Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Florin Tănase și Toni Petrea cer întăriri la FCSB după remiza cu "U" Cluj: "Trebuie să fim realiști"

Bianca Dumitru

Publicat 18/07/2022 la 08:38 GMT+3

FCSB și Universitatea Cluj au remizat, scor 1-1, în prima etapă a sezonului 2022/23 din SuperLigă. La finalul partidei, antrenorul Toni Petrea și căpitanul Florin Tănase au analizat meciul, explicând ce nu a mers bine și precizând că echipa are nevoie de întăriri.

FCSB - "U" Cluj

Credit imagine: facebook

FCSB și Universitatea Cluj au încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul din prima etapă a sezonului 2022/23 din SuperLigă. Partida a fost marcat de intervențiile arbitrilor VAR, care au anulat în prima repriză două reușite, câte una a fiecărei echipe.
Bălan a reușit să deschidă oficial scorul în prelungirile primei părți, iar după pauză Tănase a egalat, dintr-o lovitură de la 11 metri.
La finalul partidei, căpitanul roș-albaștrilor a vorbit despre jocul echipei sale, explicând faptul că FCSB nu are la dispoziție un lot foarte numeros. Florin Tănase a punctat că sub comanda lui Toni Petrea se află mulți jucători tineri, lipsa lor de experiență putând să-și spună cuvântul.
"Un joc modest al nostru, chiar dacă am avut câteva șanse de a înscrie. Trebuia să pasăm mai mult, nu am făcut-o. Au jucători cu experiență, nu pot să spun că ne-au surprins. Dacă ne surprindeau, ajungeau de mai multe ori la poartă în prima repriză.
Au făcut un joc bun, felicitări lor, antrenorului. Ce e deranjant e că nu am jucat, nu am pasat. Șerban este și el un copil, nu putem să-i dăm în cap acum. A luat acel cartonaș la începutul meciului, fiind fundaș nu poți să mai ai aceleași intrări, ești mai reținut.
Am așteptat cu emoții, altfel nu ai cum. Poate că am avut și penalty astăzi. Noi trebuia să jucăm mai mult, cum am mai spus. Probabil și lotul nu este atât de numeros pe cât ar trebui să fie. Noi avem și mulți copii, trebuie să fim realiști. Nu că FCSB are cel mai bun lot. De unde? Suntem puțini!
Dacă vom juca precum în seara asta, nu vom avea nicio șansă (n.r. în Conference League). Este dificil, trebuie să analizăm și să jucăm cum o făceam în finalul sezonului trecut", a declarat Florin Tănase.
Citește și:

Toni Petrea, nemulțumit după FCSB 1-1 "U" Cluj

La rândul său, Toni Petrea s-a arătat nemulțumit de rezultat și de evoluția jucătorilor săi. Tehnicianul a dat de înțeles că ar mai avea nevoie de întăriri în această perioadă de mercato pentru că echipa are nevoie de un lot puternic, cu care să poată face față programului încărcat din startul acestui sezon.
"Un joc mai puțin reușit din partea noastră. Am fost destul de nemulțumit, am făcut destul de multe greșeli. Am discutat cu jucătorii să fie mult mai atenți. Rezultatul nu mă mulțumește, normal, dar trebuie să mă gândesc mai mult la evoluția noastră, care, trebuie să recunosc, nu a fost pe placul meu.
Nu văd neapărat punctul sensibil (n.r. la nivelul fundașilor). Am încercat să punem presiune pe adversar și puteam fi taxați pe final, pe contraatac. Crețu a avut meciuri în care a fost titular, nu putem spune că e o surpriză.
Și lipsa lui Radunovic poate a contat. Am vrut să începem cu jucători pe posturile lor, nu cum am fost forțat de evoluția lui Șerban să o fac la pauză. L-am schimbat cu Popescu.
Am avut câteva oportunități, dar nu am reușit să marcăm. Nu a funcționat jocul așa cum trebuie. Am comunicat tot timpul cu arbitrul de rezervă și îmi spunea ce se verifică la momentul respectiv. Cu VAR, nu știu ce am putea să mai comentăm. Asta e politica clubului, să îmbinăm tinerețea cu experiența.
În orice moment, la orice echipă, ar mai fi nevoie de jucători. Ne așteaptă jocuri din trei în trei zile, grele, și trebuie să gestionăm foarte bine situațiile. Per total, da. Cred că a avut o evoluție bună, nu prea multe greșeli", a spus Toni Petrea.
Pentru FCSB urmează deplasarea în Georgia, pentru meciul cu Saburtalo Tbilisi, din turul 2 preliminar al Conference League. Partida este programată joi, de la ora 19:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo