Lotul Universității Craiova s-a întors miercuri în România după un cantonament în Turcia. La revenirea în țară, fotbaliștii și membrii staff-ului au fost testați, iar 11 persoane au fost depistate pozitiv cu Covid-19.
Este vorba despre 9 jucători, respectiv Lyes Houri, Nicușor Bancu, Vladimir Screciu, Elvir Koljic, Mihai Căpățînă, Marius Constantin, Alex Crețu, Ionut Vînă şi Paul Papp, și doi membri ai staff-ului lui Laurențiu Reghecampf, Florin Tene și Cristi Țermure.
Conform informațiilor oferite de oficialii Craiovei, fotbaliștii ar fi infectați cu varianta Omicron, mai contagioasă, ceea ce poate duce la o creștere a numărului de cazuri din lot. În aceste condiții, primul meci oficial din 2022, cel cu Rapid, din a 22-a etapă a Ligii 1, ar putea fi în pericol de amânare.
Romanian Liga I
EXCLUSIV | Reghecampf vrea un jucător de la CFR Cluj! Unde s-au blocat negocierile dintre cluburi
12/01/2022 LA 12:09
"Din fericire, toți jucătorii sunt ok și cei din staff la fel, cu excepția unuia singur, care nu are formă gravă, dar are simptomele puțin mai agresive. În rest, toată lumea e bine. Noi înainte să plecam în cantonament aveam șase suspecți de Covid-19, am făcut test și am mai avut un singur caz, pe Mateiu.
După, am testat jucătorii cu două rânduri de teste PCR, au fost negativi, iar la ultimul test, făcut cu câteva zile înainte să ne întoarcem în țară, erau negativi. Cred că erau în faza incipientă. Joi am testat tot lotul încă o dată și au apărut cazuri de coronavirus. Noi suntem de două zile în țară.
Este în pericol să nu se joace meciul cu Rapid pentru că rata de transmitere a acestei variante de Covid este foarte mare. În plus, perioada de incubație e foarte mică. Am făcut teste la toată lumea, mâine testam pe toată lumea, pot să apară cazuri noi. Așa cum au apărut 7-8 cazuri la diferență de câteva zile, așa putem să ne trezim cu surprize mâine.
Orice este posibil și probabil. Dar avem avantaj, sperăm ca, până sâmbăta viitoare, cei care au fost găsiți pozitiv în cursul zilei de joi să fie negativi înainte de meci. E o nebunie ce se întâmplă. În momentul în care este unul pozitiv, în câteva zile jumătate din lot va fi pozitiv.
Mai este un lucru, noi avem rata de vaccinare 100% în grup la ora actuală, dar 60% din cei infectați nu numai că erau vaccinați, dar trecuseră și prin boală", au spus oficialii clubului, potrivit Digi Sport.
Meciul dintre Universitatea Craiova și Rapid, contând pentru a 22-a etapă a Ligii 1, este programat sâmbătă, 22 ianuarie, de la ora 20:00.
Citește și:
https://i.eurosport.com/2022/01/13/3287387.jpg

PROGRAMUL ETAPEI A 22-A DIN LIGA 1

Vineri, 21 ianuarie
  • FC Argeș - Dinamo, ora 20:00
Sâmbătă, 22 ianuarie
  • Chindia Târgoviște - FC Voluntari, ora 14:30
  • Universitatea Craiova - Rapid, ora 20:00
Duminică, 23 ianuarie
  • CS Mioveni - Academica Clinceni, ora 14:30
  • UTA Arad - Gaz Metan Mediaș, ora 17:00
  • FCSB - CFR Cluj, ora 20:00
Luni, 24 ianuarie
  • Farul Constanța - FC U Craiova, ora 17:30
  • FC Botoșani - Sepsi Sf. Gheorghe, ora 20:00
Romanian Liga I
#BuniȘiRăi | Radiografia etapelor 19, 20 și 21 din Liga 1! Cine a impresionat și cine a dezamăgit
21/12/2021 LA 10:02
Romanian Liga I
Reghecampf, categoric după înfrângerea cu FCSB: "Am pierdut nemeritat! Sunt foarte copii"
28/11/2021 LA 21:31