Înaintea partidei cu CS Mioveni, din a 12-a etapă a Ligii 1, FCSB se confruntă cu mai multe probleme cauzate de Covid-19. 8 jucători au fost depistați pozitiv sau au fost trimiși în izolare din motive de precauție. Ținând cont și de fotbaliștii aflați în recuperare după accidentări, în acest moment, FCSB are la dispoziție doar 14 jucători, dintre care 3 sunt portari.
În plus, roș-albaștrii nu îi vor avea la dispoziție nici pe Edi Iordănescu, nici pe secundul Alexandru Radu, care sunt în carantină după ce s-au infectat la rândul lor cu coronavirus, echipa urmând a fi condusă în următoarea perioadă de Eugen Nae, antrenor cu care s-a făcut un contract pentru o lună.
În urma apariției acestor probleme la FCSB, Liga Profesionistă de Fotbal a comentat, prin intermediul secretarului general, Justin Ștefan, posibilitatea amânării partidei cu CS Mioveni, care este programată sâmbătă seară, de la ora 20:30.
Cupa Mondială FIFA
Primele opinii ale lui Edi Iordănescu în Qatar. Ce spune despre Elveția, viitoarea rivală a României
01/12/2022 LA 10:45
https://i.eurosport.com/2021/10/12/3235747.png

"Așteptăm o anchetă serioasă din partea clubului"

Potrivit lui Justin Ștefan, FCSB poate cere amânarea partidei cu CS Mioveni o singură dată, o nouă amânare urmând a însemna că roș-albaștrii vor pierde la masa verde cu 3-0. În plus, secretarul general al LPF a menționat că echipele ar putea să-i testeze mai des pe jucători, suplimentar momentelor în care regulamentul impune acest lucru.
"Așteptăm o informare mai clară despre ce se întâmplă acolo. În final, responsabilitatea este a fiecăruia. Nu poate un președinte de club să fie responsabil pentru orice caz de COVID-19 care apare în lot. E clar că trebuie să analizăm ce înseamnă procedura de testare, dar regulamentul nu împiedică cluburile să-și testeze toți jucătorii în fiecare săptămână. Nu ar trebui ca jucătorii să fie testați doar atunci când regulamentul impune acest lucru.
Așteptăm o anchetă serioasă din partea clubului, să vedem de unde a pornit totul, iar apoi vom vedea dacă această situație s-ar putea repeta și la alte cluburi. Protocolul impus de FRF este preluat de la UEFA, nu s-a schimbat nimic.
O echipă are nevoie de cel puțin 13 jucători, dintre care un portar, pentru a putea participa într-un meci. Meciul se poate amâna o singură dată, iar la a doua amânare se acordă 3-0 la masa verde. Nu s-a mai schimbat nimic în acest sens. Trebuie să vedem dacă este o soluție în acest moment, dar repet, responsabilitatea este a fiecăruia", a declarat Justin Ștefan, potrivit DigiSport.
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235340.jpg
Fotbal
Mesajul emoționant al selecționerului Edi Iordănescu de Ziua Națională a României
01/12/2022 LA 07:31
Fotbal
Edi Iordănescu rămâne fără un jucător din lot pentru meciul amical cu Moldova
18/11/2022 LA 09:32