Oltenia este o zonă foarte fierbinte, cu spirit, talent și o dorință uriașă de a face performanță. Sportul e doar o unealtă puternică de a demonstra rivalilor de oriunde că oltenii sunt mai buni și chiar mai frumoși. "Războiul" pe care alb-albaștrii îl vor da cu alb-albaștrii va atinge cote maxime din campionatul viitor. Din mii de piepturi se va striga "Suntem cei mai buni dintre români, suntem olteni" în speranța unui titlu iluzoriu în ultimii 30 de ani. Rotaru a avut câțiva ani șansa de a realiza visul oltenilor, iar acum Mititelu este "all in" pentru a demonstra tuturor că el reprezintă spiritul leilor din Bănie. Angajarea ca antrenor a lui Mutu este declarația de război a lui Mititelu și un semn clar că această echipă vrea să fie o promovată cu ambiții uriașe. Vor urma săptămâni în care Rotaru și ai lui vor studia de pe margine prezentările noilor jucători ai rivalilor din oraș cu un singur gând: "Trebuie să-i batem!". Asta poate fi benefic fotbalului românesc lipsit de rivalități autentice din ultimii ani și subjugat de supremația fotbalului calculat cu atenție în Gruia.
Facebook

Oltenia, eterna surpriză

Fotbal
Noi detalii despre negocierile pentru postul de selecționer! Care sunt cerințele Federației
18/01/2022 LA 03:18
Avem două echipe în Craiova. Ambele au aceleași culori, o siglă foarte asemănătoare și se judecă de mulți ani pentru convinge fanii că "Leul" este simbolul lor. Așa ceva nu există în Europa. Milano se împarte între aristrocrații aroganți îmbracați în negru și albastru de la Inter și muncitorii ambițioși și gălăgioși de la Milan. Madridul este o afacere asemătoare în care Atletico reprezintă pasiunea unor oamenii care își dau cel puțin 50% din bani pentru a se bucura alături de Simeone de un 1-0 izbăvitor, în timp ce Realul te orbește cu transferurile strălucitoare și vitrina de trofee. La Munchen, Bayern a strivit orice concurență cu 1860 în ultimii 40 de ani. La Belgrad, politica joacă un rol important în împărțirea orașului în alb-roșii de la Crvena Zvezda (Steaua Roșie) și alb-negrii de la Partizan. La Glasgow, există cea mai mare falie între Celtic și Rangers, iar discuțiile pleacă de la religie și poziționarea în societate.
Un lucru este clar. Revenirea lui Mititelu în Liga 1 va avea un impact puternic și aducerea lui Mutu este doar primul pas. Rivalitatea cu echipa care a ținut sus steagul alb-albastru în ultimii ani va aduce spectacol și un lucru după care fotbalul românesc tânjea cu mult înainte de pandemie: pasiune în tribune.
Fotbal
Ladislau Boloni s-a decis în legătură cu oferta FRF! Ce are de gând antrenorul
13/01/2022 LA 07:28
Fotbal
Răsturnare de situație la națională! Ce decizie ar putea lua FRF dacă Boloni nu dă un răspuns curând
11/01/2022 LA 09:26