Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EXCLUSIV | Fanii celor de la Dinamo și "U" Cluj așteaptă meciurile de la baraj! Ce mesaje le-au transmis fotbaliștilor

Bianca Dumitru

Actualizat 19/05/2022 la 16:50 GMT+3

Dinamo și Universitatea Cluj se vor înfrunta în barajul pentru menținerea / promovarea în Liga 1. Suporterii celor două echipe au prefațat duelul, dezvăluind ce așteptări au și care va fi relația dintre galerii la cele două meciuri.

Suporteri Universitatea Cluj

Credit imagine: facebook

Dinamo și Universitatea Cluj se vor duela pentru un loc în următorul sezon al Ligii 1. Meciurile de la barajul pentru menținerea / promovarea în primul eșalon sunt programate pe 21 și 28 mai.
Dubla a fost prefațată pentru Eurosport de către suporterii celor două echipe. Mihnea Ionescu și Attila Verdes au vorbit despre relația dintre cele două galerii și despre așteptările pe care le au de la baraj, transmițându-le și câte un mesaj fotbaliștilor.
Fanul celor de la Dinamo ne-a declarat că a făcut, de-a lungul timpului, peste 150.000 de km pentru echipa sa preferată, amintindu-și și de cele mai frumoase și cele mai triste amintiri pe care le are.
"Dacă socotim peste 300 de deplasări interne de câte 250 de km în medie (dus - întors), ajungem la 75.000 de km, iar dacă punem și 30 de deplasări externe pentru echipa Dinamo de câte 2.500 de km în medie, mai punem 75.000 km. Adică, peste 150.000 de km de deplasări, care înseamnă ocolul Pământului de 4 ori.
Cea mai frumoasă amintire poate fi meciul Dinamo 3-2 Steaua, din aprilie 2000, când i-am bătut pentru prima oară după aproape 9 ani. Cea mai urâtă amintire legată de Dinamo este pierderea calificării în grupele Champions League, după meciul cu Lazio din august 2007. Nu am simțit nimic mai frustrant.
Dar dragostea pentru Dinamo nu ține de locul din clasament, iar atunci când locul în clasament e sub așteptări, prezența la stadion devine obligatorie, atunci echipa are nevoie de suporteri la stadion", a spus Mihnea Ionescu.
Mihnea Ionescu (suporter Dinamo)
Dinamovistul a analizat și duelul cu Universitatea Cluj, precizând care este avantajul echipei lui Dusan Uhrin, și a vorbit despre relația cu suporterii clujenilor.
"În dubla manșă cu 'U' Cluj, dinamoviștii au avantajul experienței meciurilor mult mai dure din Liga 1, însă multe se pot întâmpla într-un duel de baraj. Universitatea Cluj poate face surpriza. Am mulți prieteni printre fanii Universității din toată țara, nu numai din Cluj-Napoca, vorbim mereu, avem legături de prietenie de peste 25 de ani.
Pentru meciul de la baraj îmi doresc doar să rămânem prieteni pe viață cu fanii Universității", a adăugat Mihnea Ionescu, care le-a transmis un mesaj fotbaliștilor de la Dinamo: "Vreau să văd pe terenul de joc mândria de a îmbrăca tricoul alb-roșu!"
Citește și:

"O să fie frumos în tribune și înainte, și după meci"

Fanul Universității Cluj a adunat, la rândul său, mii de km străbătuți de dragul echipei alb-negre. Attila Verdes, cunoscut ca "Hienă", ne-a povestit care sunt cele mai prețioase amintiri pe care le are.
"Am făcut foarte multe deplasări... Numai la București am mers de vreo 10 ori, apoi la Brașov, Oradea, Sibiu, Timișoara, Târgu Mureș, Bistrița, doar la Iași încă n-am ajuns. Sunt mii, sute de mii de km străbătuți.
Cea mai frumoasă amintire e finala Cupei României, în care am fost învinși cu 3-0 de Steaua, dar sunt mai multe. Ar mai fi și o semifinală jucată la Tg. Mureș cu Gloria Bistrița... Astea mi-au rămas în minte că sunt meciuri de Cupă. Mai sunt și meciurile din anii '80, cu Steaua, Craiova, când am bătut Craiova Maxima la Cluj-Napoca, în fața a 38.000 de spectatori pe un stadion de 27.000. Sunt foarte multe...
Cele mai triste amintiri sunt înfrângerile cu SCM Bacău, scor 2-1, și 8-0 cu Dinamo, meci la care a început prietenia cu suporterii dinamoviști. Mai sunt, bineînțeles, și meciurile actuale pe care le-am pierdut cu Unirea Slobozia și FC Hermannstadt, decisive pentru noi în ratarea promovării directe în Liga 1. Sunt și multe decepții, și multe bucurii, dar viața e frumoasă și mergem înainte", a declarat suporterul.
Attila Verdes "Hienă" (suporter Universitatea Cluj)
Referitor la barajul pentru promovarea în Liga 1, bărbatul a mărturisit că nu se aștepta ca echipa să fie nevoită să treacă prin această dublă, punctând greșelile pe care staff-ul tehnic le-a făcut pe finalul play-off-ului, când Universitatea Cluj a fost învinsă în două meciuri decisive.
Fanul echipei lui Eric Lincar le-a transmis și un mesaj fotbaliștilor, de la care se așteaptă să dea totul pe teren împotriva lui Dinamo.
"Nu m-am gândit că o să jucăm la baraj. Nici nu am conceput să nu fim pe unul dintre primele două locuri ale clasamentului fiindcă potențialul echipei este foarte mare. S-au făcut, însă, greșeli foarte mari. Imediat după meciul cu Petrolul, antrenorul a schimbat echipa, foarte mulți titulari au fost introduși pe parcurs în meciul cu Slobozia, dar era prea târziu.
Niciun antrenor din lume nu face așa o greșeală, când tu ai următorul meci important și tu scoți 5-6 titulari... Pentru mine e o dezamăgire mare, chiar foarte mare pentru că aveam pretenții. Avem un lot bun, echilibrat, dar antrenorul a fost prea mic pentru echipa asta mare.
Eu l-aș fi dat afară pe Lincar după meciul cu Slobozia. Am spus de-atunci că era mai bine să facă o mutare șoc la echipă și să-l dea afară pe antrenor pentru că nu poate să facă o greșeală atât de mare.
Nu am așteptări prea mari de la barajul cu Dinamo. Ei vin din Liga 1, sunt o echipă mai mare decât noi, au un istoric mai important, dar mingea e rotundă și se poate întâmpla orice. Acum sunt într-o formă foarte bună, și-au revenit și au experiența Ligii 1... Foarte rar s-a văzut ca o echipă din Liga 2 să elimine o formație din primul eșalon. Șansele noastre sunt de sub 50%.
Jucătorilor le transmit să fie concentrați 100%, să se gândească la faptul că poartă pe ei un tricou care emană istorie, un tricou cu o valoare inestimabilă, și să-și facă datoria de jucători profesioniști", a spus Attila Verdes, care a comentat și relația dintre galeriile celor două echipe:
"Sunt printre primii suporteri care s-au împrietenit cu cei de la Dinamo. Eu, alături de câțiva amici, am început alimentarea acestei prietenii. Nu se strică prietenia dintre suporteri, nici vorbă! Nici nu se pune problema. O să fie frumos în tribune și înainte de meci, și după meci."
Meciurile dintre Dinamo și Universitatea Cluj sunt programate pe 21 și 28 mai, de la ora 20:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo