Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB va putea juca în 2022 pe Stadionul Arcul de Triumf! Anunțul ministrului Eduard Novak

Bianca Dumitru

Actualizat 22/12/2021 la 16:50 GMT+2

Stadionul Arcul de Triumf, construit cu ocazia organizării Euro 2020 la București, nu a fost disponibil pentru echipele de fotbal din România. Acest lucru se poate schimba, conform ministrului Eduard Novak, din 2022.

Arcul de Triumf

Credit imagine: facebook

Echipele de fotbal din România nu au putut evolua până acum pe Stadionul Arcul de Triumf, construit în București cu ocazia găzduirii unor partide de la Campionatul European de fotbal 2020.
Ministrul Sportului a anunțat că acest lucru se va schimba din 2022. Eduard Novak a spus că din ianuarie se vor stabili toate detaliile legale pentru ca arena să poată fi închiriată de echipele interesate să joace aici.
Una dintre acestea este FCSB, care și-a exprimat de mai multe ori dorința de a evolua pe stadionul Arcul de Triumf, mai ales în condițiile în care, atunci când Arena Națională nu a fost disponibilă, roș-albaștrii s-au văzut nevoiți să joace la Giurgiu sau la Buzău.
"În ianuarie vom reglementa toată această chestiune. Apoi vom putea să începem să acceptăm ofertele pentru închiriere. Și FCSB va putea juca pe acest stadion, normal, dar avem foarte multe cereri. Mai sunt cluburi interesate", a declarat Eduard Novak, potrivit PlaySport.
Citește și:

De ce nu pot echipele de fotbal să joace pe Stadionul Arcul de Triumf

În luna noiembrie, Eduard Novak a explicat că MTS nu poate încasa bani din chiria arenei și că pentru a face acest lucru este nevoie ca Stadionul Arcul de Triumf să fie transformat în Complex Sportiv Național. În acest sens, MTS are nevoie de o Hotărâre de Guvern.
"În momentul de față, Stadionul Arcul de Triumf este dat în această lună în administrarea Federației Române de Rugby. Pentru că aveau niște meciuri, așa că le-am dat în folosință gratuită în luna noiembrie", a explicat Eduard Novak într-o conferință de presă.
Apoi, ministrul a explicat de ce nu pot juca și alte echipe acolo pentru moment. "Noi trebuie să facem un Centru Național Sportiv acolo și mai sunt una sau două semnături de luat. Pentru că noi prin MTS direct nu putem să dăm stadionul în chirie și să încasăm bani. După aceea, putem da drumul la toate activitățile. Să avem și Guvern pentru că de o lună și ceva...", a afirmat ministrul.
În opinia sa, criza politică din România afectează și sportul. "Toată stadioanele au fost făcute pentru sport, dar birocrația, condițiile politice și cele de pandemie au dus aici. Din păcate, această criză politică are și efecte asupra sportului", a menționat el.
Ministrul a precizat că relaxarea din vară în contextul pandemiei de coronavirus a dus la situația actuală din România. El a precizat că atunci pe stadioane trebuia permis doar accesul spectatorilor vaccinați.
"Dacă se luau niște decizii drastice în vară, adică dacă se punea accentul pe vaccinare atunci, cred că astăzi stăteam total diferit. Pentru că dacă ne uităm, alte state aici au făcut diferența. Au luat niște decizii drastice, iar acum sunt mult în fața noastră și nu au această situație gravă. Nimeni nu credea în vară, când ne-am dat jos măștile, că vom ajunge azi aici. Cred că atunci când s-a făcut relaxarea trebuia menționat clar: 'vrei în stadion?', 'bine, dar numai vaccinat'", a adăugat Eduard Novak.

Specificațiile tehnice ale Stadionului Arcul de Triumf

  • Cost construcţie: 36.926.880 milioane de euro
  • Capacitate: 8.207 locuri
  • Teren: 120m x 80m, suprafață de joc de tip gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale),
  • Facilități: încălzire, vestiare pentru sportivi și arbitri, spații pentru mass-media sală de conferințe, zonă de flash interviu, puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribună), centru de recuperare pentru sportivi (de tip spa şi medicină sportivă cu dotări aferente), post de control anti-doping și spații administrative, spații pentru presă, VIP, spații de cazare, 170 de locuri de parcare pentru spectatori.
Program Premier League 26-27 decembrie 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo