Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB negociază pentru transferul unui fost dinamovist! Pe cine vor roș-albaștrii în locul lui Vali Gheorghe

Bianca Dumitru

Actualizat 30/06/2022 la 13:31 GMT+3

FCSB a rămas fără 10 jucători în această vară, iar conducerea clubului încearcă acum să le găsească unora dintre ei înlocuitori. Unul dintre fotbaliștii doriți în lotul lui Toni Petrea este Dorin Rotariu, legitimat la Ludogorets.

Dorin Rotariu (Dinamo)

Credit imagine: facebook

FCSB s-a despărțit în această săptămână de Valentin Gheorghe, pe care l-a trimis sub formă de împrumut la Umraniyespor. Șefii clubului roș-albastru îi caută acum un înlocuitor.
Potrivit Fanatik, conducerea vicecampioanei României ar vrea să-l transfere pe Dorin Rotariu, mijlocașul legitimat la Ludogorets. Fotbalistul de 26 de ani a ajuns vara trecută în Bulgaria, ca jucător liber de contract, însă nu s-a acomodat la echipă și a fost împrumutat sezonul trecut la Atromitos.
Rotariu se va întoarce acum la campioana Bulgariei, cu care mai are contract până în 2024. Ludogorets ar putea alege să-l mai împrumute încă un sezon sau chiar să-l vândă.
FCSB l-a mai vrut pe mijlocașul cotat de site-ul transfermarkt.com la 500.000 de euro și în trecut, însă atunci mutarea nu a avut loc. Rotariu, pe-atunci jucător la Dinamo, a fost transferat la Club Brugge pentru 2,2 milioane de euro.
De-a lungul carierei, românul a mai trecut pe la Poli Timișoara, Mouscron, AZ Alkmaar și FC Astana.
Citește și:

CÂT A ÎNCASAT FCSB DUPĂ CE S-A DESPĂRȚIT DE 10 JUCĂTORI

FCSB s-a despărțit în această vară deja de 10 jucători, unii dintre ei plecând la finalul contractului, alții fiind împrumutați sau cedați definitiv la echipele pentru care au evoluat în ultimele luni.
Este vorba despre Cătălin Straton, Paulo Vinicius, Andrei Miron, Dragoș Nedelcu, Gabriel Simion, Robert Ion, Cristi Dumitru, Andrei Burlacu, Claudiu Keșeru și Valentin Gheorghe, acesta din urmă fiind împrumutat recent la Umraniyespor, în primă ligă a Turciei.
Deși conducerea roș-albaștrilor a anunțat în repetate rânduri că are în lot fotbaliști care valorează multe milioane de euro, după cele 10 plecări de la echipă, în conturile vicecampioanei României a intrat o sumă infimă de bani.
Potrivit site-ului transfermarkt.com, FCSB a încasat pentru cei 10 jucători, în total, 50.000 de euro. Toți banii au fost primiți în schimbul lui Vali Gheorghe, pentru care turcii ar mai putea achita 200.000 de euro, dacă acesta îi va convinge să activeze clauza de cumpărare definitivă.
Această sumă de 50.000 de euro este cea mai mică pe care FCSB a încasat-o din vânzările de fotbaliști în ultimii 10 ani. Doar în sezonul 2012/13 roș-albaștrii au mai încasat mai puțin de 1 milion de euro, atunci primind 100.000 de euro pentru transferul lui Dumitraș la Ceahlăul.
În rest, FCSB a vândut anual jucători de peste 1 milion, cea mai mare sumă fiind câștigată în sezonul 2016/17, când în conturile vicecampioanei României au intrat aproape 17 milioane de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo