Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Final în play-off-ul Ligii 2! Petrolul și Hermannstadt revin în Liga 1, "U" Cluj și Concordia Chiajna merg la baraj

Bianca Dumitru

Publicat 15/05/2022 la 18:02 GMT+3

În această după-amiază s-au disputat meciurile din ultima etapă a play-off-ului Ligii 2.

"U" Cluj - FC Hermannstadt

Credit imagine: facebook

Petrolul Ploiești și FC Hermannstadt sunt echipele care au promovat la finalul acestui sezon în Liga 1, în timp ce Universitatea Cluj și Concordia Chiajna vor juca la baraj împotriva echipelor Chindia Târgoviște și Dinamo.
În etapa programată astăzi, FC Hermannstadt și CSA Steaua au remizat, scor 0-0, tabela indicând același rezultat și în duelul Unirea Slobozia - Petrolul Ploiești.
Singurul gol al ultimei etape din play-off-ul Ligii 2 a fost marcat în duelul Concordia Chiajna - Universitatea Cluj, ardelenii fiind învinși cu 1-0 grație reușitei lui Voicu, din minutul 11.
Echipa lui Eric Lincar a rămas, astfel, pe locul 3 în clasamentul Ligii 2, cu 57 de puncte, și se va duela cu Dinamo pentru un loc pe prima scenă a fotbalului din România în următorul sezon.
De cealaltă parte, datorită victoriei obținute, Concordia Chiajna încheie sezonul pe locul 5, cu 44 de puncte, și va juca la baraj cu Chindia Târgoviște, în condițiile în care Steaua, ocupanta locului 4, nu are drept de promovare în Liga 1.
Clasamentul final al play-off-ului Ligii 2:
  • 1. Petrolul Ploiești - 63 de puncte
  • 2. FC Hermannstadt - 61 de puncte
  • 3. "U" Cluj - 57 de puncte
  • 4. CSA Steaua - 50 de puncte
  • 5. Concordia Chiajna - 44 de puncte
  • 6. Unirea Slobozia - 41 de puncte
Citește și:

MODIFICARE IMPORTANTĂ ÎN REGULAMENTUL BARAJULUI PENTRU LIGA 1

Meciurile de baraj se vor disputa în dublă manșă pe 22 și 29 mai. Cu circa 3 săptămâni înaintea meciurilor, FRF a anunțat introducerea unei noi reguli pentru baraj, care vizează departajarea în cazul în care cele două echipe vor fi la egalitate după cele două meciuri.
Astfel, potrivit reprezentanților Federației Române de Fotbal, nu se va mai folosi regula dublării golurilor marcate în deplasare, ci învingătoarea va fi decisă după două reprize de prelungiri.
"Regula de departajare pe baza golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii desfășurate în dublă manșă a fost abrogata în ședința Comitetului Executiv din 27 iunie 2021 (urmare a deciziei similare a UEFA).
Dacă scorul va fi egal și la finalul timpului regulamentar de joc din a doua manșă, atunci vor fi două reprize de prelungiri de câte 15 minute. Dacă egalitatea va persista, atunci se vor executa lovituri de departajare", au anunțat cei de la FRF.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo