Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dezvăluirea tulburătoare a unui fost rapidist despre cum a ajuns după gratii: "Trăgeam și când jucam"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 19/01/2022 la 09:29 GMT+2

Un fost rapidist, considerat în urmă cu câțiva ani o speranță a fotbalului românesc, are o poveste de viață cutremurătoare.

Ionuț Dobroiu (Rapid)

Credit imagine: facebook

Alexandru Ionuț Dobroiu, fotbalistul care l-a impresionat pe Cristiano Bergodi în 2009 prin viteza sa, s-a lăsat prematur de fotbal după ce a fost măcinat de accidentări și a luat-o pe un drum greșit, influențat de anturaj.
Fostul rapidist a ajuns în 2018 la închisoare pentru deținere, consum și trafic de droguri, fiind condamnat la trei ani și 11 luni de închisoare, din care a ispășit doi ani și patru luni. Acum locuiește alături de familia sa în Anglia, unde lucrează ca livrator. De acolo, Ionuț Dobroiu și-a spus povestea pentru PlaySport.
Acesta a vorbit despre cum a ajuns să consume droguri din cauza stresului, dar și despre cum jucătorii de la Rapid care consumau substanțe interzise fentau analizele pentru a nu fi prinși.
"Cred că pe la 22, 23 de ani m-am apucat de fumat. Nu suport nedreptatea și minciuna, nu halesc așa ceva, și la un moment dat m-am apucat de fumat. Trăgeam și pe nas, veneam mort la antrenament.
Fumam o dată la o lună, două, că îmi era frică de analize. Și, la un moment dat, vine coleg din vestiar la mine, el avea punga de iarbă în cameră. 'Bă, prostule, vino-ncoace!' Un fotbalist bun de la Rapid, important, un băiat extraordinar, de-asta nici nu spun de el.
La analize, când ne lua, ce crezi? Îl chema pe copilul ăla, Alex Coman, nu știu pe unde joacă acum. Îl punea pe ăla să dea în locul nostru urină, pe copiii ăștia. Și uite că de atunci m-am apucat zi de zi. Mi-am zis că trec testele și am tras în continuare", a declarat Dobroiu, conform sursei citate.
Citește și:

"Am fost șocat! Nu credeam că există așa ceva!"

Fostul fotbalist a povestit și prin ce a trecut în perioada în care a fost închis, spunând că nu a vrut să meargă la muncă chiar dacă asta i-ar fi permis să iasă mai repede din pușcărie. Bărbatul s-a arătat șocat de ceea ce a trăit la Rahova.
"După gratii, fotbalul m-a salvat! Dacă eram cu tine, mie, gardienii îmi vorbeau cu Alex și ție îți spuneau: 'hai, bă, intră mai repede în cameră'. Și îți aruncau și o înjurătură. Eram singurul care aveam voie să mă duc la cuptorul cu microunde să-mi încălzesc mâncarea. Cine era cu mine în cameră, era boss.
Am avut și unele probleme, însă, cum sunt eu nebun, nu am acceptat nimic. Chiar dacă îmi cerea cineva pachetul de țigări sau să-i fac vreun masaj, reacționam, nu aveam cum să fiu eu așa...
Eu nu am ieșit la muncă în închisoare. Am ieșit doar șase ore și, după șase ore, i-am zis polițistului să mă ducă la cameră. Am zis că mai bine mai fac patru, cinci luni în plus decât să mă chinuie ei. Mai bine stau eu liniștit și citesc Biblia, am citit-o la închisoare de o știu pe de rost. M-a ajutat mai mult să citesc Biblia decât să curăț cartofi.
Ne puneau șase, șapte ore să curățăm ceapă, cartofi și dovlecei pentru patru zile câștig pe lună! După ce că eram eu chinuit, vai de capul meu, mă chinuiau și ei, mă umileau. Nu munca mă deranja pe mine, ci faptul că ne spuneau 'colete'. Noi, deținuții care ieșeam la muncă, eram colete, așa ne spuneau polițiștii. Păi, eu sunt colet? Ce sunt, animal?! Ce am văzut acolo m-a șocat, nu credeam că există așa ceva. Nu era zi de la Dumnezeu să nu mă uimească ceva", a dezvăluit fostul rapidist.
Ionuț Dobroiu a vorbit și despre ceea ce ar schimba dacă ar putea să o ia de la capăt cu fotbalul, explicând că și-ar fi dorit să aibă pe cineva alături care să-l ghideze pe un drum bun.
"Mi-aș schimba creierul. Dacă aș avea creierul de acum... Mi-aș vedea de treaba mea, nu m-ar mai interesa nimic, decât familia mea. Ce anturaj, ce vrăjeli, facem noi, dregem noi, astea-s prostii. Știi o vorbă, eu și ghinionul l-am făcut cu mâna mea.
Știi de câte ori m-a trimis pe mine la echipa secundă și m-a reprimit la echipa mare? Știi ce îmi spuneau toți oamenii ăia de acolo, de la maseuri până la oficiali: 'Dobroiule! Tu nu ești sănătos, nimeni nu a avut atâtea șanse!' Și aveau dreptate! Dar dacă nu ai creier... Nu am avut și eu pe cineva să-mi spună ce să fac. Asta e", a conchis bărbatul în vârstă de 33 de ani.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo