Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

În ce condiții CFR Cluj devine campioană înainte de meciul cu FCSB! Calculele luptei pentru titlu

Bianca Dumitru

Publicat 09/05/2022 la 08:59 GMT+3

FCSB și CFR Cluj și-au câștigat meciurile din etapa a 8-a a play-off-ului Ligii 1, fiind în continuare despărțite de doar două puncte în fruntea clasamentului. Echipa lui Dan Petrescu ar putea deveni campioană înaintea duelului direct doar într-o singură situație.

CFR Cluj - FCSB

Credit imagine: facebook

După ce echipa lui Dan Petrescu s-a impus cu scorul de 0-6 în fața celor de la FC Argeș, FCSB s-a impus în duelul cu Universitatea Craiova, scor 0-1, grație unui gol marcat în minutul 86 de Ivan Mamut. https://www.eurosport.ro/fotbal/romanian-liga-i/2021-2022/univ.-craiova-fcsb-0-1-lovitura-de-calcai-in-lupta-la-titlu_sto8917380/story.shtml
Datorită acestor victorii, cele două formații au rămas despărțite de doar două puncte în fruntea clasamentului Ligii 1, cu două etape înainte de finalul acestui sezon. Până la meciul direct, CFR Cluj o va mai înfrunta pe Universitatea Craiova, iar roș-albaștrii vor juca în compania celor de la FC Voluntari.
Campioana en-titre a României și-ar putea adjudeca un nou titlu încă dinainte de meciul cu FCSB din ultima etapă a play-off-ului. Pentru asta, CFR are nevoie de o victorie sau un egal în derby-ul cu echipa lui Laurențiu Reghecampf, în timp ce formația lui Toni Petrea trebuie să piardă duelul cu FC Voluntari.
Dacă clujenii vor avea un avans și de numai 3 puncte în fața celor de la FCSB după penultima etapă, titlul va fi al lor indiferent de rezultatul din meciul direct pentru că departajarea se va face în funcție de locul ocupat la începutul play-off-ului.
În cazul în care cele două echipe vor obține rezultate similare în runda următoare, noua campioană a României va fi stabilită în urma duelului dintre FCSB și CFR Cluj, care se va disputa în weekend-ul 21-22 mai.
Citește și:

"FCSB ARE UN JOC MULT MAI CONSISTENT!"

Florin Lovin a analizat în exclusivitate pentru Eurosport România lupta dintre formațiile lui Dan Petrescu și Toni Petrea. Fostul jucător al roș-albaștrilor s-a arătat încrezător că FCSB va cuceri trofeul Ligii 1.
Fostul mijlocaș, care a cucerit alături de Steaua București două titluri de campion și două Supercupe ale României, a explicat care sunt avantajele roș-albaștrilor în acest sezon în cursa pentru titlu și a vorbit despre motivele pentru care FCSB nu a mai reușit să se impună în ultimii 6 ani în campionat.
"La începutul play-off-ului nu le dădeam nicio șansă celor de la FCSB, ca argument având edițiile precedente de Liga 1 în care CFR-ul, prin maturitatea sa, nu dădea nicio șansă adversarilor. Însă, spre bucuria mea și a iubitorilor de fotbal din România, FCSB a reușit, grație jucătorilor talentați și exuberanți pe care îi are în acest moment, să îmi schimbe această percepție prin jocul prestat.
CFR Cluj nu a mai reușit să fie constantă probabil din cauza uzurii mai multor jucători și a problemelor financiare, care au destabilizat liniștea specifică din ultimii ani.
Sper și cred din tot sufletul că FCSB va câștiga titlul. Avantajele lor în lupta pentru titlu sunt foamea jucătorilor de a demonstra că sunt capabili să facă o performanță importantă și jocul mult mai consistent din acest final de campionat.
Cred că FCSB nu a mai reușit să se impună în ultimii ani deoarece nu a existat o continuitate la nivelul băncii tehnice și din cauza implicării patronului în deciziile antrenorului", a declarat Florin Lovin.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo