Dinamo a încheiat anul 2021 cu o serie dezastruoasă de rezultate, fiind pe locul 15 în clasamentul Ligii 1, cu 12 puncte obținute după primele 21 de etape ale sezonului. Echipa din Ștefan cel Mare l-a schimbat, după ultimul meci din acest an, pe Mircea Rednic cu Flavius Stoican, iar noul antrenor al "câinilor" este încrezător că poate salva echipa de la retrogradare.
Deși inițial s-a vorbit despre plecarea a 5 jucători, potrivit GSP, Stoican le-a comunicat șefilor să dea afară mai mulți jucători. 10 fotbaliști au fost puși de tehnician pe "lista neagră", unii dintre ei urmând a fi împrumutați, iar altora fiindu-le reziliate contractele.
Cei 10 jucători de care vrea să se despartă Flavius Stoican sunt Cristi Nica, Petar Gluhakovic, Răzvan Popa, Andre Pinto, Nikolaos Kainourgios, Michel Espinosa, Marko Nunic, Cătălin Țâră, Mihai Neicuțescu și Robert Moldoveanu.
Romanian Liga I
Dinamo poate lua gratis un jucător de la Clinceni! Pe cine vrea Stoican
12/01/2022 LA 12:57
În schimb, antrenorul l-a readus în lot pe Plamen Iliev, care fusese eliminat din echipă de Mircea Rednic. Noul tehnician din Ștefan cel Mare este așteptat, ca la startul pregătirilor, să ia o decizie și în cazul lui Cosmin Matei și Steliano Filip.
Stoican vrea să facă și 5 transferuri în perioada de mercato din iarnă, dorindu-și întăriri pe axul central, de la apărare până la atac. Conform unor declarații recente, antrenorul nu vrea un lot mai mare de 25 de jucători.
"Eu am limită la jucători, îmi place să fie 25 de jucători. Doi pe post, 22, plus trei copii. Eu o să fac lista și cu ăia mâncăm pământul. Eu cred că-i fac pe băieții ăștia să joace fotbal. Eu fac tot ce-mi stă în putință să salvez echipa", a spus Flavius Stoican.
Citește și:

MIREL RĂDOI, CONVINS CĂ DINAMO NU VA RETROGRADA

Mirel Rădoi a declarat recent că, din punctul său de vedere, Dinamo nu va retrograda la finalul acestui sezon. Fostul selecționer al României este convins că echipa din Ștefan cel Mare va continua în Liga 1, indiferent de locul pe care îl va ocupa la finalul acestui sezon.
Rădoi susține că are informații în acest sens și că, din sezonul viitor, Liga 1 va avea 18 echipe, în cazul în care Dinamo nu va reuși să se salveze de la retrogradare:
"Indiferent ce se va întâmpla cu Dinamo, Dinamo nu va retrograda. Adică și dacă va retrograda sportiv, sunt sigur, din informațiile pe care le am, că vor fi 18 echipe. Eu nu cred că LPF, FRF, cât și televiziunile... Ca un brand atât de puternic să retrogradeze", a declarat Mirel Rădoi.
În cazul în care Mirel Rădoi va avea dreptate, istoria se va repeta. Din sezonul 2020/21, în Liga 1 au apărut alte două echipe, numărul lor ajungând la 16. Din cauza pandemiei, Dinamo nu a putut să își dispute toate restanțele din playout, terminând pe loc de retrogradare. Cu toate acestea, formatul cu 16 echipe a reprezentat salvarea pentru dinamoviști, care au rămas în Liga 1.
De acest nou format a beneficiat și Chindia Târgoviște, care ar fi retrogradat dacă Liga 1 rămânea cu 14 echipe. În schimb, Chindia a jucat barajul pentru Liga 1 contra celor de la CS Mioveni și a rămas în prima divizie.
https://i.eurosport.com/2021/12/14/3271732.jpg
Romanian Liga I
3 jucători importanți pleacă de la Dinamo în această iarnă! Unde se transferă Filip și Sorescu
11/01/2022 LA 15:41
Romanian Liga I
Dinamo a oficializat un nou transfer! Cine este fotbalistul care se alătura lotului lui Stoican
11/01/2022 LA 13:03