România a ieșit din Starea de Alertă, iar acum masca de protecție nu mai este obligatorie în spațiile deschise, iar oamenii pot merge la restaurante sau mall-uri fără certificat verde. De asemenea, pot fi organizate din nou evenimente private.
Ca urmare a acestor modificări decise de CNSU, oficialii Federației Române de Fotbal și ai Ligii Profesioniste de Fotbal au luat astăzi decizia de a suspenda atât Protocolul de desfășurare a competițiilor de fotbal, cât și Protocolul de desfășurare a competițiilor de fotbal în sală.
În aceste condiții, accesul spectatorilor la evenimentele sportive va fi permis la capacitate maximă, până acum pe stadioanele din România putând intra oameni doar pentru 30% din numărul de locuri.
Romanian Liga I
Schimbări uriașe în Cupa României! Cum se va desfășura competiția în sezonul 2022/23
ACUM 12 ORE
Citește și:
"În conformitate cu dispozițiile art. 49 din Statutul Federației Române de Fotbal, Comitetul de urgență, compus din Răzvan Burleanu - Președinte FRF, Gino Iorgulescu - Prim-vicepreședinte FRF, Octavian Goga - Vicepreședinte FRF, cu unanimitate de voturi a luat următoarele decizii:
Având în vedere încetarea aplicabilității dispozițiilor prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 171 din 3 februarie 2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și Hotărârea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 16 din 08.03.2022 pentru abrogarea Hotărârii CNSU nr. 6/2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, aprobă suspendarea Protocolului de desfășurare a competițiilor de fotbal și a Protocolului de desfășurare a competițiilor de fotbal în sală.
Recomandă menținerea regulilor de igienă și prevenție la stadion/teren de antrenament/cazare/deplasare, precum și testarea persoanelor care prezintă simptome COVID-19 și izolarea persoanelor pozitive.
Subliniază necesitatea respectării de către structurile sportive, în orice moment, a tuturor obligațiilor impuse de normele legale in vigoare", se arată în comunicatul FRF.
Romanian Liga I
Roland Niczuly, despre cum s-a transformat Sepsi în acest sezon și despre planuri de viitor
21/05/2022 LA 09:02
Romanian Liga I
Florin Tănase, pe lista unui club mare din Europa! Unde este dorit golgheterul Ligii 1
20/05/2022 LA 13:02