Noua arenă din Giulești va fi predată la începutul lunii decembrie către beneficiar. Stadionul a fost vizitat astăzi de jucătorii lui Mihai Iosif. Rapidiștii au intrat pe gazon, îmbrăcați în tricourile de joc, și au admirat arena care a fost modernizată pentru aproximativ 39,5 milioane de euro.
https://i.eurosport.com/2021/11/24/3259725.jpg
Revenirea în Giulești a avut loc după fix trei ani de la ultima partidă care a avut loc aici, înainte de începerea lucrărilor de reconstrucție. Pe 24 noiembrie 2018, rapidiștii au câștigat cu scorul de 1-0 meciul cu ACS Înainte Modelu, ultimul disputat pe vechiul stadion.
Romanian Liga I
Fanii Rapidului boicotează super meciurile cu Fiorentina și Borussia Dortmund.Motivul nemulțumirilor
23/11/2022 LA 16:44
Noua 'bijuterie' a clubului alb-vișiniu va fi inaugurat în 2022, procesul de predare a arenei către beneficiar urmând a debuta pe 6 decembrie.

Când va fi inaugurată Rapid Arena

Lucrările de la "Rapid Arena" au fost finalizate, potrivit unui anunț al reprezentanților Companiei Naționale de Investiții. În cel mai bun scenariu, giuleștenii vor inaugura noua arenă în primăvara anului viitor. CNI a precizat că procesul de recepționare va debuta la finalul lunii noiembrie:
"Stadionul va fi predat către beneficiar după finalizarea recepției la terminarea lucrărilor, procedură planificată să înceapă la sfârșitul acestei luni. Precizăm că lucrările la stadionul Giulești Valentin Stănescu sunt finalizate, în prezent desfășurându-se lucrări de refacere a suprafețelor exterioare aferente domeniului public, lucrări executate de către Primăria Sectorului 6", au anunțat oficialii CNI în urmă cu o săptămână.
Daniel Niculae a vorbit și el despre momentul inaugurării noii arene: "Cel mai devreme, inaugurarea va fi în luna februarie. Avizele, acolo sunt probleme. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Biroul va fi undeva cu vedere spre stradă și Teatrul Giulești, iar birourile clubului sportiv vor fi în cealaltă parte. Va fi o zonă amenajată cu un restaurant, precum la marile echipe.
Poți lua cina și să ai vedere și către stradă și către terenul de fotbal. Stadionul este foarte chic, foarte cochet. Acustica este una senzațională. Și eu mi-aș fi dorit să avem undeva la 19.230 de locuri, dar până la urmă este ok și așa. Sperăm să îl umplem meci de meci, iar derby-urile să le jucăm pe Arena Națională. Capacitatea Giuleștiului este una mică, mai ales pentru meciurile importante", a spus Daniel Niculae.

SPECIFICAȚIILE "RAPID ARENA"

  • capacitate de aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor)
  • preț 39.499.366 milioane de euro
  • nivel de clasificare UEFA 4
  • suprafața totală înierbată va fi de 120x80 m (inclusiv suprafața de gardă)
  • complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis, volei, baschet, atletism, precum și săli de forță sau recuperare și pistă de popice
  • spații de cazare pentru sportivi
  • spații de alimentație publică
  • spații administrative
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/23/3259001.jpg
Romanian Liga I
Continuă tensiunile la Craiova. Președintele Cârțu nu e de acord cu deciziile antrenorului Rădoi
13/11/2022 LA 11:05
Romanian Liga I
Mirel Rădoi a răbufnit după Rapid – CS U Craiova 2-2: "Nu stau să mă rog de nimeni!"
13/11/2022 LA 06:21