Sunt șanse foarte mari ca sezonul 2021/22 al Ligii 1 să fie ultimul marcat de greșelile de arbitraj. Oficialii LPF și FRF au ajuns la un acord și au demarat procedurile pentru introducerea VAR în România, iar din următoarea stagiune, toate partidele vor beneficia de această tehnologie.
Potrivit fostului arbitru, Marius Avram, proiectul de implementare a sistemului de arbitraj video în România decurge bine, iar la partidele din sezonul 2022/23 al Ligii 1 nu vor mai exista greșeli evidente de arbitraj. Avram a dezvăluit și care va fi primul meci la care va fi folosit VAR-ul.
"Pot să spun că totul este pe parcursul normal, VAR-ul e ok. Toate obligațiile au fost respectate. S-a stabilit termen Supercupa României, acela o să fie primul meci la care o să avem VAR, iar din prima etapă a sezonului următor o să avem VAR la toate meciurile din Liga 1.
Romanian Liga I
Florin Tănase, pe lista unui club mare din Europa! Unde este dorit golgheterul Ligii 1
ACUM 5 ORE
Este important că toată lumea va vedea ce se vede în cabina VAR, ce vede și arbitrul. Este clar că e un plus pentru orice campionat. Nu vor mai exista acele greșeli evidente, nu au cum să dispară total. Lucrurile peste care nu se mai poate trece nu vor mai exista", a declarat Marius Avram, potrivit ProSport.
Citește și:

Șefii din Liga 1 s-au familiarizat cu sistemul VAR

La jumătatea lunii decembrie, în urma unei invitații din partea Federației Române de Fotbal, prin Comisia Centrală a Arbitrilor, a Ligii Profesioniste de Fotbal şi a EAD, deținătorii de drepturi TV, 13 din cele 16 cluburi din Liga 1 au fost reprezentate la un eveniment în care a fost prezentat sistemul VAR.
Conducătorii cluburilor din Liga 1 au intrat în camera VAR din sediul CCA și au asistat în timp real la analizarea mai multor situații de joc de către arbitrii aflați în pregătire, s-au familiarizat cu procedura de intervenție și au primit răspunsuri la toate curiozitățile.
Întâlnirea s-a mutat apoi în sala "Nicolae Dobrin", unde liderul proiectului VAR, Alexandru Deaconu, le-a explicat în detaliu participanților situațiile în care poate interveni VAR. Acesta le-a arătat exemple și dialoguri între arbitri VAR și central din diferite competiții și a oferit cele mai noi informații despre viitoarele etape din pregătirea arbitrilor.
"Suntem în grafic să terminăm pregătirea arbitrilor la mijlocul lunii iunie, așa cum era planificat, astfel că, începând din iulie, odată cu startul noului sezon, vom putea organiza meciuri cu sistem VAR", a punctat Alexandru Deaconu, potrivit FRF.
Romanian Liga I
Răspunsul celor de la TAS după ce CSA Steaua a cerut suspendarea barajului de promovare în Liga 1
ACUM 8 ORE
Romanian Liga I
Dan Petrescu a explicat de ce trimite rezervele la meciul cu FCSB: "E normal!" Ce jucători pleacă
ACUM 10 ORE