Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB, cap de serie în turul 2 al Conference League! Care sunt posibilii adversari ai roș-albaștrilor

Bianca Dumitru

Publicat 16/05/2022 la 10:21 GMT+3

FCSB a pierdut încă o dată titlul de campioană a României, CFR Cluj profitând de pasul greșit pe care roș-albaștrii l-au făcut în duelul cu FC Voluntari. Echipa, care va încheia sezonul pe locul 2 în clasamentul Ligii 1, va juca în următorul sezon de Conference League.

FCSB

Credit imagine: facebook

FCSB a ratat încă o dată șansa de a deveni campioană a României. Roș-albaștrii nu au obținut decât o remiză în meciul cu FC Voluntari din penultima etapă a play-off-ului, iar CFR Cluj a profitat de acest rezultat și, după ce a învins-o pe Universitatea Craiova, și-a adjudecat cel de-al cincilea titlu consecutiv.
În aceste condiții, în timp ce echipa lui Dan Petrescu va juca în preliminariile Champions League, FCSB, care va încheia sezonul pe locul 2 în clasamentul Ligii 1, va evolua în următorul sezon de Conference League.
Roș-albaștrii vor debuta în turul 2 preliminar al competiției, iar la tragerea la sorți care va avea loc pe 15 iunie se vor afla în urna capilor de serie, având un coeficient UEFA de 17.500. Astfel, vicecampioana României va scăpa de câțiva adversari dificili, cum ar fi Slavia Praga, FC Basel, PAOK, Maccabi Tel-Aviv sau Molde.
Printre echipele pe care FCSB le-ar putea înfrunta se numără FC Drita (Kosovo), B36 Torshavn (Insulele Feroe), FK Liepaja (Letonia), Petrocub Hîncești (Moldova), Milsami Orhei (Moldova), Europa FC (Gibraltar), Kauno Zalgiris (Lituania) sau Bala Town (Țara Galilor). Acestea vor juca în primul tur preliminar, unde se află pe lista capilor de serie.
Adversara roș-albaștrilor poate fi aleasă și dintre echipele care vor juca direct în turul 2 preliminar, dar care nu se regăsesc printre capii de serie. În această categorie se remarcă, printre altele, Rakaw Czestochowa (Polonia), echipa lui Deian Sorescu, Puskas Akademia (Ungaria), la care evoluează Tudor Băluță și Marius Corbu, sau Kisvarda (Ungaria), formație la care sunt legitimați Claudiu Bumba și Andrei Peteleu.
Citește și:

FCSB, cap de serie și în turul 3 al Conference League

Dacă va trece în turul 3, FCSB s-ar putea afla tot în urna capilor de serie la tragerea la sorți care va avea loc pe 18 iulie. Printre posibilii adversari ai roș-albaștrilor în această fază a competiției se numără Motherwell (Scoţia), Neftchi Baku (Azerbaidjan), Kairat Almaty (Kazahstan) și Panathinaikos (Grecia).
Echipele cu adevărat puternice din Europa, reprezentante ale celor mai tari 5 campionate, vor intra în Conference League în faza play-off-ului, când FCSB și-ar putea pierde statutul de cap de serie.
La prima participare în Conference League, FCSB a fost eliminată în turul 2, unde a dat peste Șahtior Karagandy (Kazahstan), care s-a calificat în faza următoare după loviturile de la 11 metri.

Programul preliminariilor Conference League

  • Turul 2: 21 iulie (manșa tur) - 28 iulie (returul)
  • Turul 3: 4 august (manșa tur) - 11 august (returul)
  • Play-off-ul: 18 august (manșa tur) - 25 august (returul)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo