Rapid s-a impus în această seară, cu scorul de 3-0, în fața celor de la FC Botoșani, într-un meci din a treia etapă a play-out-ului Ligii 1, primul disputat pe noul stadion din Giulești.
Rapidiștii au avut prima ocazie a meciului, în minutul 8, când Ilie a pasat în fața porții, dar Sefer și Vojtus nu au reușit să trimită mingea între buturi. După doar două minute, însă, balonul a ajuns după mai multe pase la Vojtus care a deschis scorul, intrând în istoria clubului pentru prima reușită pe noul stadion.
Romanian Liga I
Gabi Tamaș pleacă de la FC Voluntari la finalul sezonului! Cu ce echipă din Liga 1 ar putea semna
29/04/2022 LA 04:36
Prima ocazie a oaspeților i-a aparținut lui Papa, care a șutat din interiorul careului în minutul 14, fără a reuși să-l învingă pe Moldovan. Până la pauză doar jucătorii lui Adrian Mutu au mai pus probleme în careul advers, dar fără a putea să mărească avantajul.
Cei de la FC Botoșani au început repriza secundă în forță și au avut 3 ocazii consecutive, prin Papa, Jaja și Roman. Moldovenii nu au putut, însă, să modifice scorul, iar giuleștenii au profitat de situație.
În minutul 61, Sefer a dublat diferența, înscriind cu un șut superb după o lovitură liberă de la distanță. Ulterior, rapidiștii au primit un penalty după un duel între Ioniță și Dican, iar Albu a transformat lovitura de la 11 metri în minutul 79, stabilind scorul final.
În urma acestui rezultat, cele două echipe sunt la egalitate de puncte în fruntea clasamentului din play-out-ul Ligii 1, cu 29 de puncte. Giuleștenii au urcat pe prima poziție, având trei victorii consecutive, în timp ce echipa lui Marius Croitoru are două victorii și o înfrângere.
În următoarea etapă, Rapid va juca pe terenul celor de la UTA Arad, iar FC Botoșani va primi vizita celor de la Sepsi Sf. Gheorghe.
Citește și:

Echipele de start

Rapid: Moldovan - Belu, Săpunaru, Grigore, Junior Morais - Albu, Kait, Sefer - Vojtus, Ioniță, Ilie
Antrenor: Adrian Mutu
FC Botoșani: Pap - Braun, Haruț, Dawa, Țigănașu - Dican, Papa - Mailat, Tîrcoveanu, Jaja Silva - Roman II
Antrenor: Marius Croitoru
Romanian Liga I
#AiNoștri | Gh. Dungu, portarul cu peste 200 de meciuri în tricoul Rapidului: "Echipa mea de suflet"
14/04/2022 LA 15:43
Romanian Liga I
De ce nu a reușit Rapid să înscrie decât un gol contra Clinceniului! "Vântul nu ne avantajează"
19/03/2022 LA 18:19