Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ofertă de lux pentru Dan Petrescu din străinătate! Unde este dorit antrenorul de la CFR Cluj

Bianca Dumitru

Publicat 07/12/2021 la 13:50 GMT+2

Dan Petrescu este un antrenor curtat. Pe lângă interesul celor de la Federația Română de Fotbal, tehnicianul celor de la CFR Cluj se află și în atenția unui club din Arabia Saudită, care îi oferă un salariu mult mai mare decât cel pe care îl câștigă în Gruia.

Dan Petrescu

Credit imagine: Getty Images

Dan Petrescu, dorit de cei de la Federația Română de Fotbal în locul lui Mirel Rădoi pe banca tehnică a echipei naționale a României, mai are o ofertă foarte atractivă. Tehnicianul celor de la CFR Cluj este dorit, potrivit GSP, de un club din Arabia Saudită, care este dispus să-i plătească un salariu de 3,5 milioane de euro pe an.
În ciuda propunerii extrem de atractive, Dan Petrescu le-a transmis arabilor că nu este disponibil pentru negocieri până pe 20 decembrie, când se încheie meciurile din Liga 1 din acest an.
Antrenorul campioanei României a mai fost dorit în zona arabă și în vară, înainte de a se întoarce la Cluj, însă a refuzat ofertele, nefiind tentat să revină acolo după mandatul foarte scurt pe care l-a avut în Qatar, unde a descoperit că stilul de joc din zonă nu este pe placul lui, fiindu-i greu să se adapteze.
Dan Petrescu mai are contract cu CFR până în 2024, având o clauză de reziliere despre care tehnicianul a spus că "nu e așa mare". Rămâne de văzut ce va decide antrenorul la finalul acestui an.
Citește și:

CINE I-AR PUTEA LUA LOCUL LUI DAN PETRESCU LA CFR CLUJ

După anunțul că FRF l-a contactat pe Dan Petrescu, în presă a apărut și informația că șefii de la Cluj nu se vor opune plecării lui Dan Petrescu, mai ales că în urmă cu o lună cochetau cu ideea demiterii acestuia. Problemele în Ardeal în relația Petrescu - conducere au apărut la foarte scurt timp după revenirea fostului mare internațional, astfel că oficialii au tatonat de aproximativ o lună varianta Boloni.
Acesta a fost și în discuții cu Sepsi, dar văzând că CFR are intenții serioase cu el, a spus "pas" covăsnenilor. Lui Boloni i se oferă în Gruia cel mai mare salariu din Liga 1 pentru a semna și o primă de calificare în grupele Champions League record, mai mare decât salariul avut într-un an.
Negocierile au fost atât de avansate pe final de octombrie încât s-a vorbit inclusiv despre întăririle din lot, după ce Loți a urmărit foarte atent ultimele partide ale campioanei. Acesta a cerut 4 jucători pentru perioada de mercato din iarnă, trei dintre aceștia fiind liberi de contract.
Sunt șanse foarte mari ca în viitorul apropiat să se bată palma, după ce Petrescu își va da ok-ul să preia naționala, însă conducerea din Gruia păstrează și varianta "B", Adrian Mutu. Boloni e un antrenor dificil și imprevizibil, astfel că oficialii clubului nu vor să fie prinși în off-side în eventualitatea în care fostul mare mijlocaș al Stelei s-ar răzgândi în cele din urmă. Mutu nu a confirmat ca antrenor și nu oferă vreo garanție, dar are o relație excelentă cu cei din conducere.
De-a lungul timpului, Boloni a antrenat pentru o singură dată în România, chiar naționala (2000-2001). Tehnicianul de 68 de ani și-a făcut școala de antrenorat la Nancy, pentru ca apoi, după ce a plecat de la prima reprezentativă, să antreneze pe Sporting, Rennes, Monaco, Al-Jazeera, Standard Liege, Al Wahda, Lens, PAOK, Al Khor, Al Ittihad, Antwerp, Gent și Panathinaikos.
Cele mai bune rezultate le-a obținut pe banca lui Sporting, alături de care a făcut o dublă istorică (campionat - Cupă, în 2002). A fost nevoie de 19 ani ca "leii" să cucerească un nou titlu, Sporting impunându-se în duelul cu Porto și Benfica abia în acest an. Boloni a mai făcut performanță și pe banca lui Standard, pe care a dus-o spre un titlu istoric în Belgia, în 2008-2009. În acel sezon, el a fost desemnat cel mai bun antrenor din campionatul Belgiei.
Program etapa 16 Premier League - Eurosport 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo