Dragoș Matei este suporter al Rapidului. În familia sa, iubirea pentru echipa alb-vișinie a început de la bunicul lui, s-a transmis la tatăl lui și mai apoi la el. Dragoș, care visa în copilărie să ajungă fotbalist, a mers pentru prima dată pe stadion, pe vechea arenă din Giulești, la vârsta de 4 ani, iar acum a povestit pentru Eurosport cum a prins gustul fotbalului și cum a ajuns să fie fanul Rapidului.
"Dragostea pentru fotbal a venit din familie, de la bunicul meu, care era poștaș la el în sat. De la bunicul s-a transmis la tatăl meu, iar de la tatăl meu la mine. Suntem trei generații de rapidiști.
Nu l-am întrebat pe tatăl meu de unde a început iubirea bunicului pentru Rapid, dar știu de la tata că, încă din copilărie, se ducea în satele vecine să vadă Rapidul. Îi plăcea cum se vedea echipa pe teren, datorită faptului că juca în alb. Dar cred că el, fiind născut în '50 când toată lumea ținea cu Steaua și Dinamo, a vrut să fie diferit. În plus, totul a început de la bunicul meu, care fiind din clasa muncitoare a ținut cu Rapidul. Tatăl meu a deprins aceeași dragoste pentru echipă din copilărie, din familie.
Romanian Liga I
CSU Craiova - Rapid 1-0 | Oltenii au obținut o victorie mare în primul deby din Liga 1 al anului
22/01/2022 LA 20:02
La noi e vorba de loialitate și mie mi-a plăcut mereu ideea asta de 'singuri împotriva tuturor', nu am vrut niciodată să țin cu cine ținea toată lumea.
Eram foarte mic când am fost prima dată pe stadion. Din ce îmi aduc aminte știu că stăteam la peluza dinspre teatru și la golurile Rapidului toată lumea se ridica în picioare și țipa și eu nu înțelegeam ce se întâmplă. Încercam să mă urc pe spatele tatălui meu să văd ce se întâmplă. Știu că aveam trei-patru ani când am fost prima dată la stadion, nu-mi mai amintesc la ce meci, dar știu că stadionul era plin, ceea ce se întâmplă la fiecare meci al echipei", a declarat Dragoș Matei.

Dragoș Matei și tatăl său, la ultimul meci pe vechiul Giulești

Deși în perioada pandemiei nu a putut sta aproape de favoriții săi, tânărul a găsit metode să rămână cu sufletul aproape de echipă. Fiind suporter al Rapidului de când se știe, Dragoș are multe amintiri cu echipa din Giulești, vorbind despre cea mai frumoasă și cea mai dureroasă pentru Eurosport.
"Neavând prea mult contact cu Europa, cu fazele superioare, una dintre cele mai frumoase amintiri pot spune că e victoria împotriva celor de la Feyenoord, în Giulești, când am câștigat cu 1-0, gol înscris de Buga.
Cea mai recentă amintire dureroasă pe care o am cu Rapidul e din 2005, când am jucat cu Steaua și, după un 1-1 în Giulești și un 0-0 pe Lia Manoliu, ei s-au dus mai departe și au jucat cu Middlesborough. Dacă lucrurile ar fi stat altfel și s-ar fi terminat 0-0 în Giulești și 1-1 pe Lia Manoliu, noi am fi mers mai departe. M-a afectat mult acel moment.
Am avut norocul să iau parte la ultimul meci jucat cu porțile deschise, pe stadionul din Regie, înainte de pandemie. După care nu am mai fost să-i vedem, dar ne-am lins rănile urmărind videoclipuri vechi pe YouTube. Îmi scoteam melodii ale galeriei de pe YouTube și mi le puneam pe telefon să le ascult în drum spre job, fiindu-mi dor de atmosfera de la stadion și de momentele în care jucătorii cântau alături de noi", a spus suporterul.
https://i.eurosport.com/2021/09/02/3211636.jpg

#FaniAdevărați | "Ne-am întors în Liga 1, unde scriem istorie"

