Deși a condus cu 0-1 din minutul 5, Dinamo nu a reușit să-și păstreze avantajul nici măcar până la pauza meciului cu FC Voluntari, în repriza secundă cedând de tot și ajungând la 13 meciuri fără victorie în Liga 1.
După înfrângerea cu 2-1, administratorul special al "câinilor roșii" s-a arătat dezamăgit și îngrijorat de situația din Ștefan cel Mare. Iuliu Mureșan a vorbit despre transferurile realizate și i-a numit pe unii dintre jucători "foști fotbaliști", spunând că se teme că dacă dinamoviștii nu-și vor reveni cât mai curând, echipa va fi greu de salvat de la retrogradare.
"E un deja-vu la Dinamo, din păcate. Până acum, se întâmpla de multe ori ca în minutul 20 să fie 2-0 pentru adversar. De data asta am condus noi, dar pe o scădere a nivelului de joc am luat primul gol. După aceea, am luat și al doilea gol. Cei care sunt datori sunt jucătorii. Administrația a reușit să dea salariile la zi, un lucru care nu e normal în Liga 1, am reușit să deblocăm transferurile, azi s-a aprobat planul de reorganizare și am scăpat și de depunctarea de 9 puncte.
Romanian Liga 2
Dinamo a pierdut la Iași și riscă să mai rămână încă un an în liga a 2-a. Rezultatele zilei
IERI LA 16:59
Fără punctele alea, eram la -1 și poate nu mai aveam nicio șansă. Cei care sunt foarte datori față de club, față de fani, față de meseria lor sunt fotbaliștii. Nu-mi place să critic, dar nu e acea stare de spirit pentru obținerea victoriei.
E și un blocaj mental după atâtea meciuri fără puncte, cred că ultima victoria a fost prin 2 august, deci sunt atâtea luni de când nu s-a obținut o victorie. Sunt niște cifre foarte proaste, foarte dezonorante pentru noi și fotbaliști.
Ei ar trebui să fie cei care să se lupte în teren, să conteze mai mult și să aducă puncte. Am adus 8-9 jucători, a venit Mircea Rednic, a mai adus 5 jucători și totuși nu se schimbă nimic în teren și la echipă. Sunt îngrijorat și foarte nemulțumit.
Sper că se vor îndrepta lucrurile, deși, la un moment dat, azi am jucat mult mai bine, am avut ceva ocazii, dar ne-am tăiat. Am avut și pauza de două săptămâni. Deși Voluntari e echipă bună, așteptam măcar un egal, dar se pare că m-am înșelat. Ce pot să zici când avem numai 8 puncte și ultima victorie în 2 august? Pot să-i laud? Nu administrația are cea mai mare vină pentru că noi am obținut niște succese.
Nu cred că jucătorii nu vor, n-au de ce să nu-și dorească să câștige. E un blocaj și mental, dar nu numai asta. Sunt multe de analizat și încerc să mă abțin. Lipsesc multe, acea dorință de a câștiga, acea îndârjire pentru balon. Suntem o echipă fără vlagă și destul de moale.
Eu refuz să cred că e lipsă de valoare a lotului, eu cred că echipa joacă mult sub valoarea individuală a jucătorilor. Poate unii sunt foști jucători.
Nu putem să aducem 100 de jucători. E foarte greu să-i omogenizezi. Am sperat ca această pauză să aducă o schimbare. Acum sperăm ca după vacanța de iarnă, dar să nu fie prea târziu. Sigur va fi o schimbare în pauza de iarnă. Tot sperăm că la următoarea pauză, însă trebuia azi.
Mircea Rednic pregătește foarte bine echipa, antrenamentele sunt frumoase, e o atmosferă foarte bună, dar când să ne dăm examenul nu mai trecem. Eu zic că deja e alarmantă situația, dar nu e pierdută. Trebuie să muncim în continuare, să ne omogenizăm și să vină un declic. Eu sper să fie etapa viitoare, când trebuie să câștigăm. Sperăm să jucăm ca în prima repriză de azi și poate vom câștiga", a declarat Iuliu Mureșan.

Rednic: "Nu ai cum să nu fii dezamăgit!"

Dezamăgirea este ceea ce s-a citit în tonul lui Mircea Rednic după înfrângerea cu FC Voluntari. Antrenorul a încercat să-și apere jucătorii, dar a susținut că echipa trebuie să joace cu mai multă ambiție și să comită mai puține greșeli.
"Nu ai cum să nu fii dezamăgit, mai ales după cum a început jocul. La fel ca și în meciurile trecute, avem mingea în posesia noastră și o pierdem foarte ușor. Nu am reușit să blocăm partea dreaptă la Ricardinho, aici am avut destule probleme.
Repriza a doua a fost la început echilibrat, nu au avut mari situații de a marca. Avem mingea, vrem să filosofăm, o pierdem și luăm gol. Din punct de vedere al efortului, sunt mulțumit, băieții au alergat.
Nu a fost un meci ușor, am întâlnit o echipă omogenă, care joacă de mult timp împreună, au automatisme care s-au format, dar nu au fost periculoși. Au jucat cu mingi luni, dar noi nu am reușit să-i blocăm", a declarat Mircea Rednic, care s-a arătat mulțumit de axul central, față de alte meciuri.
De asemenea, "la fundașii laterali a fost mult mai bine, păcat de eroarea lui Petar Gluhakovic, nu avea voie. Dacă ești în dificultate, faci exact ca Tamaș, ca Armaș, au dat mingea în tribună. În astfel de situații nu trebuie filosofie. În plus de asta, am avut multe contraatacuri în superioritate și am condus mingea mai mult decât trebuia, în loc să jucăm simplu, să dăm și să plecăm. Am alergat mult cu mingea la picior și când să dăm ultima pasă, am dat mingea la adversar", a mai spus antrenorul.
Vorbind despre ceea ce ar trebui să facă echipa pentru a ieși din această situație, Mircea Rednic a declarat: "În primul rând, avem nevoie de continuitate, să fim mult mai responsabili, să jucăm cu mai multă ambiție și să facem mai puține greșeli, să jucăm în echipă."
În acest moment, Dinamo ocupă penultimul loc în clasamentul Ligii 1, cu 8 puncte acumulate după 16 meciuri. În următoarea etapă a campionatului, echipa lui Mircea Rednic va primi vizita celor de la FC U Craiova, vineri, de la ora 20:30.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Romanian Liga 2
Dinamo, victorie importantă în procesul cu Nicolae Badea și Șerdean! Anunțul DDB
17/11/2022 LA 09:39
Romanian Liga 2
Declarația lui Ovidiu Burcă după al 7-lea meci fără eșec pe banca lui Dinamo
13/11/2022 LA 14:58