Dinamo va primi duminică seară, de la ora 21:00, vizita celor de la Universitatea Cluj, într-un meci contând pentru returul barajului de menținere / promovare în Liga 1. Partida va avea loc pe stadionul din Ștefan cel Mare.
Echipa lui Dusan Uhrin pornește cu șansa a doua, fiind învinsă în duelul de la Cluj cu scorul de 2-0. Dinamoviștii trebuie să înscrie cel puțin două goluri în cele 90 de minute regulamentare de joc, în caz contrar urmând a retrograda.
Astfel, pentru a-i motiva pe jucători, oficialii clubului din Ștefan cel Mare le-au promis fotbaliștilor o primă importantă de joc. Potrivit DigiSport, suma pusă la bătaie se ridică la 100.000 de euro, aceasta crescând foarte mult în ultimele zile pentru ca sportivii să își dea seama de importanța menținerii în Liga 1.
Romanian Liga I
Dusan Uhrin și-a găsit echipă la nici două săptămâni după ce a retrogradat cu Dinamo în Liga 2
07/06/2022 LA 11:16
În ultimele săptămâni, dinamoviștii au mai jucat cu o primă pe masă, în meciul cu Chindia Târgoviște, când li s-au promis 10.000 de euro, dar banii nu au mai ajuns la fotbaliști, chiar dacă echipa lui Dusan Uhrin a câștigat cu 2-0.
Citește și:

DINAMO - U CLUJ SE JOACĂ CU CASA ÎNCHISĂ

Duminică seară va avea loc returul barajului dintre Dinamo și U Cluj, iar toate biletele puse la vânzare de către dinamoviști s-au epuizat, astfel încât partida se va juca cu casa închisă, potrivit partenerului de ticketing al câinilor. Prețurile au fost accesibile pentru toți suporterii. Cele mai ieftine bilete au fost cele la peluze, care au costat 5 lei, în timp ce biletele la tribuna VIP, cele mai scumpe, au costat 30 de lei.
Săptămâna trecută, la Cluj, Dinamo a pierdut partida tur, scor 0-2. Martin Remacle a deschis scorul în minutul 14 pentru gazde, în urma unei erori uriașe a portarului Eșanu, care a scăpat de eliminare. Dinamo a lovit de două ori transversala și nu a profitat de faptul că din minutul 72 a evoluat cu un om în plus, deoarece clujenii au dus scorul la 2-0 în minutul 83, grație reușitei lui Alexandru Boiciuc.
În urma înfrângerii de la Cluj, returul din Ștefan cel Mare va fi unul extrem de dificil pentru jucătorii lui Dusan Uhrin, chiar și în condițiile în care stadionul va fi plin. În istoria sa de 74 de ani, Dinamo nu a retrogradat niciodată, în timp ce U Cluj are șansa de a reveni pe prima scenă fotbalistică din România după 7 sezoane.
Foarte probabil, partida de duminică va fi ultima care se va disputa pe vechea arenă a dinamoviștilor. Stadionul din Ștefan cel Mare urmează să fie demolat, iar o nouă arenă va fi construită în locul său. Chiar dacă lucrările nu vor începe în această vară, sunt șanse foarte mici ca Dinamo să evolueze în "Groapă" în sezonul viitor, indiferent dacă vorbim de Liga 1 sau Liga 2.
Romanian Liga I
"O zi proastă pentru cluburile istorice!" Presa internațională a comentat retrogradarea lui Dinamo
30/05/2022 LA 11:15
Romanian Liga I
Dinamo, cea mai mare contraperformanță din istoria clubului: prima retrogradare după 74 de ani
29/05/2022 LA 20:18