Rugat să creeze un 11 ideal, o echipă preferată din toate timpurile, Dragoș a ales să ne prezinte două variante, pentru una dintre echipe apelând la tatăl său, pentru a-i aminti pe unii dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria Rapidului.
https://i.eurosport.com/2021/09/02/3211632.jpg
Dragoș Matei ne-a vorbit și despre perioada petrecută de Rapid prin ligile inferioare, dar și despre situația Ligii 1, unde consideră că patronii de cluburi nu mai pun accent pe calitatea fotbalului, ci caută doar să se îmbogățească.
"În ultimii ani cred că mi-am dat seama ce a simțit tatăl meu, fiind suporter de foarte mult timp al Rapidului. Cred că mi-am dat seama cum s-a simțit el când a stat Rapidul în ligile inferioare, când urcam și coboram, când pierdeam titluri la mustață în fața celor de la Dinamo și Steaua. A fost dulce-amar pentru că am văzut cum am crescut ușor-ușor și am ajuns, ce-i drept cu o sincopă de un an, înapoi în Liga 1, unde scriem istorie.
Din păcate, în campionatul României, se văd de multe ori interesele altora, care vor să facă bani din fotbal. De multe ori se vizează nu calitatea campionatului nostru, ci buzunarul patronilor de cluburi, care vor doar să facă bani. S-a întâmplat și la Rapid asta în trecut. Patronii se focusează mai mult pe propriul buzunar, iar calitatea fotbalului nu îi prea interesează. S-a văzut în Europa că luăm bătaie de la echipe pe care nici nu le-am reținut, atât de necunoscute sunt...", a spus rapidistul.
RĂDOI, OPTIMIST ÎNAINTE DE MECIUL CU ISLANDA! SELECȚIONERUL A IDENTIFICAT PUNCTUL SLAB AL NORDICILOR

#FaniAdevărați | "E boală grea rapidismul!"

Tânărul și-a amintit și de perioada petrecută în galeria Rapidului, precizând că a încercat întotdeauna să urmărească meciurile echipei sale preferate, indiferent dacă se afla acasă sau nu. Dragoș consideră că nimeni și nimic nu-l va putea face să renunțe la pasiunea pentru giuleșteni, declarând că viața personală nu i-a fost afectată de această iubire pentru fotbal.
"Nu prea am fost pus să aleg între cineva și Rapid, dar aș fi ales echipa pentru că e o chestiune de familie, e o boală grea rapidismul.
Rapidiștii nu se inventează, nu apar peste noapte, ei se nasc.
Când nu puteam ajunge la stadion, găseam mereu o modalitate să văd meciul. De exemplu, Rapid era în Liga a 4-a și, când a fost meciul cu Steaua, eram în Olanda. Am urmărit partida în tren, între Maastrich și Brugge. Am încercat mereu să văd Rapidul sau meciurile echipei naționale, indiferent de context. Când nu aveam unde să văd vreun meci, îi sunam pe ai mei acasă și-i rugam să pună telefonul în fața televizorului să văd live.
Am rămas în relații bune cu cei care se duc în galerie. Până acum o vreme, făceam parte din gruparea Bombardierii. Obișnuiam să ne întâlnim în Colentina și să plecăm spre Giulești. Crescând, m-am cam rupt de galerie și am început să merg pe cont propriu la meci. Dar întotdeauna o să consider că sunt parte din galerie și o să cânt indiferent de locul în care o să stau pe stadion. Toți suporterii Rapidului fac parte din galerie, chiar și cei care nu mai sunt printre noi. Ei sunt galeria din ceruri, iar acolo se află nume mari ale vieții artistice românești, cum ar fi Maria Tănase, Florian Pittiș, Colea Răutu...", a adăugat Dragoș Matei, în exclusivitate pentru Eurosport.
#BUNIȘIRĂI | RADIOGRAFIA ETAPEI A 7-A DIN LIGA 1! CINE A IMPRESIONAT ȘI CINE A DEZAMĂGIT
Romanian Liga I
Se reia Liga 1! FCSB - CFR Cluj, derby-ul etapei a 22-a! Cum arată clasamentul competiției
20/01/2022 LA 07:22
Romanian Liga I
Dezvăluirea tulburătoare a unui fost rapidist despre cum a ajuns după gratii: "Trăgeam când jucam"
19/01/2022 LA 07:27