Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fotbaliștii din România nu mai pot evolua decât dacă au Certificat Verde! Decizia de ultimă oră luată de FRF

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 20/10/2021 la 15:15 GMT+3

Federația Română de Fotbal a luat decizia de a nu mai permite jucătorilor să evolueze decât dacă pot trimite către FRF Certificatul Verde. În aceste condiții, fotbaliștii care nu s-au vaccinat sau nu au avut virusul în ultima perioadă vor trebui să se testeze înainte de fiecare meci.

UTA - FCSB

Credit imagine: Eurosport

Federația Română de Fotbal a luat o decizie de ultimă oră în privința competițiilor interne. Începând din 21 octombrie, fotbaliștii nu mai pot să se afle pe teren decât dacă trimit la FRF dovada că au Certificatul Verde, care se obține în urma vaccinului împotriva Covid-19 sau a trecerii prin boală ori a realizării unui test.
Certificatele obținute în urma testării rapide sunt valabile 24 de ore, iar cele pentru testul RT-PCR au o valabilitate de 72 de ore.
"Echipele vor trimite la FRF(medical@frf.ro) și, pentru Liga 1, la LPF, un tabel cu componenții clubului care au fost testați RT-PCR sau prin test antigen rapid pentru COVID-19. Acesta trebuie să conțină numele, prenumele, funcția, data recoltării testului, tipul de test efectuat și rezultatul.
De asemenea, trebuie trimis și un document cu buletinele de analiză scanate, precum și deciziile DSP în urma eventualelor anchete epidemiologice. Acest model de informare se va menține pe toată durata competiției. Suplimentar față de cele de mai sus, vor fi prezentate documentele aferente fiecărei persoane din delegația unei echipe (staff + jucători + alți oficiali) la fiecare meci disputat de echipa respectivă.
Astfel, pentru jucători, Certificatul Verde (QR code) trebuie să fie anexat carnetului de joc (la fel ca și viza medicală – condiție pentru dreptul de joc), arbitrul având obligația verificării acestor documente. Pentru evitarea oricărui dubiu, doar în situația jocurilor la care participă jucători minori (exceptați de la testare), obligația prezentării QR Code-urilor se aplică doar pentru membrii delegației (staff + jucători + alți oficiali)majori", se arată pe site-ul Federației Române de Fotbal.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul etapei a 9-a din Premier League - Transmisiuni Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo