Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Probleme cu VAR-ul din prima etapă a SuperLigii! Sistemul nu ar fi funcționat la meciul dintre FCSB și "U" Cluj

Bianca Dumitru

Publicat 18/07/2022 la 10:33 GMT+3

FCSB și Universitatea Cluj au remizat, scor 1-1, în prima etapă a sezonului 2022/23 din SuperLigă. Meciul a fost marcat de intervențiile arbitrajului video, care se pare că nu ar fi funcționat normal pe Arena Națională.

FCSB - "U" Cluj

Credit imagine: facebook

FCSB și Universitatea Cluj au încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul din prima etapă a sezonului 2022/23 din SuperLigă. Deși începând din această stagiune în România există arbitrajul video, se pare că la partida de duminică seara sistemul nu a funcționat.
Potrivit jurnaliștilor AS.ro, VAR-ul nu a mers așa cum ar fi trebuit pe Arena Națională, astfel că arbitrul central nu a putut revedea fazele controversate pentru a lua cele mai bune hotărâri.
Marian Barbu s-a confruntat cu probleme cu semnalul și, neputâd să vadă niciun video, a fost nevoit să ia decizii în funcție de ceea ce i s-a comunicat în cască de către colegii din camera VAR.
Printre momentele pe care centralul ar fi trebuit să le revadă se numără momentul în care Romario Pires a atins mingea cu mâna chiar pe linia careului, în minutul 40, fază în urma căreia cei de la FCSB au cerut un penalty. Marian Barbu a așteptat câteva secunde bune un verdict din camera VAR, de unde i s-a comunicat că faza a avut loc în afara careului.
Dacă arbitrii ar fi decis acordarea unei lovituri de la 11 metri, brazilianul ar fi putut primi un al doilea cartonaș galben și ar fi fost eliminat, iar clujenii ar fi trebuit să joace în inferioritate numerică pentru restul partidei.
Citește și:

FCSB 1-1 "U" Cluj, după ce două goluri au fost anulate

Meciul dintre FCSB și Universitatea Cluj, contând pentru prima etapă a sezonului 2022/23 din SuperLigă, s-a încheiat cu scorul de 1-1. Partida a fost marcată de intervențiile arbitrilor VAR, care au anulat în prima repriză două reușite, câte una a fiecărei echipe.
Inițial, oaspeții au înscris în minutul 24, după o lovitură liberă executată de Tescan. Mingea a ajuns în poartă după ce a fost deviată de Chipciu cu mâna, astfel că golul nu a fost validat după intervenția arbitrajului video.
Apoi, după doar 10 minute, Florin Tănase a marcat, dar a făcut-o din poziție de offside, semnalizată de arbitrul asistent și confirmată din camera VAR, astfel că pe tabelă a rămas 0-0 până în prelungirile primei reprize, când Bălan a reușit să deschidă oficial scorul. După pauză Tănase a egalat, dintr-o lovitură de la 11 metri.
Pentru FCSB urmează deplasarea în Georgia, pentru meciul cu Saburtalo Tbilisi, din turul 2 preliminar al Conference League. Partida este programată joi, de la ora 19:00. Ulterior, în a doua etapă din SuperLigă, roș-albaștrii vor juca împotriva celor de la Rapid, duminică, de la ora 21:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo