Andrei Otineanu este suporter al celor de la FC Argeș. A fost alături de echipă în cele mai dificile momente, iar acum a povestit pentru Eurosport cum a prins gustul fotbalului și cum a ajuns să fie fanul piteștenilor, amintindu-și și de primul meci văzut pe stadion, o victorie a favoriților săi împotriva lui Dinamo.
"Fotbalul conștient pentru mine a început în 2002 la Campionatul Mondial jucat în Coreea de Sud și Japonia. Contrar trendului mi-a plăcut de Rivaldo, nu de Ronaldo, iar datorită sau din cauza lui, am început să învăț tot albumul Panini de la acea ediție. Ulterior, pasiunea mea pentru fotbal a avut multe fluctuații ce m-au pus în diverese ipostaze din care am avut de învățat.
Din păcate, nu am fost un fan înfocat în copilărie. Totuși, în momentul în care am înțeles mai bine cum stă treaba cu fotbalul am încercat să mă implic cât mai mult în viața clubului ce îmi reprezintă orașul. Acea perioadă a coincis cu reînființarea echipei în liga a 4-a și practic am putut ajuta atunci când era mai multă nevoie, lucru cu care o să mă mândresc toată viața.
Romanian Liga I
Motivul pentru care Neagoe și Croitoru au fost la un pas de bătaie, după U Cluj - FC Argeș 1-1
15/11/2022 LA 07:17
Exceptând familia, clubul FC Argeș este probabil singurul lucru ce mă mai leagă de orașul în care m-am născut.
Primul meci la care am fost pe stadion a avut loc în aprilie 2001. A fost un 1-0 pentru FC Argeș contra lui Dinamo pe Nicolae Dobrin. Nu am înțeles prea bine ce s-a întâmplat acolo și habar nu aveam că voi avea nevoie de 20 de ani ca să mă bucur de o asemenea victorie așa cum se cuvine", a declarat Andrei Otineanu.
Tânărul are multe amintiri cu echipa din Trivale, alături de care a fost în clipele petrecute în ligile inferioare, și a vorbit despre cea mai frumoasă și cea mai dureroasă pentru Eurosport.
"Probabil cea mai frumoasă amintire este legată de meciul câștigat la Șiria împotriva celor de la UTA pe 25 noiembrie 2017. Primul eveniment notabil din meci a fost un cartonaș roșu luat de fundașul nostru central în minutul 5, nu era tocmai lucrul pe care să ți-l dorești după 11 ore petrecute în tren. Totuși, Ionuț Năstăsie a reușit să marcheze din lovitură liberă la jumătatea primei reprize și meciul s-a terminat 1-0 pentru noi.
Cele 12 ore în trenul de întoarcere spre București parcă nu au mai fost atât de lungi.
Aș mai menționa câștigarea campionatului județean în 2016 sau victoria cu Dinamo din martie 2021, chit că am savurat-o doar din fața televizorului.
Cel mai dureros moment a fost reprezentat de a imposibilitatea de a ne înscrie în liga a 3-a în 2016, după 2 ani de muncă în divizia județeană. Dar poate a fost mai bine așa", a spus suporterul.

#FaniAdevărați | "Am reușit mereu să ne depășim condiția"

