Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Nu se mai termină scandalurile în România!" Ce scrie presa internațională după ce s-a întâmplat la Cluj

Bianca Dumitru

Actualizat 27/08/2021 la 23:46 GMT+3

Scandalul de la CFR Cluj a ajuns în presa internațională. Jurnaliștii din Europa au comentat evenimentele din ultimele ore.

Captură CFR

Credit imagine: Eurosport

CFR Cluj a stat în ultimele ore pe un butoi cu pulbere. Marius Șumudică a fost demis de la echipă după eliminarea din Europa League. În această dimineață, antrenorul nu a fost lăsat să intre în baza de antrenament, unde era programată o ședință de recuperare după meciul cu Steaua Roșie Belgrad, oamenii de la pază informându-l că nu mai are ce căuta în Gruia.
În plus, odată cu Șumudică, patronul CFR-ului i-a demis și pe președintele Marian Copilu, dar și pe juristul Ionuț Ivașcu, între oficialii echipei iscându-se după meciul de joi seară o bătaie într-unul dintre birouri.
Aceste evenimente au ajuns în presa internațională. Jurnaliștii din Grecia, Serbia și Turcia s-au arătat uimiți de ceea ce se întâmplă în cadrul unuia dintre cele mai importante cluburi din România.

Ce scrie presa internațională despre scandalul de la Cluj

"Patronul lui CFR Cluj l-a dat afară pe antrenorul Șumudică, după ce echipa nu a obținut succesul dorit în Europa. Când a ajuns la baza de pregătire, Șumudică a avut parte de o surpriză neplăcută. Antrenorului nu i s-a permis să intre, după ordinul dat de Varga", au scris jurnaliștii turci de la publicația Fanatik.
Polonezii de la publicația Sport au caracterizat evenimentele ca fiind ciudate: "Scene ciudate în România. Antrenorul nu a fost lăsat la stadion, după ce a aflat din presă că a fost demis."
"Furia patronului a fost provocată de înfrângerea de pe teren propriu, acesta hotărând instant să demită tot staff-ul, inclusiv pe antrenorul Marius Șumudică", au relatat ungurii de la Nemzeti Sport.
Cei de la Mundo Deportivo au scris simplu că "Marius Șumudică a fost demis de la Cluj după eliminarea din Europa League", în timp ce grecii de la Sport-fm s-au arătat surprinși de faptul că tehnicianului i s-a interzis să susțină antrenamentul din această dimineață.
"Incredibil! Au dat afară antrenorul lui CFR Cluj și nu l-au lăsat să mai intre în baza de pregătire. Antrenorul de 50 de ani, care a preluat campioana României în iunie, a vrut să intre pe stadion, dar nu i s-a permis, așa că a vorbit cu jucătorii într-un... garaj!", au punctat grecii.
În plus, sârbii de la Kurir au notat că echipele din România sunt măcinate de incidente: "Nu se mai termină scandalurile din România! Antrenorul Clujului a venit la muncă, dar paznicii nu l-au lăsat să intre pe stadion."
Manchester City - Arsenal va fi sâmbătă de la ora 14.30 pe Eurosport 1

Declarații de ultimă oră ale lui Șumudică

În această după-amiază, Marius Șumudică a vorbit despre situația de la Cluj, spunând că el nu va renunța la postul său și că și-a făcut deja programul pentru mâine, când echipa ar trebui să intre în cantonamentul dinaintea partidei cu FCSB din Liga 1.
De asemenea, tehnicianul a declarat că jucătorii nu se vor prezenta la antrenamentul din această după-amiază, care ar trebui să fie condus de cel cu care oficialii CFR-ului ar fi ajuns la un acord pentru a prelua echipa, Dan Petrescu.
"Eu am făcut programul pentru mâine. Nu m-a sunat nimeni, eu tot aștept. Astăzi, știe toată lumea, am fost la antrenament și nu am fost lăsat să intru. Diseară jucătorii nu se vor duce la antrenament! Nu știu ce se întâmplă sau ce o să fie.
Eu am contract și nu pot să îmi dau demisia pentru că sunt pe primul loc în campionat și sunt calificat în grupele Conference League! Mâine echipa trebuie să intre în cantonament pentru meciul cu FCSB! Vom vedea ce va fi! Deocamdată, clubul nu are jurist, nu are președinte... Nici nu știu cine și când o să mă sune, daca o să mă sune...", a declarat Șumudică.
Program Premier League - etapa a 3-a 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo