eșecul cu West Ham! Cum ar fi strălucit și mai tare
04/11/2022 LA 17:18