Rugat să creeze un 11 ideal, o echipă preferată din toate timpurile, Andrei a ales să ne prezinte o variantă în care a inclus jucători trecuți pe la FC Argeș în ultimii 13 ani, fotbaliști pe care i-a văzut pe teren și care l-au impresionat.
"În mod evident, nu pot face un prim 11 format din jucători pe care nu i-am văzut niciodată jucând, așa că echipa mea începe din 2008. Toți cei menționați au reușit într-un anumit moment să îmi aducă bucurii prin goluri sau evoluții pline de dăruire, chit că vorbim de prima ligă, de a 2-a sau de a 4-a.
Echipa mea ideală este: Ionuț Boșneag – Andrei Tofan, Grigore Turda, Alexandru Toader, Daniel Șerbănică – Elias Bazzi, Constantin Schumacher, Ionuț Șerban – Andrei Barbu, Adrian Dulcea, Youssouf Kamara", a spus fanul lui FC Argeș.
https://i.eurosport.com/2021/10/14/3236522.jpg
Andrei Otineanu ne-a vorbit și despre perioada petrecută de echipa sa preferată prin ligile inferioare, amintindu-și de momentele petrecute alături de jucători în deplasările care le-au amintit de perioada romantică a fotbalului.
"Viața în ligile inferioare a reprezentat mereu o provocare frumoasă ce te trecea prin toate stările posibile. Niciodată nu am fost cei mai bogați în liga în care evoluam, însă mereu am reușit cumva să ne depășim condiția.
În liga a 4-a am avut ocazia de a vizita județul și de a retrăi niște vremuri romantice ale fotbalului. Am făcut deplasări alături de jucători, am petrecut cu ei după victorii și ne-am supărat după meciurile mai puțin reușite. Toate amintirile din acea perioadă sunt frumoase și cu siguranță ne-au bucurat pe deplin weekend-urile.
Dacă vorbim de liga a 2-a, lucrurile s-au schimbat. Echipa nu a mai fost în controlul suporterilor și astfel așteptările noastre s-au schimbat. Lumea cunoaște potențialul orașului și tradiția pe care o are în fotbal, iar o înfrângere cu Luceafărul Oradea sau un egal cu Șirineasa reprezentau dezamăgiri destul de mari. Totuși, printr-un cumul de factori am reușit promovarea în 2020 și am demonstrat ulterior că a fost pe deplin meritat", a declarat tânărul suporter.

#FaniAdevărați | "În România, spectacolul fotbalistic suferă aproape complet!"

Andrei Otineanu a vorbit și despre percepția sa asupra fotbalului din zilele noastre, făcând o comparație între ceea ce se întâmplă în Germania și România, și a punctat ce crede că ar trebui să se schimbe în țara noastră pentru ca echipele să obțină rezultate importante în cupele europene.
"Urmăresc de pe stadion cam 5-6 meciuri live pe lună în toate ligile. Am reușit până acuma să văd fotbal în 23 de țări din întreaga lume și pot spune că nu sunt diferențe foarte mari. Toate campionatele au timpi morți, greșeli ale jucătorilor, trageri de timp sau ratări incredibile. Totuși, nivelul pare să fie dat de multe ori de situația din țara respectivă. Dacă în Germania meciurile sunt în general relaxate și deschise, în România văd de multe ori o stare de nervozitate și ideea de a nu pierde cu orice preț, indiferent că vorbim de prima ligă sau de a 4-a.
La noi nu prea contează să câștigi, totul se construiește pe ideea de a nu ieși învins, mergând pe această gândire, spectacolul suferă aproape complet.
Anul trecut aș fi spus că e nevoie să se schimbe cupele europene, dar asta s-a întâmplat deja și degeaba. Cel mai probabil cluburile din România ar trebui să aibă un plan bine definit pe o perioadă medie și una lungă, plan ce ar trebui să plece obligatoriu de la infrastructură, academie și scouting. Evident, un club ce nu are o comunitate în spate pe care să crească nu are nicio șansă de reușită pe termen lung, Viitorul și Astra sunt cele mai bune exemple, primul a fost înghițit de un nume aflat într-un punct ierarhic inferior, iar al 2-lea va ajunge cât de curând în cutia cu amintiri inutile", a explicat suporterul.
https://i.eurosport.com/2021/10/14/3236524.jpg
Tânărul și-a amintit și de perioada petrecută în galeria celor de la FC Argeș, declarând că viața personală i-a fost afectată de această iubire pentru fotbal, însă într-un sens pozitiv.
"Faptul că ești un suporter înfocat îți poate influența viața personală, iar pe a mea a influențat-o într-un mod extrem de pozitiv. Prin intermediul echipei am cunoscut mulți oameni ce mi-au devenit prieteni și mai mult ca sigur ei îmi vor rămâne prieteni pe viață.
Am cântat, am călătorit, ne-am bucurat și am suferit împreună, iar dacă aceste lucruri nu leagă o prietenie strânsă, atunci nu știu ce o poate face", a adăugat Andrei Otineanu, în exclusivitate pentru Eurosport.
Romanian Liga I
FCSB are "interzis" la jucătorul din SuperLigă dorit din iarnă în lotul lui Dică! Anunțul oficial
19/10/2022 LA 07:01
Romanian Liga I
FCSB și-a stabilit principala țintă pentru mercato-ul din iarnă! Fotbalistul dorit în lotul lui Dică
12/10/2022 LA 08:45