Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prima reacție a LPF după apariția cazurilor de Covid-19 la FCSB! Ce se întâmplă cu meciul cu CS Mioveni

Bianca Dumitru

Actualizat 15/10/2021 la 08:01 GMT+3

FCSB se confruntă, cu mai puțin de 48 de ore înainte de meciul cu CS Mioveni, cu apariția unui focar de Covid-19. LPF a comentat posibilitatea amânării partidei din a 12-a etapă a Ligii 1, explicând că echipele ar putea să le facă mai multe teste jucătorilor.

Justin Ștefan (LPF)

Credit imagine: facebook

Înaintea partidei cu CS Mioveni, din a 12-a etapă a Ligii 1, FCSB se confruntă cu mai multe probleme cauzate de Covid-19. 8 jucători au fost depistați pozitiv sau au fost trimiși în izolare din motive de precauție. Ținând cont și de fotbaliștii aflați în recuperare după accidentări, în acest moment, FCSB are la dispoziție doar 14 jucători, dintre care 3 sunt portari.
În plus, roș-albaștrii nu îi vor avea la dispoziție nici pe Edi Iordănescu, nici pe secundul Alexandru Radu, care sunt în carantină după ce s-au infectat la rândul lor cu coronavirus, echipa urmând a fi condusă în următoarea perioadă de Eugen Nae, antrenor cu care s-a făcut un contract pentru o lună.
În urma apariției acestor probleme la FCSB, Liga Profesionistă de Fotbal a comentat, prin intermediul secretarului general, Justin Ștefan, posibilitatea amânării partidei cu CS Mioveni, care este programată sâmbătă seară, de la ora 20:30.
Leicester - Manchester United, etapa 8

"Așteptăm o anchetă serioasă din partea clubului"

Potrivit lui Justin Ștefan, FCSB poate cere amânarea partidei cu CS Mioveni o singură dată, o nouă amânare urmând a însemna că roș-albaștrii vor pierde la masa verde cu 3-0. În plus, secretarul general al LPF a menționat că echipele ar putea să-i testeze mai des pe jucători, suplimentar momentelor în care regulamentul impune acest lucru.
"Așteptăm o informare mai clară despre ce se întâmplă acolo. În final, responsabilitatea este a fiecăruia. Nu poate un președinte de club să fie responsabil pentru orice caz de COVID-19 care apare în lot. E clar că trebuie să analizăm ce înseamnă procedura de testare, dar regulamentul nu împiedică cluburile să-și testeze toți jucătorii în fiecare săptămână. Nu ar trebui ca jucătorii să fie testați doar atunci când regulamentul impune acest lucru.
Așteptăm o anchetă serioasă din partea clubului, să vedem de unde a pornit totul, iar apoi vom vedea dacă această situație s-ar putea repeta și la alte cluburi. Protocolul impus de FRF este preluat de la UEFA, nu s-a schimbat nimic.
O echipă are nevoie de cel puțin 13 jucători, dintre care un portar, pentru a putea participa într-un meci. Meciul se poate amâna o singură dată, iar la a doua amânare se acordă 3-0 la masa verde. Nu s-a mai schimbat nimic în acest sens. Trebuie să vedem dacă este o soluție în acest moment, dar repet, responsabilitatea este a fiecăruia", a declarat Justin Ștefan, potrivit DigiSport.
Program Premier League, etapa 8 - Eurosport 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo