Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB nu concepe să nu câștige meciul cu FC Voluntari! Anunțul lui Toni Petrea înainte de meci

Bianca Dumitru

Actualizat 13/05/2022 la 16:23 GMT+3

FCSB o va înfrunta pe FC Voluntari sâmbătă seară, de la ora 21:00, într-un meci contând pentru penultima etapă a play-off-ului Ligii 1. Toni Petrea a prefațat duelul, punctând că le-a cerut jucătorilor lui să facă tot posibilul pentru a obține victoria.

Toni Petrea (FCSB)

Credit imagine: facebook

FCSB se pregătește pentru duelul cu FC Voluntari, din penultima etapă a play-off-ului Ligii 1. Roș-albaștrii sunt obligați să câștige pentru a rămâne în lupta pentru titlu.
Antrenorul vicecampioanei României a vorbit despre duelul cu echipa lui Liviu Ciobotariu. Toni Petrea a declarat că nu are de gând să-și menajeze niciun jucător, urmând a trimite pe teren cea mai bună echipă pe care o poate alcătui.
Tehnicianul a dezvăluit și ce așteptări are de la fotbaliștii săi, dar și cine sunt cei pe care nu se va putea baza la meciul din penultima etapă a campionatului.
"Ne aflăm în fața unei partide cu un adversar care în campionat în ultima perioadă a pierdut destul de greu, la un gol diferență, și împotriva CFR-ului, și a Craiovei, iar în ultima etapă a obținut un egal în deplasare cu Farul. De asemenea, FC Voluntari este calificată și în finala Cupei. Așadar va fi un meci greu.
Sunt conștient că obiectivul principal pentru ei este Cupa României, dar cu siguranță vor încerca să ne încurce pentru că nu au nimic de pierdut. Noi trebuie să tratăm meciul la victorie pentru a putea spera la mai mult în finalul de sezon. Chiar dacă Voluntari va introduce jucători care au evoluat mai puțin în acest sezon aceștia își vor da viața pe teren. Vor dori să demonstreze că își merită locul în echipă.
Teoretic pentru noi e mai bine că s-au calificat în finala Cupei, dar nu trebuie să cădem în capcana asta, să credem că vom avea o partidă ușoară. Ne-o vom putea face ușoară doar prin atitudinea și jocul nostru.
Nu m-am gândit la stilul lor de joc, dar în mare știu stilul lor și cum vor încerca să abordeze această întâlnire. Ca absențe îi avem pe Valentin Crețu, nerefăcut, și pe Florinel Coman... sperăm ca pe Coman să îl recuperăm în ultima etapă.
Eu nu voi menaja jucători, vreau să intrăm cu cea mai bună echipă pentru că vreau neapărat să câștigăm acest meci. Pe parcursul jocului vom vedea, dar pe mine mă interesează rezultatul meciului cu Voluntari, după aceea vom vedea ce va fi și pe cine ne vom putea baza.
Dacă nu am reuși să câștigăm cu Voluntari, toată munca noastră de până acum ar fi degeaba. Mi-aș dori să câștigăm și cu 1-0, nu mă interesează dacă dăm gol din acțiune, fază fixă sau 11 metri. Important e să câștigăm", a spus Toni Petrea.
Cine va câștiga titlul în Liga 1?
Citește și:

CAMPIOANA ROMÂNIEI SE POATE DECIDE ÎN ULTIMA ETAPĂ

Cu două etape înainte de finalul sezonului, CFR Cluj are 54 de puncte, fiind pe primul loc al clasamentului Ligii 1, în timp ce FCSB ocupă a doua poziție, cu 52 de puncte, iar Universitatea Craiova completează podiumul, cu 45 de puncte.
Până la returul cu FCSB din ultima rundă, care se va disputa la Buzău, echipa lui Dan Petrescu o va mai înfrunta pe Universitatea Craiova (acasă), în timp ce roș-albaștrii vor juca împotriva celor de la FC Voluntari (în deplasare).
Campioana en-titre a României și-ar putea adjudeca un nou titlu încă dinainte de meciul cu FCSB. Pentru asta, CFR Cluj are nevoie de o victorie sau un egal în derby-ul cu echipa lui Laurențiu Reghecampf, în timp ce formația lui Toni Petrea trebuie să piardă duelul cu FC Voluntari.
Dacă clujenii vor avea un avans și de numai 3 puncte în fața celor de la FCSB după penultima etapă, titlul va fi al lor indiferent de rezultatul din meciul direct pentru că departajarea se va face în funcție de locul ocupat la începutul play-off-ului.
În cazul în care cele două echipe vor obține rezultate similare în runda următoare, noua campioană a României va fi stabilită în urma duelului dintre FCSB și CFR Cluj, care va avea loc în weekend-ul 21-22 mai.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo