Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Hagi a avut 3 genii la Academie!" Gică Popescu a analizat situația fotbalului din România

Bianca Dumitru

Publicat 15/07/2022 la 10:31 GMT+3

Gică Popescu a oferit un interviu amplu în care a vorbit despre situația fotbalului din România, dar și despre cei mai promițători jucători trecuți pe la Academia Gheorghe Hagi.

Gică Popescu și Gică Hagi

Credit imagine: facebook

Înainte de startul sezonului 2022/23 al SuperLigii, Gică Popescu a oferit un interviu amplu în care a vorbit, printre altele, despre situația fotbalului din România și despre ce se întâmplă la Constanța.
Președintele celor de la Farul a anunțat că lucrările la noul stadion de la malul mării au stagnat, cu toate că acolo "există cel mai important proiect fotbalistic din Europa de Est, la nivel de copii și juniori, Academia care livrează între 30% și 40% din jucătorii echipelor naționale."
Apropo de academie, Gică Popescu a dezvăluit și că Hagi i-a spus că a avut 3 genii de-a lungul vremii spre formare, unul dintre ei fiind Nicolas Popescu.
"Gică mi-a spus anul trecut că la el în Academie au fost trei genii: Ianis, Tudor Băluță și Nico, băiatul meu. Eu sincer mă așteptam să joace mai mult. Dar trebuie să recunoaștem că din punct de vedere fizic a avut niște lipsuri.
A crescut foarte mult, 20 și ceva de centimetri, a avut probleme cu ligamentele, cu mușchii. Oasele se dezvoltă mai repede decât mușchii, a avut nevoie de un program de elasticitate musculată, să țină pasul cu creșterea. Acum e stabil din punct de vedere fizic, dar ca orice copil la vârsta lui, trebuie să joace.
Hagi îl vede la fel de talentat, însă crede în continuare că din punct de vedere fizic mai are anumite lipsuri pe care e normal ușor-ușor să le acopere. E un tip longilin, pe ăștia cu segmente lungi e greu să pui mușchi repede, e nevoie de timp mai mult decât la unul cu centrul de greutate jos. Eu am avut o discuție cu Gică pe subiectul Nico.
Am zis: 'Băi Gică, care e intenția ta vizavi de Nico?' Noi, pe lângă relația de președinte - antrenor, suntem frați de cruce, cumnați, avem împreună un istoric extraordinar. Am vorbit deschis și a zis: 'Eu vreau să-i dau mai multe minute, mult mai multe decât anul trecut'. Din păcate, acum e în urmă cu pregătirea, că a fost la Euro U19 și a ratat pregătirea, abia pe la final de august va fi pus la punct.
Dar sunt optimist. A avut meciuri când a intrat bine, dar când joci 20 de minute, ce să faci? În primul rând, te sufoci. Pe final de meci e intensitate și când ai făcut două sprinturi de 50 de metri dus-întors, te-ai sufocat, îți trebuie 5 minute să-ți revii.
Deci e greu să arăți în 20 de minute că ai valoare. Eu cred cu tărie că Nico este foarte, foarte talentat. Are tot ce îi trebuie, are curaj, are minte. Dar are nevoie să joace, ca orice alt copil de vârsta lui", a declarat Gică Popescu, potrivit GSP.
Citește și:

Gică Popescu: "Asta e marea problemă a fotbalului românesc"

Fostul mare jucător român a comentat și situația în care a ajuns fotbalul în țara noastră. Gică Popescu este de părere că fotbalul din România va ajunge și mai jos, principala problemă a jucătorilor fiind frica pe care antrenorii le-o insuflă.
"Marea problemă a fotbalului românesc este lipsa curajului. Asta ține de educația personală a fiecăruia dintre ei. Nu trebuie să le fie frică! Au dovada vie că se poate, performanțele noastre sunt dovada vie că nu contează că ești român sau brazilian. Noi am dominat vestiare importante, am făcut performanță. Eu, Hagi, Petrescu, Belodedici, Lupescu, toți care am jucat pe afară am făcut performanță. Băi, aveți dovada că nu suntem cu nimic mai prejos!
E o problemă de atitudine. Și de ce doriți de la viață, ce obiective vă propuneți. Dacă vă propuneți să faceți 200-300, 500.000 de euro, să vă întoarceți să vă luați un apartament, o mașină și gata... Nu! Cu cât obții mai multe performanțe, să vrei mai mult și mai mult și mai mult! Să urci, să urci, să urci! Atunci ești performer.
Messi câte Baloane de Aur are? Putea să se oprească după trei? Cristiano nu se oprește, are 37 de ani. Dar continuă să joace și sunt motivați, Vor performanță. Asta înseamnă să fii performer. Faci câteva sute de mii și gata, acasă... Nu!", a mai spus Popescu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo