Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Enes Sali, în presa din Spania! Ce au scris jurnaliștii de la Marca despre cel mai tânăr marcator din Liga 1

Bianca Dumitru

Publicat 16/09/2021 la 10:42 GMT+3

Enes Sali a înscris primul său gol pentru Farul Constanța în meciul cu Academica Clinceni din a opta etapă a Ligii 1. În urma acelei reușite, fotbalistul în vârstă de doar 15 ani a ajuns în atenția presei din Spania, care l-a asemănat cu Martin Odegaard.

Gică Hagi, îmbrățișându-l pe Enes Sali după primul său gol în Liga 1

Credit imagine: facebook

Luni, Enes Sali a marcat pentru Farul Constanța la 15 ani, 6 luni și 21 zile, după ce a plecat din propria jumătate cu mingea la picior și a driblat mai mulți adversari. Cu această reușită, tânărul jucător a intrat direct în istoria fotbalului românesc.
Enes Sali a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1. Puștiul trecut și pe la academia Barcelonei, La Masia, a bătut astfel recordul care îi aparținea lui Ion Geolgău, cel care marcase, la 16 ani și 24 de zile, pentru Știința într-un meci cu Progresul, pe 16 martie 1977.
În urma golului marcat în poarta celor de la Academica Clinceni, Enes Sali a ajuns în atenția celor de la Marca. Jurnaliștii spanioli au scris despre fotbalistul celor de la Farul, pe care îl consideră urmașul lui Martin Odegaard, cel care a înscris primul gol în prima ligă norvegiană la 15 ani și 4 luni.
"Tânărul talent joacă pentru Farul Constanța în România și a marcat la 15 ani și 6 luni spre bucuria lui Gică Hagi, care a pariat masiv pe el. Cu ani în urmă, Odegaard a fost cel care la doar 15 ani și 4 luni a surprins cu primul său gol în prima ligă norvegiană. Acum, Odegaard are un moștenitor, pe numele său Enes Sali", se arată în articolul din Marca.

"Ăsta este țelul meu!"

După primul gol marcat în Liga 1, Enes Sali a declarat că este extrem de bucuros și a vorbit despre ceea ce își dorește să obțină de la fiecare meci în care este trimis pe teren de Gică Hagi.
"Sincer, nu am cuvinte. Mă simt extraordinar, e o dovadă a ceea ce am muncit până acum. Sper să îmi ajut echipa cât mai mult și să dau cât mai multe goluri. Îmi place să driblez, am lucrat asta de mic. Este o onoare să intru în teren pentru Mister. Atmosfera a fost foarte frumoasă. Intru să dau cât mai mult din mine.
Țelul meu este să câștigăm cât mai multe meciuri și să îmi ajut echipa. Se poate să luăm titlul, normal, trebuie să avem încredere. Se poate orice", a declarat Enes Sali, la finalul partidei cu Academica Clinceni.
Ulterior, tânărul fotbalist a făcut mai multe declarații privind obiectivele sale în ceea ce privește fotbalul, într-un interviu pentru canalul de YouTube al clubului constănțean.
Program Premier League, etapa a cincea
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo