Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primele mutări pe care le face Dinamo după aducerea lui Flavius Stoican! Cine va fi noul director sportiv

Bianca Dumitru

Publicat 26/12/2021 la 21:12 GMT+2

Dinamo va face în această iarnă modificări și la nivel administrativ, nu doar în lot. Florin Răducioiu se va întoarce în Ștefan cel Mare, unde va ocupa postul de director sportiv. "Câinii roșii" și-au stabilit și prima țintă de pe piața de mercato: Marius Tomozei, jucătorul celor de la UTA Arad.

Flavius Stoican. Credit foto: Agerpres

Credit imagine: Eurosport

Dinamo a încheiat anul 2021 cu o serie dezastruoasă de rezultate, fiind pe locul 15 în clasamentul Ligii 1, cu 12 puncte obținute după primele 21 de etape ale sezonului. Echipa din Ștefan cel Mare l-a schimbat, după ultimul meci din acest an, pe Mircea Rednic cu Flavius Stoican, iar noul antrenor al "câinilor" este încrezător că poate salva echipa de la retrogradare.
Acesta și-a făcut planul pentru perioada de mercato din această iarnă, anunțând deja numele fotbaliștilor care vor pleca din lot, dar și ce își dorește să aducă la echipă. Potrivit SportArad, primul jucător pe care l-ar putea transfera "câinii roșii" în următoarele săptămâni este Marius Tomozei, fundașul celor de la UTA Arad.
Fotbalistul de 31 de ani este în conflict cu antrenorul Laszlo Balint și are șanse mari să plece de la Arad în această iarnă, el nemaifăcând parte din lotul "Bătrânei Doamne" după eliminarea din Cupa României. Singura echipă cu care se luptă Dinamo pentru transferul lui Tomozei este CS Mioveni, care l-ar fi ofertat deja, având și avantajul de a-l avea pe banca tehnică pe Alexandru Pelici, cu care sportivul a mai colaborat în trecut.

Florin Răducioiu, noul director sportiv de la Dinamo

În următoarele zile, Dinamo va face o mutare și la nivel administrativ. Potrivit Fanatik, Florin Răducioiu va fi prezentat săptămâna viitoare drept noul director sportiv al echipei din Ștefan cel Mare. Revenirea fostului fotbalist la echipă a fost confirmată de acesta încă de la finalul lunii noiembrie, când Răducioiu a spus că sosirea sa la Dinamo este iminentă.
Florin Răducioiu a mai fost directorul sportiv al "câinilor roșii" și în perioada 2006-2007, când echipa a câștigat ultimul titlu din istorie, la căpătul unui sezon foarte bun, în care a reușit să lege 13 victorii consecutive.
Fostul fotbalist și-a început cariera în Ștefan cel Mare, pentru care a evoluat între 1986-1990. De-a lungul carierei, acesta a mai jucat la Bari, Verona, Brescia, AC Milan, Espanyol, West Ham, Stuttgart, Monaco și Creteil.
Citește și:

MIREL RĂDOI, CONVINS CĂ DINAMO NU VA RETROGRADA

Mirel Rădoi a declarat recent că, din punctul său de vedere, Dinamo nu va retrograda la finalul acestui sezon. Fostul selecționer al României este convins că echipa din Ștefan cel Mare va continua în Liga 1, indiferent de locul pe care îl va ocupa la finalul acestui sezon.
Rădoi susține că are informații în acest sens și că, din sezonul viitor, Liga 1 va avea 18 echipe, în cazul în care Dinamo nu va reuși să se salveze de la retrogradare:
"Indiferent ce se va întâmpla cu Dinamo, Dinamo nu va retrograda. Adică și dacă va retrograda sportiv, sunt sigur, din informațiile pe care le am, că vor fi 18 echipe. Eu nu cred că LPF, FRF, cât și televiziunile... Ca un brand atât de puternic să retrogradeze", a declarat Mirel Rădoi.
În cazul în care Mirel Rădoi va avea dreptate, istoria se va repeta. Din sezonul 2020/21, în Liga 1 au apărut alte două echipe, numărul lor ajungând la 16. Din cauza pandemiei, Dinamo nu a putut să își dispute toate restanțele din playout, terminând pe loc de retrogradare. Cu toate acestea, formatul cu 16 echipe a reprezentat salvarea pentru dinamoviști, care au rămas în Liga 1.
De acest nou format a beneficiat și Chindia Târgoviște, care ar fi retrogradat dacă Liga 1 rămânea cu 14 echipe. În schimb, Chindia a jucat barajul pentru Liga 1 contra celor de la CS Mioveni și a rămas în prima divizie.
Premier League Today
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo