Tot mai multe cluburi din Liga 1 se confruntă cu probleme financiare importante. După Gaz Metan Mediaș, reprezentanții altei echipe au anunțat că riscă să nu încheie acest sezon din cauza datoriilor.
Primarul comunei Clinceni a vorbit despre situația echipei care ocupă ultimul loc în clasamentul Ligii 1 și a explicat de ce problemele Academicii sunt uriașe deși datoriile nu sunt la fel de mari ca cele pe care le au Dinamo și Gaz Metan.
"Există riscul să nu terminăm campionatul din cauza datoriilor. Există șanse să nu luăm licența. Sunt datorii mari la ANAF, la jucători, la Ilie Poenaru și Marian Dună. Săptămâna viitoare trebuie să efectuăm plăți, altfel riscăm depunctarea. Am avut tot felul de promisiuni care n-au fost respectate. Inclusiv Liga ne-a promis că ne ajută cu sprijin financiar, chiar și televiziunile, dar, momentan, sunt doar vorbe.
Romanian Liga I
Dinamo-Clinceni 5-1 | Victorie a "câinilor", după ce oaspeții au jucat în 10 mai bine de o repriză
30/04/2022 LA 11:30
La Clinceni nu sunt datorii atât de mari ca la Dinamo sau Gaz Metan, care sunt protejate de insolvență. Suntem singurul caz din țară care nu se încadrează ca și insolvenți. Suntem aceeași formă de organizare, datoriile nu sunt mari, dar cererea de intrare în insolvență nu a fost aprobată. Vom mai trimite una cât de curând, în speranța că va fi aprobată.
Deci, repet, problema nu sunt datoriile mari, ci incapacitatea de a le plăti momentan. Dacă am fi beneficiat și noi de insolvență, nu am fi avut probleme. Pe noi ne-a apăsat foarte mult cazul pe care l-am avut la UEFA, cu un fotbalist care a jucat 47 de minute la noi. A fost vorba de o sumă mare de bani", a declarat Adrian Budeanu, potrivit PlaySport.
Academica Clinceni este pe ultimul loc în clasamentul Ligii 1, cu 11 puncte obținute după 26 de etape. Cel mai recent, ilfovenii au fost învinși de Farul Constanța cu scorul de 2-8, într-o partidă restantă din etapa a 23-a.
În următoarea rundă, Academica Clinceni va primi vizita Universității Craiova, luni, 21 februarie, de la ora 19:55.
Citește și:

ERIC PUNE UMĂRUL LA SALVAREA LUI GAZ METAN

Gaz Metan Mediaș este aproape de faliment, ca urmare a datoriilor uriașe acumulate în ultimii ani. Mai mulți jucători și-au reziliat contractele, nefiind plătiți de luni bune, iar antrenorul Ilie Poenaru a renunțat și el, nemaisuportând situația.
În aceste condiții salvarea de la retrogradare este un obiectiv aproape imposibil de atins, deoarece Gaz Metan va trebui să abordeze cu mai mulți juniori ultima parte a campionatului.
Situația dezastruoasă în care a ajuns clubul nu l-a lăsat indiferent pe Eric de Oliveira, unul dintre cei mai mari jucători care au îmbrăcat tricoul Gazului în istoria sa. Brazilianul este foarte atașat de clubul care l-a descoperit și încearcă să ajute. Eric a ogranizat în această săptămână o întâlnire cu alți foști jucători ai ardelenilor, alături de care a încercat găsirea unor soluții pentru redresarea situației.
Fotbalistul a vorbit în exclusivitate pentru Eurosport despre cine sunt vinovații pentru situația în care a ajuns Gaz Metan, despre ce vrea concret să facă pentru a salva echipa și despre noul antrenor de la Mediaș, pe care a spus că este dispus să-l ajute.
Romanian Liga I
Încă o depunctare în Liga 1! Dinamo a ajuns la 7 puncte de penultimul loc al clasamentului
30/03/2022 LA 15:41
Romanian Liga I
De ce nu a reușit Rapid să înscrie decât un gol contra Clinceniului! "Vântul nu ne avantajează"
19/03/2022 LA 18:19