Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Florin Tănase, OUT de la FCSB până la începutul lunii noiembrie! Verdict dur al medicilor

Bianca Dumitru

Publicat 31/08/2021 la 11:55 GMT+3

Florin Tănase va lipsi circa două luni de la FCSB după accidentarea suferită în meciul cu CFR Cluj. Căpitanul echipei are o entorsă de gradul doi și, cel mai probabil, va rata meciurile cu Dinamo, FC U Craiova și Farul.

Florin Tănase (FCSB), în meciul cu CFR Cluj

Credit imagine: facebook

Florin Tănase a ieșit accidentat de pe teren în minutul 60 al meciului cu CFR Cluj, din a 7-a etapă a Ligii 1. Căpitanul celor de la FCSB a încercat, deși avea dureri încă de la pauză, să își ajute echipa și în partea secundă a duelului din Gruia.
Golgheterul Ligii 1 în sezonul 2020/21 nu a rezistat, însă, decât un sfert de oră pe teren, fiind ulterior schimbat cu Ivan Mamut. Luni, fotbalistul a plecat în cantonamentul echipei naționale, unde a fost supus unor investigații medicale.
RMN-ul pe care l-a făcut la începutul săptămânii a arătat că Florin Tănase a suferit o entorsă de gradul doi la gleznă, motiv pentru care jucătorul celor de la FCSB a părăsit cantonamentul. Conform medicilor, perioada de refacere în cazul unei astfel de accidentări este de circa 6 săptămâni, la care se mai pot adăuga încă două săptămâni de care fotbalistul ar putea avea nevoie pentru a se pune la punct fizic.
Astfel, căpitanul roș-albaștrilor riscă să stea departe de gazon până la începutul lunii noiembrie, urmând a rata duelurile cu Dinamo (12 septembrie), FC U Craiova (18 septembrie), Academica Clinceni (25 septembrie), Chindia Târgoviște (2 octombrie), CS Mioveni (16 octombrie), Farul (23 octombrie) și FC Argeș (30 octombrie).
În această perioadă mai sunt programate și două faze ale Cupei României, 16-imile și optimile, partide de la care, de asemenea, Tănase va absenta.

Iordănescu cere transferuri la FCSB

FCSB are în acest moment un lot de pluton, iar tehnicianul nu s-a ferit, după înfrângerea cu 4-1 în fața celor de la CFR Cluj, să spună că are nevoie de jucători. Clubul mizează pe mulți tineri, dar nu există vreun lider adevărat, iar plecarea lui Olimpiu Moruțan și accidentările lui Florin Tănase și Florinel Coman le pot pune probleme roș-albaștrilor.
"Am pierdut jucători cu calitate, iar cu tineri nu câștigi campionatul. Suprafața nu ne-a avantajat deloc. Fără 3-4 jucători cu experiență ne va fi greu să ținem nivelul, nu spun asta la nervi. Trebuie să strângem rândurile, nu putem câștiga titlul doar din talent.
Foarte greu gestionăm momentele cheie, CFR a speculat azi toate greșelile noastre. Mai avem nevoie de jucători, altfel ne vom zbate să prindem play-off-ul. Au dispărut jucători grei de aici, echipa nu are maturitatea necesară. Banca noastră a fost astăzi ca o grădiniță. E nevoie să facem eforturi, perioada este aproape de final.
Anul trecut au fost probleme, acum doi ani la fel, și au mai dispărut jucători de atunci. A dispărut și Crețu, din cauza problemei la nivel de conducere. Moruțan, Man, jucători grei... Florinel e accidentat, Tănase nu a mai putut. Echipa nu poate compensa aceste lipsuri", a spus Edi Iordănescu duminică seara.
După primele 7 etape ale noului sezon, FCSB este pe locul 8 în clasamentul Ligii 1, cu 9 puncte, având cu 12 puncte mai puțin decât liderul CFR Cluj.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo