Sâmbăta trecută, în Germania, s-a disputat meciul dintre Borussia Dortmund și Bayern Munchen, derby care a fost prefațat de către Marcel Răducanu. În cadrul interviului exclusiv oferit pentru Eurosport, fostul fotbalist a analizat și despre posibilitatea ca vreun fotbalist din țara noastră să ajungă să evolueze în Bundesliga, arătându-se pesimist cu privire la această idee.
În plus, fostul jucător al Borussiei Dortmund a vorbit despre conflictul dintre Steaua și FCSB, spunând că și-ar dori ca reprezentanții celor două cluburi să ajungă la un consens și să formeze o singură echipă.
"Pe mine mă depășește complet ce s-a întâmplat acolo, care e FCSB, care e Steaua... Pentru mine, Steaua a fost echipa la care am jucat eu, se numea Steaua București, nu se numea FCSB. Pentru Steaua am jucat, în rest nu vreau să spun ceva nedrept sau să-mi fac dușmani.
Romanian Liga I
Un fotbalist de la FCSB, în atenția mai multor echipe din Cipru! Poate ajunge lângă alți 2 români
ACUM 7 ORE
Cel mai bine ar fi să se unească, să fie o singură echipă, care să joace și acolo în Ghencea, pe stadionul ăla frumos. Asta ar fi cel mai potrivit. Ar trebui să se împace, să ajungă la un numitor comun și să fie toată lumea mulțumită, să nu mai fie discuții și scandaluri pentru că se uită lumea și de aici și se întreabă ce se întâmplă. Nu e frumos ce e acolo", a declarat Marcel Răducanu.
Citește și:

"Fotbalul n-ai cum să-l păcălești pentru că te păcălește el mai târziu"

De asemenea, fostul fotbalist în vârstă de 67 de ani a comentat și ceea ce se întâmplă în fotbalul din România, explicând de ce consideră că nici echipa națională, nici echipele de club nu reușesc să facă o figură frumoasă la nivel european.
"Uitați-vă în Europa ce se întâmplă, Clujul, care a câștigat de atâtea ori campionatul, a fost învins de echipe necunoscute. Asta e valoarea noastră, cu cine o să jucăm o să avem probleme. Și la nivel de echipă națională, și la nivel de cluburi. Nu vedeți că nu trecem de echipe din-astea slabe.
E vorba de valoarea jucătorilor. Gândiți-vă că acești jucători pe care îi avem acum, această generație... ei nu au nicio vină, e vina celor care nu au lucrat cu ei când erau mici, de 7-8 ani. Atunci nu s-a investit în infrastructură, în antrenori buni, în antrenori care să le arate copiilor ceva, nu să-i înjure sau să-i lovească sau să fie ca figuranții ăștia pe care-i văd acum, cu tatuaje și cercei în urechi...
Ăștia-s antrenori? Ce vrei să scoți din copiii ăia dacă nu ai ce să le arăți? Arată-le fotbal! Ei nu se uită la ce se întâmplă afară, ce se joacă? De ce nu învață? De ce nu ies pe afară să vadă ce metode de antrenament se aplică prin occident? Cum să ajungă să scoată o generație ca lumea?
Jucătorii, săracii, au ceva, dar nu le au pe toate ca să fie fotbaliști profesioniști cu adevărat. Ca să facă față la un campionat din afară, trebuie să fie aproape perfecți, iar alor noștri le lipsesc multe chestii. De-asta nu fac față în străinătate, joacă un pic și apoi dispar. Nu reușesc să ajungă la nivelul care se cere aici, unde se joacă fotbal adevărat.
Îmi pare rău de copilașii ăștia, dar le spun mereu, când vin și-mi zic că vor să joace în Germania, că nu se poate, ei nu văd ce e aici? Vin la mine la școală și îmi spun că ei nu au voie să tragă la poartă, să tragă din voleu, să dea cu capul... Și-atunci cum vrei să faci fotbal? Stau și mă gândesc ce se întâmplă de fapt acolo, în România.
Cum vreți să facem iarăși o generație ca lumea? Trebuie retezați toți, să se facă o revoluție de la nivelul de copii și juniori, să nu mai fie sute de școli de fotbal unde nu se învață nimic, unde antrenori sunt studenții care au jucat doar tenis de masă și șah. Le iau banii oamenilor degeaba, îi păcălesc pe părinți și așa, mai târziu, ajung și copiii să păcălească fotbalul. Dar fotbalul n-ai cum să-l păcălești pentru că te păcălește el mai târziu", a adăugat Marcel Răducanu, în exclusivitate pentru Eurosport.
https://i.eurosport.com/2021/12/06/3267260.jpg
Bundesliga
Reacția celor de la Borussia Dortmund după ce Haaland s-a plâns de presiunea pusă asupra lui
17/01/2022 LA 13:13
Liga
Real Madrid, all in pentru Haaland și Mbappe! Suma uriașă pregătită pentru cele două transferuri
17/01/2022 LA 09:03