Potrivit AS.ro, Gică Hagi va fi antrenorul echipei care va rezulta după fuziunea dintre Viitorul și Farul Constanța. Legendarul fotbalist român este atras de noul proiect, care va fi sprijinit de autoritățile locale, dar și de investitori.
"Conducerea F.C Viitorul Constanța a primit cu bucurie ideea de formare a unei singure echipe de fotbal care să-i reprezinte pe toți constănțenii. Suntem de acord să existe o singură echipă, o singură iubire pentru toți suporterii dobrogeni.
Dorim să devenim cei mai buni, iar pentru realizarea acestui obiectiv este nevoie ca această echipă să fie susținută de toți constănțenii, de conducători, de oficialități și de suporteri", se arată într-un comunicat de presă emis de cei de la Viitorul.
Romanian Liga I
Gică Hagi, mesaj clar: "Nu cred că există un club în lume care să facă asta!" Ce spune de Europa
11/11/2022 LA 20:58
De-a lungul carierei de antrenor, Gică Hagi le-a mai pregătit pe echipa națională a României, Bursaspor, Galatasaray, Politehnica Timișoara, Steaua și Viitorul Constanța.

Detalii despre fuziunea dintre Viitorul și Farul

Conform site-ului Ziare.com, ideea fuziunii dintre Viitorul și Farul i-a fost propusă lui Hagi de către președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu. Gică Hagi a acceptat și se arată încrezător în proiect, cu atât mai mult cu cât noua echipă va atrage foarte multe investiții, urmând a avea un buget de peste 5 milioane de euro.
Conform lui Gică Popescu, echipa va juca pentru moment pe stadionul din Ovidiu, dar CNI va construi la Constanța o arenă modernă, de 18.000 de locuri. Ciprian Marica, actualul patron al celor de la Farul, care va rămâne să facă parte din echipa managerială a noii formații, a vorbit recent despre fuziune, punctând importanța unui astfel de proiect în România.
"Sperăm ca discuția cu Gică Hagi să se fructifice. Acolo unde toată lumea se dezbină și există câte două-trei echipe cu același nume, noi încercăm să fie unitate la Constanța, să existe o singură echipă a Dobrogei. Sunt multe lucruri de pus la punct.
Suntem pe drumul cel bun. Vreau ca toți factorii importanți din oraș să vină aproape de acest proiect, care ar fi unul dintre cele mai mari din fotbalul românesc. În mare parte, suporterii sunt de acord. Au și ei unele puncte de vedere care trebuie luate în considerare. Eu am avut o întâlnire cu ei, mi-au spus niște lucruri pe care și le doresc și, în viitorul apropiat, sperăm să avem concretizate cât mai multe lucruri.
Se derulează și proiectul construcției unui nou stadion, urmează să facem studiul de fezabilitate. Mai sunt mulți pași de făcut, dar important e că avem sprijinul autorităților", a declarat Ciprian Marica la Pro X.
Romanian Liga I
Gică Hagi refuză să se gândească la titlu! "Punctele încă nu sunt suficiente"
04/11/2022 LA 21:58
Romanian Liga I
Un singur fotbalist remarcat la FCSB, după eșecul cu West Ham! Cum ar fi strălucit și mai tare
04/11/2022 LA 17:18