Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fuziunea dintre Viitorul și Farul a fost anunțată oficial! Toate detaliile proiectului

Bianca Dumitru

Actualizat 21/06/2021 la 14:28 GMT+3

Astăzi a fost făcut anunțul oficial privind fuziunea dintre Farul și Viitorul. Gică Hagi, Ciprian Marica și Gică Popescu, alături de reprezentanți ai autorităților locale, au susținut o conferință de presă în care au prezentat toate detaliile proiectului.

Gica Hagi, Gica Popescu, Ciprian Marica la conferința în care a fost făcut anunțul oficial al fuziunii dintre Farul și Viitorul

Credit imagine: facebook

Fuziunea dintre Farul și Viitorul a fost anunțată oficial de cei care se vor afla în conducerea clubului, cei care vor finanța echipa și de reprezentanții autorităților locale. Printre cei care au vorbit în cadrul conferinței de presă s-au aflat Gică Popescu, care va fi președintele noii echipe, Tiberiu Curt, vicepreședintele celor de la Farul, Ciprian Marica și Zoltan Iasko, care vor fi acționarii clubului, Gică Hagi, care va antrena noua echipă a Constanței, Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, și Virgil Chițac, primarul Constanței.
Gică Popescu a anunțat încă de la începutul conferinței că Gică Hagi va reveni pe banca tehnică după un an de pauză, urmând a fi antrenorul principal al noii echipe, care se va numi Farul și ca va avea culorile alb-albastru, conform tradiției.
"Pentru mine este un moment emoționant. Cred că această fuziune, între cele mai importate branduri din sportul dobrogean, este cea mai importantă mișcare din sportul de aici. Pentru mine, ca președintele Farului, are o dublă însemnătate: fuziunea celor mai importate branduri dobrogene și întoarcerea lui Hagi pe bancă. Știu cât de importantă este întoarcerea lui pe bancă. Întotdeauna am fost de părere că atunci când două branduri se unesc, rezultatul este întotdeauna mai puternic.
Va exista un singur nume, un singur brand: Farul. Toate echipele de la juniori se vor numi Farul. Academia Gheorghe Hagi se va ocupa de copiii între 8 și 13 ani. Toți juniorii vor fi în pepiniera Farului", a declarat Gică Popescu.

"Am o singură strategie!"

La rândul său, Gică Hagi a vorbit despre ceea ce își dorește să obțină alături de noua echipă a Constanței.
"Le mulțumesc tuturor care au contribuit la acest proiect, prin care rămâne un singur brand, o singură echipă, o singură echipă. Îi mulțumesc lui Ciprian Marica pentru că a înțeles că acesta este singurul drum. Până acum era mai simplu, acum reprezentăm un oraș, toată Dobrogea. Fiecare suporter trebuie să fie mândru.
Am o singură strategie, să devin cel mai bun. Asta vom încerca. Trebuie să facem o echipă mare, care să atace și după să se apere. Îmi place să câștigăm. Împreună putem deveni cei mai buni. Mă oblig să duc standardul de performanță la cel mai înalt nivel", a spus Hagi.
Viitorul antrenor al celor de la Farul a anunțat și primele transferuri ale noii echipe, spunând că printre fotbaliștii care vor evolua în alb-albastru din sezonul următor se află portarul Mihai Aioani și atacantul Adi Petre.

"Nu visam la această zi!"

Ciprian Marica va rămâne alături de noua echipă din Constanța în calitate de acționar. Fostul fotbalist a declarat că Farul va spune povestea orașului de la malul mării și că se simte onorat de colaborarea cu idolul său din copilărie, Gică Hagi.
"E o zi istorică. Mă bucur să fiu aici. Dacă nu erau fanii, care au renăscut acest club și care au avut încredere în mine, nu eram aici. Cu toții suntem fericiți să fim aici. Mă bucur că avem alături de noi legendele Farului, suporterii și oficialitățile. Farul este echipa care spune povestea orașului.
Nu visam la această zi, în care devin partener cu idolul copilăriei mele, Gică Hagi, și să-l am președinte pe Gică Popescu, cel care era alături de mine la primul transfer, de la Dinamo la Șahtior. M-a surprins că Hagi face acest lucru pentru constănțeni, dorește să lase ceva în urmă pentru Constanța. Munca abia acum începe.
Cele două echipe de management, de la Farul și Viitorul, s-au unit într-o singură pe echipă. Îi dorim și pe cei care au fost în trecut la Farul. Suntem într-o perioadă de evaluare", a adăugat Marica.

Un nou stadion pentru Farul

Noul proiect din fotbalul românesc beneficiază și de sprijinul autorităților. Președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu, i-a asigurat pe cei din conducerea clubului de toată susținerea sa, iar primarul Constanței a spus că echipa va avea în curând un nou stadion.
"Această fuziune este un moment istoric. Vă asigur că noul stadion al Farului Constanța va prinde contur. Vom reconstrui stadionul. Terminăm în curând, în două luni, studiul de fezabilitate, și mergem la CNI pentru a face licitația și proiectul. Vom căuta și alte posibilități prin care Primăria să se implice.
Voi face tot ce ține de mine ca Farul să joace pe noul stadion. Suntem angajați în construirea noului stadion înainte de a se vorbi de această fuziune. Arena va avea 18.000 de locuri", a declarat Virgil Chițac.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo