La finalul acestei luni, Dinamo va juca la barajul de menținere / promovare în Liga 1. Echipa lui Dusan Uhrin o va înfrunta, cel mai probabil, pe ocupanta locului 3 din clasamentul Ligii 2, poziție pe care s-ar putea afla Universitatea Cluj, Petrolul Ploiești și FC Hermannstadt.
Cu circa 3 săptămâni înaintea meciurilor, FRF a anunțat introducerea unei noi reguli pentru baraj, care vizează departajarea în cazul în care cele două echipe vor fi la egalitate după cele două meciuri.
Astfel, potrivit reprezentanților Federației Române de Fotbal, nu se va mai folosi regula dublării golurilor marcate în deplasare, ci învingătoarea va fi decisă după două reprize de prelungiri.
Romanian Liga I
Fanii lui Dinamo și "U" Cluj așteaptă meciurile de la baraj! Ce mesaje le-au transmis fotbaliștilor
IERI LA 12:10
"Regula de departajare pe baza golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii desfășurate în dublă manșă a fost abrogata în ședința Comitetului Executiv din 27 iunie 2021 (urmare a deciziei similare a UEFA).
Dacă scorul va fi egal și la finalul timpului regulamentar de joc din a doua manșă, atunci vor fi două reprize de prelungiri de câte 15 minute. Dacă egalitatea va persista, atunci se vor executa lovituri de departajare", au anunțat cei de la FRF, potrivit GSP.
Meciurile de baraj se vor disputa în dublă manșă pe 22 și 29 mai.
Citește și:

"Șansele la baraj vor fi 50-50!"

Tehnicianul lui Dinamo a comentat și meciurile de baraj pe care echipa sa le va disputa pentru a rămâne în Liga 1. Dusan Uhrin a punctat că se așteaptă la un duel dificil datorită nivelului la care sunt echipele din Liga 2.
"Vom juca la baraj, va fi greu acolo, sunt echipe bune în Liga 2. Cred că la baraj șansele vor fi 50-50. Atmosfera e bună. Trebuie să aşteptăm barajul. E foarte dificil acum", a declarat Dusan Uhrin după ce echipa lui și-a irosit șansele de a scăpa de baraj.
În acest moment, "câinii roșii" au 19 puncte și sunt pe locul 14 în clasamentul Ligii 1, fiind la 4 puncte de Chindia Târgoviște, care ocupă locul 13.
În ultimele două etape din play-out-ul Ligii 1, Dinamo le va mai înfrunta pe FC Botoșani și UTA Arad.
Romanian Liga I
Dinamoviștii, concentrați pe barajul cu Universitatea Cluj! "E singurul lucru care ne preocupă"
17/05/2022 LA 15:53
Romanian Liga I
Iuliu Mureșan va pleca de la Dinamo la finalul sezonului! Se știe deja cine va fi președinte
17/05/2022 LA 12:26